Halldor Mar tocant la guitarra
Halldor Mar tocant la guitarra

Halldor Mar, un músic islandès que ja fa molts anys que va enamorar-se de Catalunya. Viu a Barcelona, i no només parla un bon català, sinó que, a més a més, té un ampli repertori de cançons mítiques catalanes traduïdes a l'anglès. A "Katalonski", Halldor viatja amb la seva vella guitarra acústica i molt sovint acaba cantant amb els personatges les cançons preferides per ells.

"Sóc un músic islandès que  fa gairebé 25 anys vaig venir a Barcelona amb la meva guitarra i em van acollir molt bé. Tant, que hi he fet família i ara tinc 3 fills catalans.

La música és la meva vida. Quan vaig conèixer la Nova Cançó en vaig veure el potencial i en vaig fer versions en anglès per a que tot el món les conegués. Les reaccions internacionals no van trigar a arribar...(ironia). Esperonat per això, vaig decidir viatjar per conèixer "katalonskis", gent molt interessant que tenen en comú haver après català  i que, com a mi, això els ha canviat la vida.

Ha estat una experiència fantàstica i he compartit moments íntims amb persones molt especials. Hem parlat molt, hem rigut molt i també hem cantat molt. És curiós que molts dels "katalonskis" també fan música i canten i això ens ha unit per sempre."
 

Halldor Mar

 

                                                                                                        

Anar al contingut