• Muntanyes de records (comunitat boliviana)
    Veure vídeo

    Muntanyes de records (comunitat boliviana)

    Formen part d'una de les últimes comunitats que s'ha implantat a Catalunya. Un cop aquí enyoren la calidesa de la seva gent. Per això, sovint és fàcil trobar-los reunits, buscant un ambient més casolà al voltant d'un plat de menjar.

    Formen part d'una de les últimes comunitats que s'ha implantat a Catalunya. Un cop aquí enyoren la calidesa de la seva gent. Per això, sovint és fàcil trobar-los reunits, buscant un ambient més casolà al voltant d'un plat de menjar.

  • Le plat pays-1 (comunitat belga)
    Veure vídeo

    Le plat pays-1 (comunitat belga)

    Ens acostarem a la comunitat belga a través de valons i flamencs, les dues cultures d'un petit país que ha sabut exportar referents en tots els camps, també en el gastronòmic, com en el cas de la xocolata o de la cervesa.

    Ens acostarem a la comunitat belga a través de valons i flamencs, les dues cultures d'un petit país que ha sabut exportar referents en tots els camps, també en el gastronòmic, com en el cas de la xocolata o de la cervesa.

  • Le plat pays-2 (comunitat belga)
    Veure vídeo

    Le plat pays-2 (comunitat belga)

    Amb només cinc anys, el nombre de belgues residents a Catalunya s'ha duplicat i ara ja en són prop de 5.000. Aquesta és una tendència que coincideix amb altres països d'Europa, que han augmentat amb escreix els nouvinguts que ens escullen.

    Amb només cinc anys, el nombre de belgues residents a Catalunya s'ha duplicat i ara ja en són prop de 5.000. Aquesta és una tendència que coincideix amb altres països d'Europa, que han augmentat amb escreix els nouvinguts que ens escullen.

  • Entre sorra i mar (comunitat algeriana)
    Veure vídeo

    Entre sorra i mar (comunitat algeriana)

    El poble amazic ens endinsa en les arrels del Magrib. En Karim i en Boualem, procedents de la Cabília, ens descobreixen els orígens del cuscús, rei indiscutible de la gastronomia del nord d'Àfrica, i ens acosten a una cultura mil·lenària lligada a les joies, la llengua i la música.

    El poble amazic ens endinsa en les arrels del Magrib. En Karim i en Boualem, procedents de la Cabília, ens descobreixen els orígens del cuscús, rei indiscutible de la gastronomia del nord d'Àfrica, i ens acosten a una cultura mil·lenària lligada a les joies, la llengua i la música.

  • El pont de les amèriques-1 (comunitat centreamericana)
    Veure vídeo

    El pont de les amèriques-1 (comunitat centreamericana)

    L'Amèrica Central és un territori amb vida pròpia dins d'Amèrica. Exerceix de pont entre els dos grans blocs del nord i del sud i aquesta circumstància d'istme ha condicionat una cultura pròpia compartida entre les nacions centreamericanes.

    L'Amèrica Central és un territori amb vida pròpia dins d'Amèrica. Exerceix de pont entre els dos grans blocs del nord i del sud i aquesta circumstància d'istme ha condicionat una cultura pròpia compartida entre les nacions centreamericanes.

  • El pont de les amèriques-2 (comunitat centreamericana)
    Veure vídeo

    El pont de les amèriques-2 (comunitat centreamericana)

    Visitarem les comunitats més nombroses que conviuen entre nosaltres: la salvadorenca i l'hondurenya. Tots dos països viuen, des de sempre, una relació de rivalitat que també es manifesta a la cuina.

    Visitarem les comunitats més nombroses que conviuen entre nosaltres: la salvadorenca i l'hondurenya. Tots dos països viuen, des de sempre, una relació de rivalitat que també es manifesta a la cuina.

  • El sarró dels tresors (comunitat hongaresa)
    Veure vídeo

    El sarró dels tresors (comunitat hongaresa)

    Amb la Mónika i en Jaime visitem el monestir de Vallbona de les Monges, el lloc on reposen les restes de Violant d'Hongria, que va ser dona de Jaume I. Aquest serà l'inici del nostre petit viatge per la cultura magiar, una de les més singulars d'Europa.

    Amb la Mónika i en Jaime visitem el monestir de Vallbona de les Monges, el lloc on reposen les restes de Violant d'Hongria, que va ser dona de Jaume I. Aquest serà l'inici del nostre petit viatge per la cultura magiar, una de les més singulars d'Europa.

  • La mar de Corea (comunitat coreana)
    Veure vídeo

    La mar de Corea (comunitat coreana)

    El mar de Corea és un topònim que no existeix als nostres mapes. Les aigües que envolten aquest país porten els noms de la Xina i el Japó, els dos països que durant segles han eclipsat, pel que fa a Occident, la cultura coreana. Lluny del seu país, però, els coreans han après a integrar-se en les societats que els han acollit sense perdre de vista la seva herència cultural.

    El mar de Corea és un topònim que no existeix als nostres mapes. Les aigües que envolten aquest país porten els noms de la Xina i el Japó, els dos països que durant segles han eclipsat, pel que fa a Occident, la cultura coreana. Lluny del seu país, però, els coreans han après a integrar-se en les societats que els han acollit sense perdre de vista la seva herència cultural.

  • The melting pot-1 (comunitat nord-americana)
    Veure vídeo

    The melting pot-1 (comunitat nord-americana)

    Els Estats Units són un país relativament jove, fruit de la colonització del continent per part dels europeus i de les successives migracions de gent d'arreu del món. Per això barreja diferents tradicions culturals i ètnies.

    Els Estats Units són un país relativament jove, fruit de la colonització del continent per part dels europeus i de les successives migracions de gent d'arreu del món. Per això barreja diferents tradicions culturals i ètnies.

  • The melting pot-2 (comunitat nord-americana)
    Veure vídeo

    The melting pot-2 (comunitat nord-americana)

    Quatre dones, procedents de diferents estats, s'encarregaran d'ensenyar-nos l'altra gastronomia de l'Amèrica del Nord, la més casolana, la que, afortunadament, sembla acostar-se més a l'"slow food"...

    Quatre dones, procedents de diferents estats, s'encarregaran d'ensenyar-nos l'altra gastronomia de l'Amèrica del Nord, la més casolana, la que, afortunadament, sembla acostar-se més a l'"slow food"...

Anar al contingut