Anar a la navegació principalAnar al contingut

capítols

La sínia dels sabors-1
reproduir

La sínia dels sabors-1

Durada: 34 min

"Dulab el athwak-1" (La sínia dels sabors-1), comunitat del Pròxim Orient mediterrani. Des de fa molts anys, el Pròxim Orient conviu amb nosaltres. La regió mediterrània, que comprèn estats com el palestí, el jordà, el sirià o el libanès (*), manté forts vincles amb Catalunya a través de la seva gent. Ara, la majoria ja no són nouvinguts, la seva gastronomia forma part de la nostra vida quotidiana, i els seus sabors, a poc a poc, han anant enriquint la nostra cultura. Al llarg d'aquest primer capítol, coneixerem els trets bàsics de la cuina siriolibanesa gràcies a en Hani i en Salvador, un sirià i un libanès que per diversos motius s'han instal·lat a Barcelona i han acabat obrint-hi restaurants. Parlarem de xauarma, falàfel i de la majoria de mezze, amanides i tapes àrabs que tan populars s'han fet entre nosaltres, però també d'altres plats més casolans que igualment podem trobar als restaurants. Veurem de prop com és la complicada elaboració dels pastissets àrabs, els baklava, de la mà d'en Mustafa, propietari d'un dels dos obradors que hi ha a la ciutat i conviurem unes hores amb la Raghida, una arqueòloga libanesa que viu i treballa a Catalunya, que ens ensenyarà a preparar roz ala dgeg, el popular plat libanès d'arròs amb pollastre i fruita seca. __________________ (*) Hem delimitat aquest espai mediterrani a partir dels països àrabs que el formen. No hi hem inclòs l'estat d'Israel, tot i que geogràficament en forma part. La cultura jueva es va tractar abastament al llarg del programa doble: "L'arbre torna a florir".