en la categoria: "Supplier Diversity Programme of the Year".
2013 - VI Premi per a la Diversitat en l'Audiovisual
Otorgat pel CAC, Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual.
"Per la trajectòria del programa i la seva permanència en antena així com l'evolució i els canvis produïts a fi i efecte de trencar barreres culturals i facilitar la normalització de la diversitat en la societat i l'enriquiment que ens aporta."
2012 - premi Mitjans de Comunicació
Otorgat per CMBS, Consell Municipal de Benestar Social - Ajuntament de Barcelona.
"Per la seva vocació de difusió del coneixement de les cultures que conviuen a la ciutat de Barcelona."
2009 - Àngel de Bronze de la Comunicació
Otorgat per l'Escola Universitària de Ciències de la Comunicació (EUCC) de la Universitat de Girona i el diari "El Punt".
"...pels seus valors de comunicació gastronòmica, humana i intercultural"
2008 - Premi VALORS
TAC, Telespectadors Associats de Catalunya
"Al programa Karakia, del 33, per la seva tasca de promoure la integració i obertura cultural a Catalunya a través del coneixement de les altres cultures gastronòmiques encarnades en persones properes."
2005- Premi al Millor Guió en programes de no ficció televisiva
GAC, Guionistes Associats de Catalunya
2004 - Premi Ciutat de Barcelona
ICUB-Ajuntament de Barcelona
"Per l'habilitat i originalitat de la proposta, que reflecteix la imatge cosmopolita i plural de la ciutat i aconsegueix a través de la cuina la descoberta de les diferents tradicions culturals de les comunitats que han anat arribant al nostre país en els últims anys"
...però potser el millor reconeixement sempre és dels espectadors...
Aquest és un petit retall trobat, cap al 2004, en un blog a internet:

...també dels educadors a escoles, instituts i universitats del país, que han volgut fer servir el programa i els valors que representa per treballar amb els alumnes.
Un exemple és el projecte "Karakia" que l'Escola Pia de Granollers va desenvolupar l'any 2005, inspirat en el programa.