Final Sona9 - Dimecres, 15 de novembre

Ju, Salvatge Cor i Senyor Oca són els tres grups finalistes del concurs #17Sona9

La final se celebrarà el dimecres 15 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona, amb l'actuació de Lakaste (premi Sona9 2016). El programa "Sona9" d'iCat transmetrà la final i donarà a conèixer en directe el guanyador del concurs Sona9 2017.
Ju, Salvatge Cor i Senyor Oca

Ju, Salvatge Cor i Senyor Oca

La cantant osonenca Ju (r'n'b), el grup mallorquí Salvatge Cor (pop-punk) i els barcelonins Senyor Oca (hip-hop) són els tres grups classificats per a la final de la dissetena edició del concurs de maquetes Sona9. L'últim concert del certamen es farà el dimecres 15 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona, a partir de les 20.00, amb les actuacions dels tres finalistes i amb fi de festa amb el grup Lakaste, guanyador de l'edició del Sona9 2016.

El programa "Sona9" d'iCat transmetrà un programa especial de 22.00 a 23.00, amb un resum de les actuacions dels tres finalistes i amb l'anunci en directe dels guanyadors del Sona9 2017.

Un total de 120 noves propostes musicals en català s'han presentat a aquesta edició del concurs, procedents d'arreu dels Països Catalans, que ha comptat com a novetat amb el suport del Govern Balear (Illenc) i de la Generalitat Valenciana (Institut Valencià de Cultura). Una tria de 18 seleccionats van haver de superar les proves eliminatòries fins arribar als 3 finalistes de la darrera fase, d'entre els quals s'elegiran les quatre categories dels premis: Sona9, Joventut, Èxit i Votació Popular, que s'atorgarà al grup finalista que hagi obtingut més vots del públic assistent al concert.

Els guanyadors del Sona9 2017 es faran públics al final de la gala, després de la deliberació del jurat, que es reunirà a la mateixa sala. La final tindrà com a final de festa l'actuació dels guanyadors del Premi Sona9 de la passada edició, el grup de pop-rock empordanès Lakaste, que presentaran les cançons del seu primer disc "Desastres naturals" (Discmedi, 2017).

El jurat del Sona 9 està format per representants d'iCat, Televisió de Catalunya, la revista musical Enderrock, el programa "Sona 9" d'iCat, la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el productor del Sona9 i músic Jordi Bastida i el responsable de Bucbonera Studios, Tomàs Robisco, a més de representants de la Direcció General de Joventut i de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i els directors dels festivals Acústica de Figueres, BAM de Barcelona, Mercat de Música Viva de Vic, DO Tarragona, CurtCircuit i les Cases de Música Popular

A la final de la 17a edició del concurs de maquetes Sona9 es lliuraran els guardons de les quatre categories següents:

 

PREMI SONA9

S'atorga al millor grup del concurs segons la votació del jurat i consta de:

 • Enregistrament i edició d'un disc amb la direcció d'un productor professional.
 • Campanya de publicitat a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i la revista "Enderrock".
 • Minigira amb concerts promocionals al Festival Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic i el Curtcircuit, entre d'altres.
 • Firma d'un contracte discogràfic amb la companyia que esculli el grup.
 • Portada a la revista "Enderrock" del mes d'agost del 2018 (edició especial Sona9).
 • Accés a la radiofórmula d'iCat, un cop s'hagi publicat el disc.

 

PREMI JOVENTUT 

S'atorga al segon classificat de la final segons la votació del jurat i consta de:

 • Enregistrament de 4 cançons a Bucbonera Studios i edició digital de l'EP.
 • Minigira de 3 concerts promocionals.
 • Campanya de difusió als mitjans del concurs.

 

PREMI ÈXIT
S'atorga al tercer classificat de la final del Sona9 i consta de:

 • Enregistrament de 2 cançons a Bucbonera Studios i edició digital del single.
 • Campanya de difusió als mitjans del concurs.


PREMI PER VOTACIÓ POPULAR
S'atorga al grup finalista amb més vots del públic i consta de:

 • 1.000 € en material musical.

 

Els guanyadors del Sona9 de les darreres edicions han estat: Lakaste (2016), Est Oest (2015), Trau (2014), Copa Lotus (2013), Empty Cage (2012), Nyandú (2011) i La Iaia (2010), a més de noms tan destacats com Manel, Els Amics de les Arts o Macedònia.

El Concurs de Maquetes Sona9 és el principal certamen de la música emergent en català, impulsat per Catalunya Ràdio, iCat, TV3 i "Enderrock", amb el suport de la Generalitat de Catalunya (ICEC), el Govern de les Illes Balears (Illenc), la Generalitat Valenciana (Institut Valencià de Cultura) i la Fundació SGAE i el patrocini d'Estrella Damm.

 

sona9.cat

tv3.cat

catradio.cat