Aquesta setmana "Joc de cartes" buscarà el millor restaurant entre les vinyes del Priorat. El programa arriba a Cornudella de Montsant, on trobarem Jaume Giral i Rafel Muria, responsables de la gestió i la cuina del Quatre Molins, un restaurant que barreja producte de proximitat i modernitat. A la mateixa localitat, dos vells coneguts d'en Jaume, Joan Rocamora i Dana Zamfir, mostraran la cuina tradicional d'El Bassot, restaurant del qual són propietaris. El recorregut acabarà a Margalef, on Frank Ferrero i Chayya García ens endinsaran en el seu particular món de creativitat a la Fonda Margalef.
Marc Ribas tornarà a Tossa de Mar per assaborir els grans arrossos i el menjar casolà de Casa Andrés, un restaurant de tota la vida, propietat del model internacional Andrés Velencoso i la seva germana i sòcia, Sílvia Velencoso; revelaran el secret de la seva famosa sangria? El programa seguirà el recorregut i farà parada al cor de Barcelona per endinsar-se en un restaurant japonès de nivell que ha obert fa poc les portes, el HaHa, propietat de les germanes Ruth Jiménez i Rebeka Brown, una parella que ens rebrà amb tota la seva energia i simpatia. "Joc de cartes estiu" acabarà la ruta a Sant Cugat del Vallès, descobrint la creativitat d'un japonès amb 8 anys d'història, el Sugoi, on els acollirà la propietària, Gemma Mengual, medallista olímpica i empresària, acompanyada per Bàrbara Mengual, germana, sòcia i gerent. Amb aquestes tres parelles, el xou i la diversió, però també la competició, per aconseguir ser els millors, hi està més que assegurada. Comença el joc!
Amb aquesta calor no hi ha millor pla que banyar-se a la piscina i, tot seguit, fer un bon àpat. A "Joc de cartes estiu" ho posen fàcil; en Marc Ribas s'ha posat el banyador disposat a trobar el millor restaurant amb piscina de l'entorn de Barcelona.
Cordeu-vos el cinturó perquè busquem el millor restaurant amb caràcter del Pla d'Urgell. Marc Ribas visita la cuina casolana de les Vinyes del Mig, a Bell-lloc d'Urgell. La segona parada és a Mollerussa, a El Racó d'en David, un local amb xup-xup. I acabem a Fondarella, a L'Atrevit Gastrobar, amb cuina de fusió.
El programa acaba la temporada d'estiu amb un "Joc de cartes" ben especial. I és que es recordaran els millors moments dels programes que s'han vist fins ara. Per això es tornarà a treure el cap entre les vinyes del Priorat; s'ensenyarà algun moment inèdit dels restauradors més famosos de Catalunya; es farà peu a les piscines més exigents de Barcelona; es farà parada al Pla d'Urgell, i, finalment, es tornarà a l'Alt Urgell, per reviure les situacions més sorprenents i inesperades. I també es veurà l'altra cara de "Joc de cartes estiu", amb les pífies i les millors imatges de tot el que no es veu mentre es roda el programa.
"Joc de cartes" busca a l'estrena de la nova temporada la millor hamburguesa original de Barcelona. Rare Burguers & More, Timesburg, La Royale i L'empanat obriran les portes i, amb Marc Ribas, es mouran per la capital catalana per intentar trobar la millor combinació de pa, carn, formatge o qualsevol ingredient que es pugui imaginar. Perquè, en el món de les hamburgueses, no hi ha límits.
Marc Ribas visita l'Hospitalet de Llobregat, la segona ciutat més poblada de Catalunya, per trobar-hi el millor menú de menys de 15 euros. Només cal passejar-se per una zona d'oficines al migdia per veure la importància que té aquest tipus de restauració, que uneix treballadors de tot tipus. És per això que a "Joc de cartes" els ajudaran a saber quina és el millor opció entre tot el mar de pissarres que inunden la ciutat. Ana Hidalgo, de La Rosa Púrpura; Xavier Insa, del Mitja Galta; Jaume Romera, del Cítrics, i Manoli Gil, de Ca la Manoli, competiran per mostrar una cuina de qualitat a preu de menú. Tradició i innovació per fer de la pausa del migdia un oasi gastronòmic.
A Catalunya, del pèsol n'hem fet gastronomia i tenim un munt de plats cuinats amb aquest llegum. Al Maresme, en concret, és un reclam turístic i, per aquest motiu, Marc Ribas agafa la furgoneta de Joc de Cartes i recorre la comarca per trobar el millor restaurant que cuina el pèsol. Marc Ribas acompanyarà Mònica Oleart, del Racó 19; Yolanda Majo, de Les 13; Bouba Barrow, del Dynamic Hotel, i Belén Fitó, del Suka, en una ruta maresmenca on no faltaran el sentit de l'humor, la competitivitat i, per descomptat, els pèsols.
Marc Ribas viatjarà fins al Pla de l'Estany, on es dedicarà a buscar el millor restaurant amb personalitat de la zona. Un títol que es disputaran quatre restauradors: Lluc Quintana, del restaurant Can Xapes, de Cornellà del Terri; Eva Miguel, de la pizzeria Rumbera, a Banyoles; Fàtima Labyedh, del restaurant La Trobada, a Crespià, i, finalment, tornaran a Banyoles per conèixer David Roca, propietari de Can Pericus. Tots quatre tenen una cosa en comú: tenen restaurants amb personalitat. Però, en canvi, tenen trajectòries, experiències i situacions molt diferents.
La furgoneta de "Joc de Cartes" s'endinsa al Baix Llobregat, una comarca que es caracteritza per la seva producció agrícola. I tot per trobar la millor cuina amb producte de la zona. De la mà de Marc Ribes visitarem quatre restaurants dirigits per restauradors i restauradores que ens serviran fruites, hortalisses i verdures fresques directes del camp al plat! Viatjarem amb l'Anna Romogosa a l'Espai Terres Llunyanes, un restaurant que combina gastronomia i viatges; David Cartoixà ens mostrarà la tradició de l'Ermita de Brugués; Pedro Moya mostrarà que l'edat no està renyida amb la professionalitat que posa en el CheChe, i la Mireia Pla ens conquerirà amb les vistes d'El Calamar & Lobster.
La furgoneta de "Joc de cartes" s'endinsa a les Terres de l'Ebre. Concretament, entre les comarques de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, una terra que, tot i que va viure un incendi greu, ens va obrir les portes per descobrir el seu producte i la seva gastronomia. Amb Marc Ribas visitarem quatre restaurants a peu de carretera. Viatjarem fins a Flix per descobrir La Presa, regentat per Javi Fernández; Sandra Heredia ens obrirà la seva fonda, Mas de Subirats, situada a Móra la Nova; Jacob Papasseit ens mostrarà La Beerreria a Móra d'Ebre i, finalment, baixarem a Gandesa, on ens esperarà Diana Valimanya i El Bistrot.
"Joc de cartes" es trasllada fins a l'Urgell per trobar el millor restaurant de terra endins. Amb Marc Ribas descobrirem que l'Urgell és la porta de Ponent, una terra plena d'història i amb una tradició culinària que és l'enveja de la resta del país. La primera parada la farem a Agramunt per descobrir l'Atípic, el restaurant d'Irina Penella. Tot seguit anirem fins a Maldà, on ens esperarà Nadia Tolsà i el seu Bar Centro, bar, sala de concerts i galeria d'art. La parada següent, la farem a Tàrrega, on el gastrobar Artapa 1224 ens obrirà les portes juntament amb la seva propietària, Sònia Martínez. Finalment acabarem a Claravalls, on el Bar Aleix i Palmira Calderó ens oferiran un últim àpat.
Entre paratges únics i poc coneguts, en Marc Ribas buscarà el millor restaurant amb encant del Pallars. Dues comarques, molts pobles i quilòmetres de camps i muntanya on el producte de la zona agafarà molt de protagonisme. Marc Ribas ens acompanyarà al llarg del Jussà i del Sobirà per visitar Lo Quiosc, un restaurant de vistes impressionants on trobarem Ramon Mitjana, un metge de família amant de la restauració. També arribarem a l'Era del Marxant, on la Dolors Perucho ens demostrarà que a la cuina hi mana ella. Passarem per La Cuineta, el restaurant que la Montse Blesa ha pujat amb molt d'esforç i acabarem a Casa Regina, on Xavier Astacio ens sorprendrà amb el seu sentit de l'humor i la seva mà per servir-nos a taula.
"Joc de cartes" viatja fins a l'altiplà de la Segarra, terra de frontera, per trobar el millor restaurant de la comarca. Marc Ribas viatja fins a Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà, dins l'altiplà de la Segarra, per visitar La Barbacana i conèixer Maria Casajoanes, propietària i cuinera del restaurant. Arribarem al Kokoro, on Cinta Benet, advocada de professió, demostra ser valenta i tirar endavant el negoci. Passarem per la Braseria l'Alzina, el restaurant d'Anna Solé, que juntament amb la seva família lluiten cada dia per tirar-lo endavant. I acabarem al Nobadis, on Juanjo Ceresuela ens obrirà les portes de casa seva, un negoci que va més enllà d'un restaurant.
Les muntanyes del Pirineu són l'escenari que aquesta setmana visita "Joc de Cartes" en la seva ruta gastronòmica per Catalunya. I és que busquem la millor cuina a 1.000 metres de la Vall d'Aran. El cuiner Marc Ribas ens portarà a visitar Marcos Pedarròs, un xef molt innovador del restaurant Er Occitan; coneixerem l'exotisme de l'Omaira Valiente, del BMAI; ens aproparem a la costa de la mà de l'Albert Jubany, d'Eth Bistro i, finalment, ens deixarem contagiar amb la simpatia de l'Ana Molina, la mestressa del restaurant Casa Jimena. Uns propietaris amb personalitat que competiran per ser el millor restaurant de la zona, i ens sorprendran amb molts moments amb les emocions a flor de pell.
Aquesta setmana "Joc de cartes" anirà fins a l'Alt Penedès, comarca d'on és originària la vinya a Catalunya. Allà buscarem el millor restaurant a la terra del vi i del cava. El cuiner Marc Ribas ens portarà a visitar Andrés Torres, propietari del que abans era una granja d'animals transformada en espai gastronòmic, el Casanova; coneixerem també el sommelier Ivan Batlle i el seu local emblemàtic, Casa Joan, i acabarem la ruta a Sant Sadurní d'Anoia, on Òscar Medina ens obrirà les caves centenàries, Cava Canals & Munné. Finalment, Oriol Martínez ens contagiarà la seva energia al Cal Ticus.