Marc Ribas amb els concursants en un restaurant

"Joc de cartes" és un programa de TV3presentat per Marc Ribas en què competeixen diversos restaurants de tot Catalunya. Cada setmana s'enfronten quatre restaurants de la mateixa zona i amb el mateix tipus de cuina. Els propietaris de cada restaurant són els jutges i han de valorar la competència, mentre Marc Ribas te el vot decisiu per determinar quin restaurant és el millor dels quatre.

Marc Ribas també és presentador del programa "Cuines" de TV3. Abans d'arribar a la televisió, el Marcva treballar als fogons de restaurants com Vitrium, Can Ferran, Capritx o Matís. Els dos últims amb estrella Michelin. Marc Ribas, aprofitant el seu coneixement i experiència a les cuines de grans restaurants, tindrà un paper destacat al llarg de cada entrega: serà el jutge que determinarà la classificació final i el guanyador.

Durant el concurs no només es tindrà en compte la proposta gastronòmica de cada establiment, sinó que també es valoraran l'espai, el servei, la cuina i el preu del restaurant. Aquest concurs és l'adaptació del format "My restaurant rocks", un programa impulsat per Red Arrow International que ja s'ha adaptat a Itàlia, Alemanya i França.

El guanyador s'emportarà un premi de 5.000 euros per invertir en el seu propi local. A més, buscaran quin establiment participant és el més sostenible i el que fa un ús més eficient de l'aigua, per convertir-se en el guanyador delSegell Blau d'Agbar.

Els 12 guanyadors del Segell Blau d'Agbar tindran un paper fonamental en el darrer programa de la temporada, ja que es convertiran en jurat d'un gran àpat cuinat per tres escoles d'hostaleria que jugaran per ser la millor de Catalunya.

En aquesta tercera temporada la furgoneta del programa visitarà comarques catalanes que encara no havia trepitjat i s'endinsarà en la gastronomia local gràcies, com sempre, als restauradors de cada zona. Pujaran fins a la Vall d'Aran per conèixer l'oferta gastronòmica que hi ha a més de mil metres d'altitud. Creuaran el Port de la Bonaigua per arribar al Pallars i gaudir dels restaurants amb més encant del Sobirà i del Jussà. Viatjaran cap a Ponent, cap a l'Urgell, per conèixer els restaurants que hi ha terra endins, s'aturaran a l'altiplà de la Segarra i continuaran la ruta fins a la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, comarques amb establiments a peu de carretera. Passaran per l'Alt Penedès, on 4 restaurants jugaran per ser el millor establiment a la terra del vi i del cava, i arribaran a Barcelona i la seva àrea metropolitana (l'Hospitalet i el Baix Llobregat) per conèixer restaurants que ofereixen des d'hamburgueses fins a menús de menys de 15 euros, passant per ofertes gastronòmiques de productes amb DO. Seguint la ruta, arribaran al Maresme, terra de pèsols i de bons restaurants que els treballen, i pujaran fins al Berguedà, on trobaran establiments en els quals podran menjar i descansar per seguir i recuperar forces i descobrir els restaurants amb més personalitat del Pla de l'Estany.

Dotze comarques, 48 restaurants, riures, plors, tensió, il·lusió, esforç, sacrifici, gastronomia i molt de rock&roll, per fer una temporada de "Joc de cartes" brutal!

"Joc de cartes" ésuna producció de TV3 en col·laboració amb Magnolia. 

Anar al contingut