Marc Ribas a taula amb uns dels concursants de l'edició estiuenca del "Joc de cartes"
Marc Ribas a taula amb uns dels concursants de l'edició estiuenca del "Joc de cartes"

"Joc de cartes" és un programa de TV3 produït per Magnolia TV (Banijay Iberia) i presentat per Marc Ribas en què competeixen diversos restaurants de tot Catalunya. Cada setmana s'enfronten quatre restaurants de la mateixa zona i amb el mateix tipus de cuina. Els propietaris de cada restaurant són els jutges i han de valorar la competència, mentre que Marc Ribas té el vot decisiu per determinar quin restaurant és el millor dels quatre.

En Marc  també és presentador del programa "Cuines" de TV3. Abans d'arribar a la televisió, va treballar als fogons de restaurants com Vitrium, Can Ferran, Capritx o Matís. Els dos últims amb estrella Michelin. També treballa al seu restaurant, La Taberna del Ciri, ubicat a Terrassa. Marc Ribas, aprofitant els seus coneixements i l'experiència a les cuines de grans restaurants, tindrà un paper destacat al llarg de cada entrega: serà el jutge que determinarà la classificació final i el guanyador.

Durant el concurs no només es tindrà en compte la proposta gastronòmica de cada establiment, sinó que també es valoraran l'espai, el servei, la cuina i el preu del restaurant. El guanyador s'emportarà un premi de 5.000 euros per invertir en el seu local. A més a més, en aquesta temporada es valorarà també el vi, per la qual cosa farem un recorregut pel territori perquè hi hagi més presència enològica. 

Aquest concurs és l'adaptació del format "My restaurant rocks", un programa impulsat per Red Arrow International que ja s'ha adaptat a Itàlia, Alemanya i França.

Aquesta tardor, el Marc torna a viatjar a la furgoneta i seran quatre els restaurants que concursaran. El nostre presentador hi anirà fins a Garrotxa a la recerca dels millors fogons, també intentarà trobar la millor recepta amb pollastre de pota blava al Baix Llobregat i la millor recepta amb ostró a l'Ampolla, gaudint abans de la millor cuina creativa a Girona. Viatjarà fins a l'àrea metropolitana per trobar la millor xef d'allà i es menjarà esmorzars de forquilla al Vallès. Anirà fins a Barcelona per trobar el millor restaurant en un mercat i també la millor gastronomia entre pans, així com el millor restaurant de cuina sostenible. Viatjarà est per cercar el millor restaurant amb història al Montserratí i també cercarà la millor cuina empordanesa. Gaudirà del riu Gaià mentre cerca el millor restaurant entre Castells i buscarà el millor xef jove a Lleida.

Aquesta cinquena temporada, a més, serà una de les més especials i tindrà una duració més llarga, ja que hem volgut donar suport a la restauració després de les dificultats per les quals han hagut de passar les i els restauradors.

Serà, doncs, una temporada plena d'emocions, on hi haurà riures, plors, tensió, il·lusió, esforç, sacrifici, gastronomia i molt de rock&roll, fent una temporada de "Joc de cartes" brutal!

"Joc de cartes" és una producció de TV3 en col·laboració amb Magnolia. 

Anar al contingut