Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Avui, a les 22.45, a TV3

Els clàssics moments de "Joc de cartes"

A "Joc de cartes" hem tingut personatges de tot. Això sí que és un bon pessebre. N'hi ha que fan màgia, i n'hi ha que la caguen. El programa farà un recorregut pel pessebre i les seves figures clàssiques, comparant-les amb alguns dels xefs que hem conegut al llarg d'aquesta temporada.

El concurs "Joc de cartes", presentat per Marc Ribas, construeix un pessebre mentre recorda alguns dels episodis més divertits del programa, tot comparant les figures que hi trobem amb alguns dels xefs que hem descobert al llarg del recorregut gastronòmic d'aquesta temporada. 

No hi ha pessebre sense una bona foguera, com tampoc hi ha restaurant sense uns bons fogons. Així ho vam viure a la Garrotxa, on quatre xefs s'han disputat ser qualificats del millor restaurant de fogons de la Garrotxa

Marc Demonjó de 'Les pedretes', comprovant la textura de la crema catalana
Marc Demonjó, de Les pedretes, comprova la textura de la crema catalana

Un pessebre també té productes de gran qualitat, com també els tenen els restaurants del Prat que fan cuina de pollastre pota blava. Ara que, un dels ingredients que no poden faltar al pessebre és la creativitat, i per a cuina creativa la que ens vam trobar a les terres gironines

El que ben segur que no té cap pessebre, i sí tenen a les Terres de l'Ebre, són les ostres de l'Ampolla. Per sort, tenim uns molt bons representants de la gastronomia local que fan uns plats d'ostrons per llepar-se'n els dits. 

Amb tot el menjar que duen les figures del pessebre es pot fer un esmorzar de forquilla que es faria un lloc a qualsevol guia gastronòmica de prestigi. Nosaltres hem trobat quatre restaurants que serien mereixedors d'aquest reconeixement. 

'Can Marqués', restaurant d'ostró de l'Ampolla
Can Marqués, restaurant d'ostró de l'Ampolla

Entre aquestes figures, els joves pastors ja s'han carregat a l'esquena les millors peces de bestià per dur-les al pessebre. Al "Joc de cartes" també hem conegut quatre xefs joves que han tirat endavant els seus locals amb valentia i els reconeixements de la bona feina feta fins ara. 

És molt probable que a Betlem hi hagués un bon mercat de productes locals per alimentar tota la gent de la zona. A Barcelona, hem fet un recorregut per quatre mercats, sempre en ebullició i amb suculents àpats per a bons carpantes.  

No hi ha pessebre sense muntanyes sagrades. I per a muntanyes sagrades, les de Montserrat, envoltades d'una gastronomia que ens han fet sentir talment com si cantessin els àngels.

Or, encens i mirra són els regals que els tres Reis d'Orient van dur al nen Jesús, però si el naixement hagués estat al segle XXI, el més segur és que li hagueren dut un bon entrepà com els que us vam proposar al programa dedicat a aquesta menja ràpida, còmoda però no per això menys deliciosa. 

El 'Pocavergonyes', del xef Frederic Ventura al mercat de la Sagrada Família
El Pocavergonyes, del xef Frederic Ventura al mercat de la Sagrada Família

Anem vestint el nostre pessebre i ara toca el torn de l'àngel i el dimoniet, i si parlem de "dimoniets", els que ens vam trobar als restaurants de l'Empordà, trapelles, trapelles...

No hi ha pessebre sense riu, com tampoc no falta mai la bona gastronomia a prop dels rius. Vam fer parada i fonda als restaurants entre castells i el riu Gaià, i això és el que hi vam trobar.

Les dones són la font de la vida, tant al pessebre com rere els fogons. Quatre xefs que van deixar el podi molt alt, amb puntuacions que van batre rècords. 

Finalment, van acabar fent un programa dedicat al menjar sostenible, que és parada obligada de qualsevol recorregut que estigui mínimament preocupat pel canvi climàtic. Ens ajudeu a recordar-ho?

Les concursants oloren els plats del restaurant 'Calasanz', de la Maria Montserrat.
Les concursants oloren els plats del restaurant Calasanz, de la Maria Montserrat.

"Joc de cartes" és un programa produït per TV3 amb la col·laboració de DLO-Magnolia. Aquest concurs és l'adaptació del format "My restaurant rocks"', un programa impulsat per Red Arrow International que ja s'ha adaptat a Itàlia, Alemanya i França.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut