FAQ Rafel

A la secció "FAQ Rafel" responem als vostres dubtes.

VÍDEOS

La web i el llibre de la setmana

A "La web i el llibre de la setmana", cada dissabte proposarem un llibre i una pàgina web amb idees pràctiques.

VÍDEOS

Rafel, ves a passeig!

En Rafel ens encanta, però xerra tant que a vegades n'acabem una mica tips. Per això a vegades la Natza  l'envia a passeig... I què fa en Rafel? Doncs se'n va a visitar artistes, artesans, tallers, obradors o qualsevol lloc on es facin coses útils i boniques amb les mans. Així, el veurem descobrint els decorats de la Passió d'Olesa, o els vestits modernistes del Museu Tèxtil de Terrassa, o una exposició de clics customitzats  a Mora la Nova, o un hort urbà... I, un cop allà, aprofita per aprendre alguna tècnica interessant, i ens l'ensenya. No ho pot evitar: en Rafel és útil fins i tot quan l'enviem a passeig.

VÍDEOS

Del món mundial

"Del món mundial": artistes i creadors internacionals ens presenten la seva obra, des de Brooklyn, Califòrnia, la Xina, França, Itàlia o Polònia.

VÍDEOS

Atreveix-t'hi

Rafel Vives treballant al taller.
Rafel Vives treballant al taller.

Entre nosaltres anomenem "Atreveix-t'hi" la part del programa en què en Rafel, al seu estudi, ens ensenya a reciclar, reformar, recrear o inventar un moble, un llum, una joguina o qualsevol altre objecte domèstic.  En Rafel, amb el seu entusiasme habitual, ens explicarà els materials que necessitem, les eines que hem de fer servir, els procediments  i tots els passos necessaris.

VÍDEOS

Fet a mà

Un taller de feltre.
Un taller de feltre.

Al "Fet a mà", la nostra secció de reportatges, visitarem cada setmana un taller, un obrador o un establiment on hi hagi gent aprenent i gent ensenyant tècniques interessants i pràctiques. Com fer disfresses infantils amb roba vella, com elaborar  feltre amb llana verge, com fer casetes i mobles amb cartrons, o cosmètics naturals...

VÍDEOS

Els pim-pams

L'amigurumi del Rafel.
L'amigurumi del Rafel.

 Els "Pim Pam", com en diem d'aquesta minisecció que apareix una o més d'una vegada a cada programa, són el que a Internet s'anomena "lifehackers", vídeos molt curts en què es mostra una solució pràctica, rapidíssima i sovint insòlita, per a problemes domèstics quotidians: refredar una ampolla en pocs minuts, netejar el teclat de l'ordinador per dins...

VÍDEOS

Classe particular

Rafel Vives rep una classe particular.
Rafel Vives rep una classe particular.

Cada setmana, una persona experta en una tècnica o disciplina manual vindrà al plató a fer-nos-en una classe particular... Bé, serà en Rafel qui la rebrà, però a ell li agrada compartir! Des del tradicional embolcall japonès amb mocadors de seda fins al sabó de tota la vida fet amb oli reciclat i sosa, tindrem oportunitat d'aprendre tècniques inesperades.

VÍDEOS

La Galeria

A "La Galeria" presentem diversos objectes fets a mà, característics d'una marca, un artesà o un dissenyador: objectes bonics, divertits i innovadors que s'han de veure.

VÍDEOS

Llonovoy

Aquesta temporada ens tanca el programa el professor Llonovoy, el cosí sapastre de'n Rafel. Vet aquí un artista del nyap, un perfeccionista del desastre, capaç de convertir en art el fracàs més absolut. Abduït pel bricolatge, entestat a emular en Rafel, en Klaus Llonovoy afronta els projectes més absurds amb un posat impassible. Si més no, ho intenta. Ell en diu humor per a robots.

VÍDEOS

Estimat Rafel

A la secció "Estimat Rafel" proposem idees als espectadors que s'han trobat, de manera inesperada, amb un objecte per reinventar o amb un problema per resoldre. Havia de passar: en Rafel obre consultori.

VÍDEOS

El cel d'en Rafel

El cel d'en Rafel.
El cel d'en Rafel.

Cansat d'estar sempre tancat al plató, que és el seu estudi, en Rafel ha decidit sortir i ensenyar-nos els establiments que més li agraden. Són els seus paradisos, establiments i tallers on un manetes podria tornar-se boig. Allà hi ha les eines més útils, les més conegudes i les més estranyes, els materials més curiosos, el personal més expert i les tècniques més sofisticades... o les més senzilles.

VÍDEOS

Millor que nou

Reparant una bicicleta.
Reparant una bicicleta.

"Millor que nou, reparat" és el lema d'un servei molt especial que l'Àrea Metropolitana de Barcelona posa al servei de tots els ciutadans: un taller de reparacions on els reparadors són els mateixos usuaris, ensenyats i assistits per tècnics especialistes, que també els proporcionen l'espai i les eines necessàries. L'objectiu: que no es llencin objectes que encara poden fer un servei.

VÍDEOS

L'artista

Una obra de Toni Camarasa.
Una obra de Toni Camarasa.

Cada setmana visitem un artista que treballi amb materials reciclats, o reaprofitats, i ens acostem a la seva obra. Els quadres i escultures humorístics però inquietants de Camarasa, les capses de casset d'Irma Marco, els vaixells de Tucho Bergeret, els peixos de Noni Font, la música d'Eli Gras...Volem veure què fan i com.

VÍDEOS

Cerca vídeos del programa