• Ja t'ho faràs - capítol 44
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 44

  Avui a Catalunya és el dia dels enamorats, però un dia tan especial que, a més d'amor, implica llibres i roses. I en Rafel, amatent a les necessitats socials, buscarà una utilitat digna i vistosa pels llibres que no pensem llegir i trobarà lloc en prestatgeries inesperades als llibres que sí llegirem i volem conservar a casa. Si sou seguidors de fa temps, això us sonarà: fem la prestatgeria amb uns monopatins...però aquesta és ben diferent, no us la perdeu.

  Amb un llibre bonic ¿que, de fet, no té gaire text- en farem un rellotge de paret força espectacular. A l'escola Traç ensenyaran en Rafel a fer una màscara de drac molt impressionant amb paper matxé...L'artista Ximena Pérez ens mostrarà les seves obres íntimament relacionades amb el món dels llibres, i, a més veurem una mostra de contes artesanals en feltre. Avui, els consells de'n Rafel ens ajudaran a enganxar una prestatgeria a la paret i veurem què fan espectadors nostres de totes les edats. I, sobretot, recomanarem molts llibres de treballs manuals, bricolatge i idees craftis. Així, quan sortiu a la tarda a buscar llibres i roses, sabreu per on tirar...

  Avui a Catalunya és el dia dels enamorats, però un dia tan especial que, a més d'amor, implica llibres i roses. I en Rafel, amatent a les necessitats socials, buscarà una utilitat digna i vistosa pels llibres que no pensem llegir i trobarà lloc en prestatgeries inesperades als llibres que sí llegirem i volem conservar a casa. Si sou seguidors de fa temps, això us sonarà: fem la prestatgeria amb uns monopatins...però aquesta és ben diferent, no us la perdeu. Amb un llibre bonic ¿que, de fet, no té gaire text- en farem un rellotge de paret força espectacular. A l'escola Traç ensenyaran en Rafel a fer una màscara de drac molt impressionant amb paper matxé...L'artista Ximena Pérez ens mostrarà les seves obres íntimament relacionades amb el món dels llibres, i, a més veurem una mostra de contes artesanals en feltre. Avui, els consells de'n Rafel ens ajudaran a enganxar una prestatgeria a la paret i veurem què fan espectadors nostres de totes les edats. I, sobretot, recomanarem molts llibres de treballs manuals, bricolatge i idees craftis. Així, quan sortiu a la tarda a buscar llibres i roses, sabreu per on tirar...

 • Ja t'ho faràs - capítol 43
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 43

  En Rafel ha aconseguit ¿ves a saber com- tres cadires desaparellades, i s'ha proposat fer-ne un banc triple, o "tricadira", que diu ell. L'operació implica retallar, encaixar, entapissar...però ja veureu com se'n surt! El projecte següent és molt senzill, però molt lluit: folrar amb llana una lletra de cartró en tres dimensions.Hem hagut de desfer un jersei de la nebodeta, però a canvi li regalarem la inicial del seu nom per decorar l'habitació. O espera, potser no!
  Avui la classe particular tindrà un regust oriental, perquè aprendrem a estampar amb bàtik amb la Rosa Castells. També coneixerem l'obra de l'artista Miquel Aparici, i les criatures de cartró d'Àngels Figuerola. I, tot i que ho fem poc sovint, entrarem al món alimentari, amb els "Espigoladors", que lluiten contra el malbaratament de fruites i verdures "lletges", aquestes que el mercat no accepta per imperfectes, però que són bones per menjar i per fer delicosa confitura. A tot plegat, sumeu-hi un consultori eixerit sobre la vora de les cortines, i uns pim-pams ben assenyats, i tindreu el Ja T'ho Faràs d'avui. Ah, i sobretot les fotos! Les fotos que ens envieu vosaltres, volem dir.

  En Rafel ha aconseguit ¿ves a saber com- tres cadires desaparellades, i s'ha proposat fer-ne un banc triple, o "tricadira", que diu ell. L'operació implica retallar, encaixar, entapissar...però ja veureu com se'n surt! El projecte següent és molt senzill, però molt lluit: folrar amb llana una lletra de cartró en tres dimensions.Hem hagut de desfer un jersei de la nebodeta, però a canvi li regalarem la inicial del seu nom per decorar l'habitació. O espera, potser no! Avui la classe particular tindrà un regust oriental, perquè aprendrem a estampar amb bàtik amb la Rosa Castells. També coneixerem l'obra de l'artista Miquel Aparici, i les criatures de cartró d'Àngels Figuerola. I, tot i que ho fem poc sovint, entrarem al món alimentari, amb els "Espigoladors", que lluiten contra el malbaratament de fruites i verdures "lletges", aquestes que el mercat no accepta per imperfectes, però que són bones per menjar i per fer delicosa confitura. A tot plegat, sumeu-hi un consultori eixerit sobre la vora de les cortines, i uns pim-pams ben assenyats, i tindreu el Ja T'ho Faràs d'avui. Ah, i sobretot les fotos! Les fotos que ens envieu vosaltres, volem dir.

 • Ja t'ho faràs - capítol 42
  Veure vídeo

 • Ja t'ho faràs
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs

 • Ja t'ho faràs - capítol 40
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 40

  En Rafel s'ha aficionat a la costura, i ha anat recollint tal quantitat de fils, agulles, didals, cintes mètriques i botons que necessita amb urgència un recipient per guardar-ho tot...I no, una bossa de plàstic no fa polit. Ho provem amb un costurer? Avui en farà un de ben bonic amb una capsa de mig quilo de galetes, així que se les acabi totes i no deixi ni una molla.
  I, ja en la línia d'estar per casa, després farem un tamboret moble sabater molt indicat per a les bambes d'adolescent amb la seva pudoreta entranyable. Pensem a buscar abans una caixa de fusta, eh?
  A la Galeria, els al·lucinants raspalls de dents d'armandogaviglia.com, impressionants i plens d'un inquietant sentit de l'humor. I, al reportatge, les bicis artesanals que fan en Marc i la Mariona de Bamboo Bikes, un invent que van "descobrir" a la Xina i que ja estan fabricant a Barcelona: bicis lleugeres, però resistents i, a més, molt boniques.
  En Rafel l'enviem a fer un bol de ceràmica a "El Torn", l'obrador d'en Martin Loew, que els posa mans a l'obra en un moment. Fàcil? Menys del que sembla, però molt, molt agradable al tacte. Tant, com agradable a l'oïda és el mòbil que ens ensenyarà a fer després, en "l'Estimat Rafel", amb claus esparses.
  "L'Artista" de la setmana és Simone Branchini, que dissenya i executa arquitectures efímeres (i no tan efímeres) amb paper. Busqueu-les a togsart.net/simone-branchini
  I el contraartista de la setmana, com sempre, és l'entranyable Llonovoy, entossudit en la missió ¿impossible- de decorar casa seva amb fotos emmarcades. No us el perdeu, però no l'imiteu.

  En Rafel s'ha aficionat a la costura, i ha anat recollint tal quantitat de fils, agulles, didals, cintes mètriques i botons que necessita amb urgència un recipient per guardar-ho tot...I no, una bossa de plàstic no fa polit. Ho provem amb un costurer? Avui en farà un de ben bonic amb una capsa de mig quilo de galetes, així que se les acabi totes i no deixi ni una molla. I, ja en la línia d'estar per casa, després farem un tamboret moble sabater molt indicat per a les bambes d'adolescent amb la seva pudoreta entranyable. Pensem a buscar abans una caixa de fusta, eh? A la Galeria, els al·lucinants raspalls de dents d'armandogaviglia.com, impressionants i plens d'un inquietant sentit de l'humor. I, al reportatge, les bicis artesanals que fan en Marc i la Mariona de Bamboo Bikes, un invent que van "descobrir" a la Xina i que ja estan fabricant a Barcelona: bicis lleugeres, però resistents i, a més, molt boniques. En Rafel l'enviem a fer un bol de ceràmica a "El Torn", l'obrador d'en Martin Loew, que els posa mans a l'obra en un moment. Fàcil? Menys del que sembla, però molt, molt agradable al tacte. Tant, com agradable a l'oïda és el mòbil que ens ensenyarà a fer després, en "l'Estimat Rafel", amb claus esparses. "L'Artista" de la setmana és Simone Branchini, que dissenya i executa arquitectures efímeres (i no tan efímeres) amb paper. Busqueu-les a togsart.net/simone-branchini I el contraartista de la setmana, com sempre, és l'entranyable Llonovoy, entossudit en la missió ¿impossible- de decorar casa seva amb fotos emmarcades. No us el perdeu, però no l'imiteu.

 • Ja t'ho faràs - capítol 39
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 39

  Però... què fa en Rafel tallant una canonada de coure? Doncs, una taula, òbviament! Només a ell se li acudiria aprofitar unes obres al lavabo per canviar els mobles del menjador. I si, sabem que sembla una idea absurda, però li ha quedat una taula ben maca.
  A "La Galeria", els cactus de roba (que no cal regar) de kuskabcn.com. Un bon aperitiu pel reportatge sobre Casaments handmade, que són, exactament, els casaments en què l'ornamentació i els obsequis són dissenyats i fets a mà pels mateixos nuvis. "I això com es fa?", direu... Doncs les "Wedding crafters", una microempresa de Barcelona, et donen totes les indicacions online. I en Rafel, al consultori "Estimat Rafel", ens explica una cosa cuqui podem fem amb un rasclet de ferro en el cas ¿improbable- que n'heretem un.
  La Judith Cunillera, artesana del Raval, fa misteriosos tòtems i joguines fantasioses i collages amb petits objectes reciclats o amb fragments d'edificis ja desapareguts del seu barri. Ella és la protagonista de la secció "L'Artista".
  La "classe particular" la fem amb en Roger Romagosa, fuster de Slow Fusta, que ens ensenyarà a fer un tamboret... orgànic, diguem-ne, amb un tronc tan eixerit que vigileu en seure no sigui que arrenqui a córrer.
  I, en la línia una mica surrealista que ens caracteritza avui, farem una catapulta amb agulles d'estendre, una catapulta per donar el puré al germanet petit. Una autèntica arma d'empastifament massiu. Ja només ens faltava, per acabar, el professor Llonovoy provant de fer una llibreria... I no us penseu que té un mal dia: encara en sortirà, més o menys, un banc per seure.

  Però... què fa en Rafel tallant una canonada de coure? Doncs, una taula, òbviament! Només a ell se li acudiria aprofitar unes obres al lavabo per canviar els mobles del menjador. I si, sabem que sembla una idea absurda, però li ha quedat una taula ben maca. A "La Galeria", els cactus de roba (que no cal regar) de kuskabcn.com. Un bon aperitiu pel reportatge sobre Casaments handmade, que són, exactament, els casaments en què l'ornamentació i els obsequis són dissenyats i fets a mà pels mateixos nuvis. "I això com es fa?", direu... Doncs les "Wedding crafters", una microempresa de Barcelona, et donen totes les indicacions online. I en Rafel, al consultori "Estimat Rafel", ens explica una cosa cuqui podem fem amb un rasclet de ferro en el cas ¿improbable- que n'heretem un. La Judith Cunillera, artesana del Raval, fa misteriosos tòtems i joguines fantasioses i collages amb petits objectes reciclats o amb fragments d'edificis ja desapareguts del seu barri. Ella és la protagonista de la secció "L'Artista". La "classe particular" la fem amb en Roger Romagosa, fuster de Slow Fusta, que ens ensenyarà a fer un tamboret... orgànic, diguem-ne, amb un tronc tan eixerit que vigileu en seure no sigui que arrenqui a córrer. I, en la línia una mica surrealista que ens caracteritza avui, farem una catapulta amb agulles d'estendre, una catapulta per donar el puré al germanet petit. Una autèntica arma d'empastifament massiu. Ja només ens faltava, per acabar, el professor Llonovoy provant de fer una llibreria... I no us penseu que té un mal dia: encara en sortirà, més o menys, un banc per seure.

 • Ja t'ho faràs - capítol 38
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 38

  En Rafel s'ha trobat un quadre a la brossa, tan bonic que en donarà la tela a un museu i amb el marc en farem una llibreria. Agafeu un marc i uns taulonets de fusta, un sergent d'escaires, angles de ferro i uns quants cargols... En quatre horetes podreu deixar parada la família!
  A "La Galeria", cartells de fusta amb inscripcions més o menys poètiques i de bon rotllo, de misswood.es. I, al reportatge, aprendre anglès tot fent mitja: diferents iniciatives per practicar idiomes mentre fem punt. L'"Estimat Rafel" ens dirà com aprofitar els antics disquets d'ordinador. La Dolo Navas, que fa bijuteria amb petits materials de reciclatge, és "L'Artista" d'aquesta setmana, des del seu obrador a Sant Pere de Vilamajor.
  En Rafel anirà a fer una classe particular de forja, amb una mestra forjadora, la Guillermina Morales, que li ensenyarà a fer una ferradura per a un cavall petit (o potser un poni). I després farem a plató una peça senzilla: com convertir un mitjó desaparellat en un simpàtic osset, o gatet, o conillet de drap: una monada. Sobretot, no canvieu de canal sense veure el professor Llonovoy, l'antiheroi illenc del bricolatge casolà.

  En Rafel s'ha trobat un quadre a la brossa, tan bonic que en donarà la tela a un museu i amb el marc en farem una llibreria. Agafeu un marc i uns taulonets de fusta, un sergent d'escaires, angles de ferro i uns quants cargols... En quatre horetes podreu deixar parada la família! A "La Galeria", cartells de fusta amb inscripcions més o menys poètiques i de bon rotllo, de misswood.es. I, al reportatge, aprendre anglès tot fent mitja: diferents iniciatives per practicar idiomes mentre fem punt. L'"Estimat Rafel" ens dirà com aprofitar els antics disquets d'ordinador. La Dolo Navas, que fa bijuteria amb petits materials de reciclatge, és "L'Artista" d'aquesta setmana, des del seu obrador a Sant Pere de Vilamajor. En Rafel anirà a fer una classe particular de forja, amb una mestra forjadora, la Guillermina Morales, que li ensenyarà a fer una ferradura per a un cavall petit (o potser un poni). I després farem a plató una peça senzilla: com convertir un mitjó desaparellat en un simpàtic osset, o gatet, o conillet de drap: una monada. Sobretot, no canvieu de canal sense veure el professor Llonovoy, l'antiheroi illenc del bricolatge casolà.

 • Ja t'ho faràs - capítol 37
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 37

  En Rafel s'ha trobat un niu de ceres de colors als calaixos dels seus fills. Sembla mentida que se'n puguin acumular tantes. I quin greu que sap llençar-les... Per això avui en farem reciclatge salvatge, tractant-les com el que són: cera... També farem llums amb branques seques, una idea atrevida que no surt gens cara. Aneu a buscar els llums de Nadal que teniu guardats en un armari tota la resta de l'any: és el moment de fer-los lluir.
  I, ja llençats a fer treballs manuals, ens abocarem a una classe particular de scrapbooking amb una de les mestres d'aquesta tècnica a Catalunya, l'Elena Roche, de pegapapelotijeras.blogspot.com, que l'ensenyarà a fer un àlbum no gaire complicat, però molt vistós. També entrarem en el món de les sabates fetes a mà, amb el dissenyador i artesà del calçat Natalio Martín (babyshoesbcn.wordpress.com). I descobrirem els llums màgics d'Omar Sherzad, un amant del jazz nascut a Kabul que va descobrir a l'Índia que volia treballar esculpint la fusta. Llums que són escultures, fetes amb cura exquisida. Sobretot, si mai en tinguéssiu un, no el deixeu en mans del professor Llonovoy, l'amant (no correspost) del bricolatge amb qui acabem cada capítol aquesta temporada.

  En Rafel s'ha trobat un niu de ceres de colors als calaixos dels seus fills. Sembla mentida que se'n puguin acumular tantes. I quin greu que sap llençar-les... Per això avui en farem reciclatge salvatge, tractant-les com el que són: cera... També farem llums amb branques seques, una idea atrevida que no surt gens cara. Aneu a buscar els llums de Nadal que teniu guardats en un armari tota la resta de l'any: és el moment de fer-los lluir. I, ja llençats a fer treballs manuals, ens abocarem a una classe particular de scrapbooking amb una de les mestres d'aquesta tècnica a Catalunya, l'Elena Roche, de pegapapelotijeras.blogspot.com, que l'ensenyarà a fer un àlbum no gaire complicat, però molt vistós. També entrarem en el món de les sabates fetes a mà, amb el dissenyador i artesà del calçat Natalio Martín (babyshoesbcn.wordpress.com). I descobrirem els llums màgics d'Omar Sherzad, un amant del jazz nascut a Kabul que va descobrir a l'Índia que volia treballar esculpint la fusta. Llums que són escultures, fetes amb cura exquisida. Sobretot, si mai en tinguéssiu un, no el deixeu en mans del professor Llonovoy, l'amant (no correspost) del bricolatge amb qui acabem cada capítol aquesta temporada.

 • Ja t'ho faràs - capítol 36
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 36

  Avui, en Rafel ens vol dur a l'hort. A l'hort urbà, és clar...Tenim un dia orientat al bon temps i a l'aire lliure. I en Rafel és feliç perquè li han donat un palet i es pot dedicar a reciclar-lo a plaer: el convertirà en un hort vertical de fusta per a plantes aromàtiques, decorat amb "decoupage". Si teniu pensat copiar-lo, penseu, a més del palet, a buscar bosses de material plàstic per contenir la terra.
  I, com que la cosa va de microjardineria, també farem un pràctic cinturó d'eines amb uns texans vells, així no cal que anem gaire carregats. El reportatge, és clar, també serà d'horticultura. O d'horticultura en miniatura, amb l'experta Esther Casanovas, de picaronablog.cat. Heu sentit a parlar de l'humus de cucs? Ella n'és una fan... I la "Classe particular" avui la farà en Rafel amb en German Martínez, de la Cooperativa Tarpuna. Ja veureu quin sistema de rec amb ampolles de plàstic!
  I per insistir en les eines i les miniatures, visitarem l'obra de Jordi Estivill, l'"Artista" que treballa amb fusters i materials trobats a la platja o a les deixalles, de qui ens enamorem avui... juntament amb Òscar Boldú, de qui admirarem els ànecs i altres meravelles fets amb còdols casuals.

  Avui, en Rafel ens vol dur a l'hort. A l'hort urbà, és clar...Tenim un dia orientat al bon temps i a l'aire lliure. I en Rafel és feliç perquè li han donat un palet i es pot dedicar a reciclar-lo a plaer: el convertirà en un hort vertical de fusta per a plantes aromàtiques, decorat amb "decoupage". Si teniu pensat copiar-lo, penseu, a més del palet, a buscar bosses de material plàstic per contenir la terra. I, com que la cosa va de microjardineria, també farem un pràctic cinturó d'eines amb uns texans vells, així no cal que anem gaire carregats. El reportatge, és clar, també serà d'horticultura. O d'horticultura en miniatura, amb l'experta Esther Casanovas, de picaronablog.cat. Heu sentit a parlar de l'humus de cucs? Ella n'és una fan... I la "Classe particular" avui la farà en Rafel amb en German Martínez, de la Cooperativa Tarpuna. Ja veureu quin sistema de rec amb ampolles de plàstic! I per insistir en les eines i les miniatures, visitarem l'obra de Jordi Estivill, l'"Artista" que treballa amb fusters i materials trobats a la platja o a les deixalles, de qui ens enamorem avui... juntament amb Òscar Boldú, de qui admirarem els ànecs i altres meravelles fets amb còdols casuals.

 • Ja t'ho faràs - capítol 35
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 35

  Hi ha feines que són una llauna i llaunes que porten molta feina... i en Rafel ha decidit fer un ampoller "de categoria" amb llaunes buides de tomàquet. O de préssec en almívar, tant se val. Prepareu llaunes, pintura i una reblonadora, que ens hi posem... I, quan ens cansem, podem imaginar-nos amb l'"Estimat Rafel" com fer un aparcabicicletes amb un bidó partit per la meitat.
  També farem cotxets autopropulsats amb l'ajuda de la respiració humana... bé, de fet és molt més senzill del que sembla. Al reportatge aprendrem la tècnica ancestral del modelatge raku, un procés amb dues fases de cocció, amb la gent del Dterra.
  En Rafel farà una "Classe particular" d'entapissat amb l'Esteve Coderch, mestre de tapissers i, ja pel nostre compte, descobrirem què entén en Max-o-Matic, artista i dissenyador, per "collage". A "La galeria", una oportunitat única de veure les màscares i escultures posttalaiòtiques d'Enric Servera. I en acabar, com sempre, el professor Llonovoy: de bricolatge no en té ni idea, però hi posa tanta afició...

  Hi ha feines que són una llauna i llaunes que porten molta feina... i en Rafel ha decidit fer un ampoller "de categoria" amb llaunes buides de tomàquet. O de préssec en almívar, tant se val. Prepareu llaunes, pintura i una reblonadora, que ens hi posem... I, quan ens cansem, podem imaginar-nos amb l'"Estimat Rafel" com fer un aparcabicicletes amb un bidó partit per la meitat. També farem cotxets autopropulsats amb l'ajuda de la respiració humana... bé, de fet és molt més senzill del que sembla. Al reportatge aprendrem la tècnica ancestral del modelatge raku, un procés amb dues fases de cocció, amb la gent del Dterra. En Rafel farà una "Classe particular" d'entapissat amb l'Esteve Coderch, mestre de tapissers i, ja pel nostre compte, descobrirem què entén en Max-o-Matic, artista i dissenyador, per "collage". A "La galeria", una oportunitat única de veure les màscares i escultures posttalaiòtiques d'Enric Servera. I en acabar, com sempre, el professor Llonovoy: de bricolatge no en té ni idea, però hi posa tanta afició...

 • Ja t'ho faràs - capítol 34
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 34

  Avui en Rafel s'embrutarà les mans... i és que, esclar, l'hem enviat a pastar fang. Gairebé literalment: avui farà uns platets amb aquesta pasta que sembla fang, però no necessita coure's i que trobareu en qualsevol botiga d'objectes per treballs manuals. Tres models diferents amb relleu... marcats amb elements d'allò més quotidians.
  Per cert, si pugeu a les golfes, aprofiteu per baixar aquells esquís vells: en podem fer un penja-robes. Necessitarem 3 esquís, una llanta de bicicleta, un tros de fusta i dues horetes de feina... En Rafel sabrà com fer-ho. I després l'enviarem a fer una classe particular amb l'Aurora Colom per aprendre a fer feltre amb una barreja de llana i teixits, una tècnica japonesa que es diu Nuno. I el deixarem descansar mentre anem a veure com es fan els caramels artesans a l'obrador de Cukor. L'artista del dia és Ramiro Sobral, que fa uns llums meravellosos amb peces de bicicleta. A La Galeria, un repàs a les joguines de fusta de Little Wood Toys, producte artesà de quilòmetre zero... Al consultori, l'"Estimat Rafel" ens donarà alguna idea sobre com aprofitar un teclat obsolet. I, per acabar, l'inefable Llonovoy ¿el cosí pífies d'en Rafel- comprovarà un cop més que no ha nascut per al bricolatge.

  Avui en Rafel s'embrutarà les mans... i és que, esclar, l'hem enviat a pastar fang. Gairebé literalment: avui farà uns platets amb aquesta pasta que sembla fang, però no necessita coure's i que trobareu en qualsevol botiga d'objectes per treballs manuals. Tres models diferents amb relleu... marcats amb elements d'allò més quotidians. Per cert, si pugeu a les golfes, aprofiteu per baixar aquells esquís vells: en podem fer un penja-robes. Necessitarem 3 esquís, una llanta de bicicleta, un tros de fusta i dues horetes de feina... En Rafel sabrà com fer-ho. I després l'enviarem a fer una classe particular amb l'Aurora Colom per aprendre a fer feltre amb una barreja de llana i teixits, una tècnica japonesa que es diu Nuno. I el deixarem descansar mentre anem a veure com es fan els caramels artesans a l'obrador de Cukor. L'artista del dia és Ramiro Sobral, que fa uns llums meravellosos amb peces de bicicleta. A La Galeria, un repàs a les joguines de fusta de Little Wood Toys, producte artesà de quilòmetre zero... Al consultori, l'"Estimat Rafel" ens donarà alguna idea sobre com aprofitar un teclat obsolet. I, per acabar, l'inefable Llonovoy ¿el cosí pífies d'en Rafel- comprovarà un cop més que no ha nascut per al bricolatge.

 • Ja t'ho faràs - capítol 33
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 33

  Avui en Rafel ressuscitarà una tauleta que va esclafar perquè s'hi va enfilar, però el que en sortirà serà del tot diferent... No és pas un projecte ràpid de fer, però el resultat és sorprenent i molt interessant. Prepareu retalls de fusta, les potes d'una tauleta, clavilles, cola blanca i serjants, que aquesta us agradarà.
  Per compensar-ho amb un plat més senzill, després en Rafel farà un cavallet amb un pal d'escombra, un mitjó net i buata o cotó fluix, un clàssic revisitat... També anirà al Poble Espanyol a rebre una classe particular de bufar i fer ampolles ¿literalment- i entrarem al System Design Studio, un equip d'artistes del disseny que fan llums decoratius increïblement elegants amb materials reciclats com bolígrafs, encenedors i vés a saber què més. A la galeria, meravellosos brodats moderns, imaginatius i originals que es poden trobar a domingodeinvierno.blogspot.com
  I, al reportatge, dues tècniques d'estampació artesana ben diferents: l'"Itajime shibori", una disciplina japonesa que ens explica Yuna Kono, una jove dissenyadora tèxtil..., i la serigrafia de tota la vida, que ens expliquen a Print Workers Barcelona, on faciliten el material necessari per fer-se un mateix les seves edicions limitades de peces impreses. Per acabar, un consell: com desmuntar un palet? En Rafel ens ho explica al seu consultori, l'"Estimat Rafel". I ja tenim idees per tota la setmana, però sobretot vigilem de no inspirar-nos en les pífies d'en Llonovoy, el cosí voluntariós ¿però no gaire hàbil- d'en Rafel...

  Avui en Rafel ressuscitarà una tauleta que va esclafar perquè s'hi va enfilar, però el que en sortirà serà del tot diferent... No és pas un projecte ràpid de fer, però el resultat és sorprenent i molt interessant. Prepareu retalls de fusta, les potes d'una tauleta, clavilles, cola blanca i serjants, que aquesta us agradarà. Per compensar-ho amb un plat més senzill, després en Rafel farà un cavallet amb un pal d'escombra, un mitjó net i buata o cotó fluix, un clàssic revisitat... També anirà al Poble Espanyol a rebre una classe particular de bufar i fer ampolles ¿literalment- i entrarem al System Design Studio, un equip d'artistes del disseny que fan llums decoratius increïblement elegants amb materials reciclats com bolígrafs, encenedors i vés a saber què més. A la galeria, meravellosos brodats moderns, imaginatius i originals que es poden trobar a domingodeinvierno.blogspot.com I, al reportatge, dues tècniques d'estampació artesana ben diferents: l'"Itajime shibori", una disciplina japonesa que ens explica Yuna Kono, una jove dissenyadora tèxtil..., i la serigrafia de tota la vida, que ens expliquen a Print Workers Barcelona, on faciliten el material necessari per fer-se un mateix les seves edicions limitades de peces impreses. Per acabar, un consell: com desmuntar un palet? En Rafel ens ho explica al seu consultori, l'"Estimat Rafel". I ja tenim idees per tota la setmana, però sobretot vigilem de no inspirar-nos en les pífies d'en Llonovoy, el cosí voluntariós ¿però no gaire hàbil- d'en Rafel...

 • Ja t'ho faràs - Capítol 32
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - Capítol 32

  El capítol d'avui va dedicat als cunyats anònims, els "llestos" que, per riure's dels recicladors, ens regalen porqueries cada cop més inaprofitables. A en Rafel li van donar una butaqueta vella i bruta, "a veure què en fas"... però ell ens sorprendrà convertint-la ¿en poca estona- en una butaqueta d'allò més moderna. Material? Un rodet d'escuma, pintura al guix, cera i una sanefa de paper...
  Enviem en Rafel al Costuretas Social Club perquè li ensenyin, en "la classe particular" a fer una disfressa de Bricoman, el superheroi; a "La galeria" descobrim les joies habitades -una mica inquietants- de goldfingerbarcelona.com, i a "L'artista" visitem el taller-estudi de Bita, un dissenyador industrial que recupera i redissenya llums dels setanta. Al consultori "Estimat Rafel", algunes idees per reaprofitar una escala de pintor. Al reportatge entrem al món dels neons decoratius ¿cada cop més de moda- amb la família Villoro, mestres d'aquesta especialitat... i, com sempre, entre plat i plat, els esperats pim-pams.
  Acabarem el programa tot aprenent, un altre cop amb en Rafel, a fer grans bombolles de sabó. Vigileu de no relliscar! I, en acabant, les absurdes peripècies bricolaires d'en Llonovoy, el cosí maldestre d'en Rafel.

  El capítol d'avui va dedicat als cunyats anònims, els "llestos" que, per riure's dels recicladors, ens regalen porqueries cada cop més inaprofitables. A en Rafel li van donar una butaqueta vella i bruta, "a veure què en fas"... però ell ens sorprendrà convertint-la ¿en poca estona- en una butaqueta d'allò més moderna. Material? Un rodet d'escuma, pintura al guix, cera i una sanefa de paper... Enviem en Rafel al Costuretas Social Club perquè li ensenyin, en "la classe particular" a fer una disfressa de Bricoman, el superheroi; a "La galeria" descobrim les joies habitades -una mica inquietants- de goldfingerbarcelona.com, i a "L'artista" visitem el taller-estudi de Bita, un dissenyador industrial que recupera i redissenya llums dels setanta. Al consultori "Estimat Rafel", algunes idees per reaprofitar una escala de pintor. Al reportatge entrem al món dels neons decoratius ¿cada cop més de moda- amb la família Villoro, mestres d'aquesta especialitat... i, com sempre, entre plat i plat, els esperats pim-pams. Acabarem el programa tot aprenent, un altre cop amb en Rafel, a fer grans bombolles de sabó. Vigileu de no relliscar! I, en acabant, les absurdes peripècies bricolaires d'en Llonovoy, el cosí maldestre d'en Rafel.

 • Ja t'ho faràs - capítol 31
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 31

  Com reaprofitem unes potes de màquina de cosir? Oblideu-vos d'allò tan vist de posar-hi un vidre al damunt. En Rafel té una idea molt millor, que acabarà en consola per al rebedor: de fusta, sòlida i vistosa... i molt fàcil de fer, encara que faci falta una estona i calgui una mica de força.
  També farem amb les nostres mans ¿i algunes capses de sabates- un marc múltiple i incomparable per fotos i dibuixos; descobrirem "l'artista" les meravelles que es poden fer amb cartrons; veurem a "La galeria" els objectes de ceràmica pintada de silbandobajitoceramicas.com, reciclarem camises velles en bosses i coixins de categoria, i veurem els mobles que fa, amb caixes de fusta, en Rafael Ferrer. Oh, i l'"Estimat Rafel"? Doncs, hi aprendrem a convertir un tamboret en dos penja-robes multiusos.
  I espereu fins al final, que avui en Llonovoy, el parent pocatraça d'en Rafel, fa perillosos invents amb un flexo. Sobretot, no ho proveu a casa!

  Com reaprofitem unes potes de màquina de cosir? Oblideu-vos d'allò tan vist de posar-hi un vidre al damunt. En Rafel té una idea molt millor, que acabarà en consola per al rebedor: de fusta, sòlida i vistosa... i molt fàcil de fer, encara que faci falta una estona i calgui una mica de força. També farem amb les nostres mans ¿i algunes capses de sabates- un marc múltiple i incomparable per fotos i dibuixos; descobrirem "l'artista" les meravelles que es poden fer amb cartrons; veurem a "La galeria" els objectes de ceràmica pintada de silbandobajitoceramicas.com, reciclarem camises velles en bosses i coixins de categoria, i veurem els mobles que fa, amb caixes de fusta, en Rafael Ferrer. Oh, i l'"Estimat Rafel"? Doncs, hi aprendrem a convertir un tamboret en dos penja-robes multiusos. I espereu fins al final, que avui en Llonovoy, el parent pocatraça d'en Rafel, fa perillosos invents amb un flexo. Sobretot, no ho proveu a casa!

 • Ja t'ho faràs - capítol 30
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - capítol 30

  Avui en Rafel es posa escultor i ens ensenya a fer, amb pasta blanca de modelatge, uns aguantallibres de museu... petits diorames "científics" en què el vostre dinosaure de plàstic preferit es trobarà com a casa. Però, no patiu, que si us agrada el bricoreciclatge més "dur", també podreu aprendre a fer una prestatgeria ben original amb trossos de fusta sobrants d'altres peces, una prestatgeria directament de revista de disseny.
  A "L'Artista", coneixem l'obra d'Imanol Ossa, un artista i artesà que fa llums amb materials tan extraordinaris com peces de pianos, plats de bateria, trípodes de càmera, parafangs de bicicleta o coladors. La bloguera Sara Corujo ensenyarà en Rafel, a la "Classe particular", a fer bijuteria amb CDs, i a "La galeria", veurem els peixos tèxtils de don-fisher.com
  El reportatge d'avui és sobre com fer i gravar segells per estampar teles o samarretes, o el que ens vingui més de gust, amb un professor tan especial com Pablo Salvaje, un dels gurus d'aquesta especialitat: un luxe. Però si no en teniu prou amb totes aquestes coses, encara podreu veure com convertir una funda rígida de guitarra en una tauleta "amb secret"... I compte, en acabant, amb les ensenyances del professor Llonovoy... que el cosí manasses d'en Rafel és molt bona, però amb una eina a les mans pot ser perillosíssim!

  Avui en Rafel es posa escultor i ens ensenya a fer, amb pasta blanca de modelatge, uns aguantallibres de museu... petits diorames "científics" en què el vostre dinosaure de plàstic preferit es trobarà com a casa. Però, no patiu, que si us agrada el bricoreciclatge més "dur", també podreu aprendre a fer una prestatgeria ben original amb trossos de fusta sobrants d'altres peces, una prestatgeria directament de revista de disseny. A "L'Artista", coneixem l'obra d'Imanol Ossa, un artista i artesà que fa llums amb materials tan extraordinaris com peces de pianos, plats de bateria, trípodes de càmera, parafangs de bicicleta o coladors. La bloguera Sara Corujo ensenyarà en Rafel, a la "Classe particular", a fer bijuteria amb CDs, i a "La galeria", veurem els peixos tèxtils de don-fisher.com El reportatge d'avui és sobre com fer i gravar segells per estampar teles o samarretes, o el que ens vingui més de gust, amb un professor tan especial com Pablo Salvaje, un dels gurus d'aquesta especialitat: un luxe. Però si no en teniu prou amb totes aquestes coses, encara podreu veure com convertir una funda rígida de guitarra en una tauleta "amb secret"... I compte, en acabant, amb les ensenyances del professor Llonovoy... que el cosí manasses d'en Rafel és molt bona, però amb una eina a les mans pot ser perillosíssim!

Anar al contingut