• Ja t'ho faràs - Capítol inèdit
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - Capítol inèdit

  En Rafel donarà avui una nova vida a dos objectes difícils de trobar. D'un aïllant de vidre dels que hi havia als pals elèctrics en farà un llum de sobretaula, i d'un portacables dels grossos, dels que habitualment es converteixen en tauleta, en farà una prestatgeria molt original. Assistirem a un taller de pintura al vi, aprendrem quatre claus per protegir el telèfon mòbil i descobrirem els sorprenents retrats que fa la californiana Alexandra Dillon sobre tota mena d'objectes trobats, sobretot pinzells.

  En Rafel donarà avui una nova vida a dos objectes difícils de trobar. D'un aïllant de vidre dels que hi havia als pals elèctrics en farà un llum de sobretaula, i d'un portacables dels grossos, dels que habitualment es converteixen en tauleta, en farà una prestatgeria molt original. Assistirem a un taller de pintura al vi, aprendrem quatre claus per protegir el telèfon mòbil i descobrirem els sorprenents retrats que fa la californiana Alexandra Dillon sobre tota mena d'objectes trobats, sobretot pinzells.

 • Ja t'ho faràs - Capítol 134
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - Capítol 134

  En aquest últim capítol del programa "Ja t'ho faràs", en Rafel Vives, el presentador, farà un diddly bow amb un tros de fusta, un filferro i una tassa de peltre. El diddly bow és un instrument molt simple però amb una llarga trajectòria en el món del blues, de so agradable i similar al d'una guitarra. En Rafel també farà diversos models de corones d'aniversari per al seu nebot, de les més elaborades, amb roba, a les més ràpides, amb una safata de pastisseria.
  A més d'això, veurem la incursió d'en Rafel al món del land art, una modalitat artística que pretén ser el màxim de sostenible i el mínim d'intrusiva, perquè es practica en plena naturalesa. I també alguns consells per ocupar 25 minuts inactius, i, finalment, l'obra de Geoffroy Mottart, que adorna i il·lumina amb flors les estàtues de parcs i carrers, i dona així un nou sentit als exponents menys destacats d'art urbà.

  En aquest últim capítol del programa "Ja t'ho faràs", en Rafel Vives, el presentador, farà un diddly bow amb un tros de fusta, un filferro i una tassa de peltre. El diddly bow és un instrument molt simple però amb una llarga trajectòria en el món del blues, de so agradable i similar al d'una guitarra. En Rafel també farà diversos models de corones d'aniversari per al seu nebot, de les més elaborades, amb roba, a les més ràpides, amb una safata de pastisseria. A més d'això, veurem la incursió d'en Rafel al món del land art, una modalitat artística que pretén ser el màxim de sostenible i el mínim d'intrusiva, perquè es practica en plena naturalesa. I també alguns consells per ocupar 25 minuts inactius, i, finalment, l'obra de Geoffroy Mottart, que adorna i il·lumina amb flors les estàtues de parcs i carrers, i dona així un nou sentit als exponents menys destacats d'art urbà.

 • Ja t'ho faràs - Capítol 132
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - Capítol 132

  Amb dues capsetes de fusta prima com les que es fan servir per a les maduixes, avui en Rafel fa una capsa de tresors amb découpage inclòs... Si us fan angúnia els escarabats, millor que no us el mireu! Després ens avançarem al futur, agafarem un cartronet lleuger i farem unes casetes decoratives de cara al Nadal. Pintades i embellides amb papers de colors, només caldrà posar-hi un led a dins perquè facin caliu allà on siguin. Atenció a les casetes, que encara tenen més possibilitats.
  A més, descobrirem el que és l'arquitectura efímera, llegirem un llibre sobre art floral, netejarem rajoles i veurem de què és capaç l'Erika Iris, de Chicago, per aprofitar les antigues cintes de casset.

  Amb dues capsetes de fusta prima com les que es fan servir per a les maduixes, avui en Rafel fa una capsa de tresors amb découpage inclòs... Si us fan angúnia els escarabats, millor que no us el mireu! Després ens avançarem al futur, agafarem un cartronet lleuger i farem unes casetes decoratives de cara al Nadal. Pintades i embellides amb papers de colors, només caldrà posar-hi un led a dins perquè facin caliu allà on siguin. Atenció a les casetes, que encara tenen més possibilitats. A més, descobrirem el que és l'arquitectura efímera, llegirem un llibre sobre art floral, netejarem rajoles i veurem de què és capaç l'Erika Iris, de Chicago, per aprofitar les antigues cintes de casset.

 • Ja t'ho faràs - Capítol 131
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - Capítol 131

  Sabeu què és un buirac de sastre? És un instrument molt simple, molt ben pensat i molt fàcil de fer que facilita molt la feina del sastre o la modista. Avui en Rafel se'n farà un, perquè té pensat cosir una mica i l'espantava una mica trobar-se agulles pertot arreu. També farà un organitzador per a les culleres, amb un drap de cuina i una peça de fusta, i l'ajut inestimable de la màquina de cosir.
  Un reportatge sobre la tècnica fotogràfica del col·lodió humit i alguns trucs per fer més acollidor el teu lavabo completen el programa d'avui, juntament amb les meravelloses miniatures de l'holandès Gerard Klein, que fa rèpliques de cases i botigues reals.

  Sabeu què és un buirac de sastre? És un instrument molt simple, molt ben pensat i molt fàcil de fer que facilita molt la feina del sastre o la modista. Avui en Rafel se'n farà un, perquè té pensat cosir una mica i l'espantava una mica trobar-se agulles pertot arreu. També farà un organitzador per a les culleres, amb un drap de cuina i una peça de fusta, i l'ajut inestimable de la màquina de cosir. Un reportatge sobre la tècnica fotogràfica del col·lodió humit i alguns trucs per fer més acollidor el teu lavabo completen el programa d'avui, juntament amb les meravelloses miniatures de l'holandès Gerard Klein, que fa rèpliques de cases i botigues reals.

 • Ja t'ho faràs - Capítol 130
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - Capítol 130

  Ja ho sabíem, que en Rafel no era de lletres... però li agradaria posar-se a escriure i no té on fer-ho. Per sort, sí que sap fer uns escriptoris meravellosos, i avui ens en farà un que té la particularitat d'estar fixat a la paret, de manera que ocupa poc lloc, i que requereix molt poc material: un palet, un tauler de fusta i algunes bagues i frontisses.

  Per completar l'equip d'escriptura, en Rafel també farà un llum de sobretaula amb un ratllador de formatge, pràctic i original. A més, aprendrà a estampar peixos sobre paper amb tinta xinesa, una tècnica japonesa que es diu Gyotaku. La Kate Jenkins, una artista del ganxet, ens ensenyarà els seus peixos i animals exòtics; no ho confongueu amb vulgars "amigurumis".

  Ja ho sabíem, que en Rafel no era de lletres... però li agradaria posar-se a escriure i no té on fer-ho. Per sort, sí que sap fer uns escriptoris meravellosos, i avui ens en farà un que té la particularitat d'estar fixat a la paret, de manera que ocupa poc lloc, i que requereix molt poc material: un palet, un tauler de fusta i algunes bagues i frontisses. Per completar l'equip d'escriptura, en Rafel també farà un llum de sobretaula amb un ratllador de formatge, pràctic i original. A més, aprendrà a estampar peixos sobre paper amb tinta xinesa, una tècnica japonesa que es diu Gyotaku. La Kate Jenkins, una artista del ganxet, ens ensenyarà els seus peixos i animals exòtics; no ho confongueu amb vulgars "amigurumis".

 • Ja t'ho faràs - Capítol 129
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - Capítol 129

  Avui, peces senzilles de pressupost zero... o gairebé: en Rafel ens ensenyarà a fer un titella amb els mitjons desaparellats que corren per casa... I tindrà una sorpresa, perquè els titelles, a vegades, tenen molta personalitat.

  Per si no teníem prou espectacle, també farem un teatret d'ombres molt màgic amb una capsa de cartró. El resultat serà d'allò més especial.

  Al programa d'avui també aprendrem a decorar amb plantilles, que no és tan senzill com sembla, i sentirem uns quants trucs per conservar el parquet. La convidada d'"El món mundial" és Louise Newton, que broda precioses peces de natura: flors i bestioles inspirades en els prats del seu Yorkshire natal, a Anglaterra.

  Avui, peces senzilles de pressupost zero... o gairebé: en Rafel ens ensenyarà a fer un titella amb els mitjons desaparellats que corren per casa... I tindrà una sorpresa, perquè els titelles, a vegades, tenen molta personalitat. Per si no teníem prou espectacle, també farem un teatret d'ombres molt màgic amb una capsa de cartró. El resultat serà d'allò més especial. Al programa d'avui també aprendrem a decorar amb plantilles, que no és tan senzill com sembla, i sentirem uns quants trucs per conservar el parquet. La convidada d'"El món mundial" és Louise Newton, que broda precioses peces de natura: flors i bestioles inspirades en els prats del seu Yorkshire natal, a Anglaterra.

 • Ja t'ho faràs - Capítol 128
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - Capítol 128

  Avui en Rafel ens ensenyarà a fer una original bossa de mà amb un tros de cuiro i una mica de fusta, semblant a les que abans duien els cobradors del tramvia. I atenció, nens, perquè també farà un vaixell autopropulsat, amb un altre tros de fusta i un globus sense forats.
  A més, aprendrem estampació digital amb la Tona Coromina, autora d'objectes increïbles, i descobrirem l'obra de Vladimiras Nikonovas, perquè tots tenim un amic lituà, i el nostre és artista i fa animals de metall reciclat. I finalment, ens interessarem pels àcars de la pols, que sort que són petits, però igualment els hem de fer fora de casa.

  Avui en Rafel ens ensenyarà a fer una original bossa de mà amb un tros de cuiro i una mica de fusta, semblant a les que abans duien els cobradors del tramvia. I atenció, nens, perquè també farà un vaixell autopropulsat, amb un altre tros de fusta i un globus sense forats. A més, aprendrem estampació digital amb la Tona Coromina, autora d'objectes increïbles, i descobrirem l'obra de Vladimiras Nikonovas, perquè tots tenim un amic lituà, i el nostre és artista i fa animals de metall reciclat. I finalment, ens interessarem pels àcars de la pols, que sort que són petits, però igualment els hem de fer fora de casa.

 • Ja t'ho faràs - Capítol 127
  Veure vídeo

 • Ja t'ho faràs - Capítol 126
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - Capítol 126

  En Rafel recupera el seu antic amor pels palets i construeix, amb els taulons, un prestatge molt bonic de fusta pintada, fàcil i molt vistós. La segona peça és una espalmatòria feta amb bales de vidre com les que feia servir per jugar quan era petit: facilíssima i espectacular. A més, visitem l'exposició que s'ha fet al Museu Nacional d'Art de Catalunya de l'obra de William Morris, pare del disseny modern, i aprenem, al Museu de l'Estampació de Premià de Mar, com feia el dissenyador anglès els seus famosos papers pintats. I, finalment, ens arriben d'Anglaterra els animals fantàstics que fa Ptolemy Elrington amb materials reciclats, en concret, amb embellidors de roda.

  En Rafel recupera el seu antic amor pels palets i construeix, amb els taulons, un prestatge molt bonic de fusta pintada, fàcil i molt vistós. La segona peça és una espalmatòria feta amb bales de vidre com les que feia servir per jugar quan era petit: facilíssima i espectacular. A més, visitem l'exposició que s'ha fet al Museu Nacional d'Art de Catalunya de l'obra de William Morris, pare del disseny modern, i aprenem, al Museu de l'Estampació de Premià de Mar, com feia el dissenyador anglès els seus famosos papers pintats. I, finalment, ens arriben d'Anglaterra els animals fantàstics que fa Ptolemy Elrington amb materials reciclats, en concret, amb embellidors de roda.

 • Ja t'ho faràs - Capítol 125
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - Capítol 125

  En Rafel està en mode Capità Enciam i es proposa demostrar-nos què es pot fer per aprofitar els plàstics d'ús freqüent ¿procedents de productes sobreenvasats- que acaben al contenidor o a la deixalleria. Per això fa un organitzador de paret amb safates de poliuretà i un drac japonès amb gots de cartró, trets, literalment, de les escombraries! I, a més, assistim a una classe de caricatures i descobrim els ocells meravellosos que fa l'holandesa Justien Van Winkel, petites escultures tèxtils que reprodueixen artísticament les aus originals.

  En Rafel està en mode Capità Enciam i es proposa demostrar-nos què es pot fer per aprofitar els plàstics d'ús freqüent ¿procedents de productes sobreenvasats- que acaben al contenidor o a la deixalleria. Per això fa un organitzador de paret amb safates de poliuretà i un drac japonès amb gots de cartró, trets, literalment, de les escombraries! I, a més, assistim a una classe de caricatures i descobrim els ocells meravellosos que fa l'holandesa Justien Van Winkel, petites escultures tèxtils que reprodueixen artísticament les aus originals.

 • Ja t'ho faràs - Capítol 124
  Veure vídeo

  Ja t'ho faràs - Capítol 124

  Què es pot fer amb penjadors de fusta? Segons en Rafel, les possibilitats són gairebé infinites. I, per demostrar-ho fa un llum de sobretaula i una tauleta baixa amb penjadors de fusta d'allò més normals, però amb un resultat extraordinari! Dues peces molt fàcils de fer que sorprenen pel seu aspecte final, gairebé modernista. També visitem un llauner que ens ensenya a fer una gerra de cervesa, i descobrim l'entomologia fantàstica, feta amb fill i agulla, que practica Claire Moynihan, una amiga anglesa del "JTF".

  Què es pot fer amb penjadors de fusta? Segons en Rafel, les possibilitats són gairebé infinites. I, per demostrar-ho fa un llum de sobretaula i una tauleta baixa amb penjadors de fusta d'allò més normals, però amb un resultat extraordinari! Dues peces molt fàcils de fer que sorprenen pel seu aspecte final, gairebé modernista. També visitem un llauner que ens ensenya a fer una gerra de cervesa, i descobrim l'entomologia fantàstica, feta amb fill i agulla, que practica Claire Moynihan, una amiga anglesa del "JTF".

 • Especial estiu 2018 - 07
  Veure vídeo

  Especial estiu 2018 - 07

  Amb tres pots de pintura, d'aquests que són com galledes de plàstic, avui en Rafel farà una tauleta auxiliar i un seient ben entapissat. És un projecte entretingut, i amb un resultat fantàstic. També aprendrem unes quantes coses que podem fer per tenir el jardí ple d'ocells, i descobrirem les porcellanes que fan l'Angie i la Stine, dues noies d'Hamburg que han aconseguit la més perfecta imitació de paper.

  Amb tres pots de pintura, d'aquests que són com galledes de plàstic, avui en Rafel farà una tauleta auxiliar i un seient ben entapissat. És un projecte entretingut, i amb un resultat fantàstic. També aprendrem unes quantes coses que podem fer per tenir el jardí ple d'ocells, i descobrirem les porcellanes que fan l'Angie i la Stine, dues noies d'Hamburg que han aconseguit la més perfecta imitació de paper.

 • Especial estiu 2018 - 06
  Veure vídeo

  Especial estiu 2018 - 06

  En Rafel està molt enfadat: ha anat al bosc i l'ha trobat ple de porqueries i andròmines que hi llença la gent. Avui aprofitarà un pneumàtic vell per fer un garatge preciós per als cotxets de joguina...i després immortalitzarà tot de fulles de figuera amb pasta per modelar. Coneixerem els ocells poligonals de paper que fan els de Plego, una petita empresa gironina. Aprendrem com conservar fruites i verdures i descobrirem l'obra delicadíssima i meravellosa que fa sobre fulles seques l'artista Lorenzo Manuel Duran, de Guadalajara (Espanya).

  En Rafel està molt enfadat: ha anat al bosc i l'ha trobat ple de porqueries i andròmines que hi llença la gent. Avui aprofitarà un pneumàtic vell per fer un garatge preciós per als cotxets de joguina...i després immortalitzarà tot de fulles de figuera amb pasta per modelar. Coneixerem els ocells poligonals de paper que fan els de Plego, una petita empresa gironina. Aprendrem com conservar fruites i verdures i descobrirem l'obra delicadíssima i meravellosa que fa sobre fulles seques l'artista Lorenzo Manuel Duran, de Guadalajara (Espanya).

 • Especial estiu 2018 - 05
  Veure vídeo

  Especial estiu 2018 - 05

  Avui en Rafel, previsor, es farà unes sabatilles molt abrigades d'anar per casa amb un jersei vell. I després crearà amb cartró i pilotes de ping-pong, una peça única per regalar, molt fàcil de fer però increïblement bonica i vistosa: una lletra lluminosa! Donarem unes quantes idees per fer fora les formigues de casa, i coneixerem els animals increïbles en paper que fan Carolina Silvero i Juan Nicolás Elizalde, ànimes de Guardabosques.

  Avui en Rafel, previsor, es farà unes sabatilles molt abrigades d'anar per casa amb un jersei vell. I després crearà amb cartró i pilotes de ping-pong, una peça única per regalar, molt fàcil de fer però increïblement bonica i vistosa: una lletra lluminosa! Donarem unes quantes idees per fer fora les formigues de casa, i coneixerem els animals increïbles en paper que fan Carolina Silvero i Juan Nicolás Elizalde, ànimes de Guardabosques.

 • Especial estiu 2018 - 04
  Veure vídeo

  Especial estiu 2018 - 04

  En Rafel, que s'ha fet hipster, ens farà un espai individual de descans molt sostenible... és a dir, una butaca de fusta de formes suaus, molt bonica però no gaire difícil de fer. També aprendrem què és i què permet el lasur, un tipus de vernís que protegeix fustes d'interior i exterior. Anirem a Gràcia i visitarem un taller de moda per a nines, carandaybcn.com, on reprodueixen vestits d'alta costura en miniatura. Descobrirem les múltiples utilitats del bicarbonat, imprescindible... I sabeu què són els projectes 365 dies? Doncs avui també en veurem uns quants exemples. I finalment, l'obra exquisida en tela de la Mariko Kusumoto.

  En Rafel, que s'ha fet hipster, ens farà un espai individual de descans molt sostenible... és a dir, una butaca de fusta de formes suaus, molt bonica però no gaire difícil de fer. També aprendrem què és i què permet el lasur, un tipus de vernís que protegeix fustes d'interior i exterior. Anirem a Gràcia i visitarem un taller de moda per a nines, carandaybcn.com, on reprodueixen vestits d'alta costura en miniatura. Descobrirem les múltiples utilitats del bicarbonat, imprescindible... I sabeu què són els projectes 365 dies? Doncs avui també en veurem uns quants exemples. I finalment, l'obra exquisida en tela de la Mariko Kusumoto.

Anar al contingut