Shirley MacLaine
Shirley MacLaine

"Inèdits-Cinema" recupera entrevistes fetes a actrius, actors i directors de l'escena més internacional del món cinematogràfic. Són entrevistes fetes, la majoria, durant els anys 80 i 90 pel director i presentador de "Cinema 3", el crític Jaume Figueras, i alguns dels seus col·laboradors. En aquell moment només se'n van emetre alguns fragments que tenien a veure amb l'actualitat del personatge entrevistat.

Shirley MacLaine, Kirk Douglas, Federico Fellini, Jacqueline Bisset, Roman Polanski... De tots ells i de molts altres se'n conserven les gravacions originals de rodatge, que podrem veure íntegres en aquesta sèrie de capítols. Es presenten en versió original (VO) i amb subtítols opcionals en l'idioma del protagonista i en català.

Josep Palau i Fabre
Josep Palau i Fabre

Des del 1983, els arxius de Televisió de Catalunya atresoren milers d'hores de gravacions que donen fe de l'esforç de divulgació cultural que han fet les diferents cadenes de la Corporació. "Inèdits" ha volgut treure a la llum algunes d'aquestes gravacions fetes a personatges de rellevància cultural. L'any 2019 es va emetre una producció dedicada a "Poetes i escriptors" (Espriu, Palau i Fabre, Joana Raspall...), i el 2020 a "Humanistes" (Moisès Broggi, Dolors Canals, Jorge Wagensberg...).

Moisès Broggi
Moisès Broggi

Avui dia, aquests materials són molt més que un vídeo conservat al Departament de Documentació, són documents històrics que formen part de l'arxiu identitari de la nostra societat. "Inèdits" els posa a disposició dels espectadors i també dels estudiosos.

Anar al contingut