• Snegovik - Companyia La Calòrica
  Veure vídeo

  Snegovik - Companyia La Calòrica

  Situem-nos: 21 de desembre. Palau de la Generalitat. Situació de crisi a les reserves energètiques. Un vaixell de moltes tones de gas, l'Snegovik, que estava entrant al port de Tarragona de cop s'atura i fa mitja volta. No se sap què passa amb aquest vaixell fins que arriba un burofax de l'empresa en què informa que, lamentant-ho molt, un altre estat ha pagat més per la càrrega. Això genera una gran crisi de govern, s'han de prendre solucions ràpides i potser dràstiques. Hi haurà solidaritat al final entre països? O tothom mirarà per si mateix i acabarem robant subministraments de la pitjor manera entre nosaltres?

  Aquesta és la proposta de la companyia La Calórica, amb guió de Joan Yago, direcció d'Israel Solà, i amb els intèrprets Júlia Truyol, Esther López, Xavi Francés, Marc Rius i Aitor Galisteo-Rocher, amb la col·laboració especial de Max Francés.

  Situem-nos: 21 de desembre. Palau de la Generalitat. Situació de crisi a les reserves energètiques. Un vaixell de moltes tones de gas, l'Snegovik, que estava entrant al port de Tarragona de cop s'atura i fa mitja volta. No se sap què passa amb aquest vaixell fins que arriba un burofax de l'empresa en què informa que, lamentant-ho molt, un altre estat ha pagat més per la càrrega. Això genera una gran crisi de govern, s'han de prendre solucions ràpides i potser dràstiques. Hi haurà solidaritat al final entre països? O tothom mirarà per si mateix i acabarem robant subministraments de la pitjor manera entre nosaltres? Aquesta és la proposta de la companyia La Calórica, amb guió de Joan Yago, direcció d'Israel Solà, i amb els intèrprets Júlia Truyol, Esther López, Xavi Francés, Marc Rius i Aitor Galisteo-Rocher, amb la col·laboració especial de Max Francés.

 • Tots Sants - Companyia Sixto Paz
  Veure vídeo

  Tots Sants - Companyia Sixto Paz

  En Jofre és una persona que està passant un mal moment. Les seves circumstàncies vitals són complexes. En molts aspectes, ja no és una persona autònoma, perquè ha perdut la seva tutela legal. Aquest fet desemboca en un cercle viciós de dependència i frustració personal del qual és difícil sortir-se'n. No té gaires amics. De fet, molts pocs. Potser cap. Tractar amb en Jofre és difícil. En Manel és dels pocs que encara el veuen de tant en tant. En Jofre li ha demanat ajuda per fer uns panellets per a Tots Sants. En Manel ha acceptat, content de donar una estona del seu temps a en Jofre. Però fer panellets amb la situació personal d'en Jofre no és fàcil.
  Tots Sants és una proposta de la companyia Sixto Paz, amb guió de Jan Vilanova, direcció de Pau Roca i amb els intèrprets Dafnis Balduz i Pau Roca.

  En Jofre és una persona que està passant un mal moment. Les seves circumstàncies vitals són complexes. En molts aspectes, ja no és una persona autònoma, perquè ha perdut la seva tutela legal. Aquest fet desemboca en un cercle viciós de dependència i frustració personal del qual és difícil sortir-se'n. No té gaires amics. De fet, molts pocs. Potser cap. Tractar amb en Jofre és difícil. En Manel és dels pocs que encara el veuen de tant en tant. En Jofre li ha demanat ajuda per fer uns panellets per a Tots Sants. En Manel ha acceptat, content de donar una estona del seu temps a en Jofre. Però fer panellets amb la situació personal d'en Jofre no és fàcil. Tots Sants és una proposta de la companyia Sixto Paz, amb guió de Jan Vilanova, direcció de Pau Roca i amb els intèrprets Dafnis Balduz i Pau Roca.

 • Demà - Companyia El Eje
  Veure vídeo

  Demà - Companyia El Eje

  Situem-nos en una situació distòpica, l'any 2043. Una triella conviu en un pis de la Barceloneta, una d'elles, embarassada de 9 mesos. Volen fer un sopar de gala perquè l'embaràs està programat i saben que l'infant està a punt d'arribar. A fora, el canvi climàtic, ho està destruint tot. De fet, a l'interior del pis hi ha un pam d'aigua a conseqüència de la crescuda del nivell del mar. Els coloms de la plaça Catalunya són els únics que poden adaptar-se a aquest nou món que ha de venir. Segurament l'espècie humana és de les poques que no sobreviu.

  És la proposta de demà de la Companyia El Eje, amb guió de la mateixa companyia i de Marc Ribera, que també n'és el director, amb la interpretació d'Eric Balbàs, Maria Hernández i Mar Pawlowsky. I amb la col·laboració especial de Marc Ribera i Neus Marcús.

  Situem-nos en una situació distòpica, l'any 2043. Una triella conviu en un pis de la Barceloneta, una d'elles, embarassada de 9 mesos. Volen fer un sopar de gala perquè l'embaràs està programat i saben que l'infant està a punt d'arribar. A fora, el canvi climàtic, ho està destruint tot. De fet, a l'interior del pis hi ha un pam d'aigua a conseqüència de la crescuda del nivell del mar. Els coloms de la plaça Catalunya són els únics que poden adaptar-se a aquest nou món que ha de venir. Segurament l'espècie humana és de les poques que no sobreviu. És la proposta de demà de la Companyia El Eje, amb guió de la mateixa companyia i de Marc Ribera, que també n'és el director, amb la interpretació d'Eric Balbàs, Maria Hernández i Mar Pawlowsky. I amb la col·laboració especial de Marc Ribera i Neus Marcús.

 • Perafita 1714 - Companyia Solitària
  Veure vídeo

  Perafita 1714 - Companyia Solitària

  Situem-nos a l'any 1714. Una dona entra arrossegant el cos malferit del que sembla un miquelet. Té una ferida greu sobre la clavícula. Ella, amb coneixements mèdics, el cura. Ell comença a delirar descrivint la batalla dels Degollats. Ella li dona menjar. Què passarà entre ells? Tot ens porta a recordar l'inici d'un idil·li romàntic, una relació passional enmig d'un gran conflicte bèl·lic en un context històric únic. Però precisament els personatges acabaran qüestionant aquesta expectativa narrativa. Per què se senten obligats a tenir una relació sentimental? Sexual? Quins condicionants socials o mandats de gènere fan que es generi una situació concreta i no pas una altra? Per què actuen com si fossin en una pel·lícula si són a la vida real? Fins a quin punt les nostres relacions estan condicionades per la ficció?

  Perafita 1714 és la proposta de la Companyia Solitària, amb direcció de Pol López, que interpreta l'obra amb Pau Vinyals i Júlia Barceló.

  Situem-nos a l'any 1714. Una dona entra arrossegant el cos malferit del que sembla un miquelet. Té una ferida greu sobre la clavícula. Ella, amb coneixements mèdics, el cura. Ell comença a delirar descrivint la batalla dels Degollats. Ella li dona menjar. Què passarà entre ells? Tot ens porta a recordar l'inici d'un idil·li romàntic, una relació passional enmig d'un gran conflicte bèl·lic en un context històric únic. Però precisament els personatges acabaran qüestionant aquesta expectativa narrativa. Per què se senten obligats a tenir una relació sentimental? Sexual? Quins condicionants socials o mandats de gènere fan que es generi una situació concreta i no pas una altra? Per què actuen com si fossin en una pel·lícula si són a la vida real? Fins a quin punt les nostres relacions estan condicionades per la ficció? Perafita 1714 és la proposta de la Companyia Solitària, amb direcció de Pol López, que interpreta l'obra amb Pau Vinyals i Júlia Barceló.

Anar al contingut