Imatges d'"Alcarràs", guanyadora de l'Os d'Or a la millor pel·lícula a la Berlinale

Aquest és el tràiler d"Alcarràs", la pel·lícula dramàtica dirigida per Carla Simón que va guanyar l'Os d'Or a la setanta-dosena edició de la Berlinale. La cinta es va convertir en el primer llargmetratge en llengua catalana en rebre aquest guardó. "Alcarràs" s'estrena als cinemes el 29 d'abril.

Primeres imatges d"Alcarràs", la pel·lícula premiada a la Berlinale amb l'Os d'Or a la millor pel·lícula, que arribarà a les sales de cinemes el 29 d'abril. El segon film dirigit per Carla Simón va generar moltes expectatives després de la gran acollida que va tenir al Festival de Berlín 2022. És la primera cinta en llengua catalana que guanya el màxim guardó en aquest certamen.

D'"Estiu 1993" a "Alcarràs"

Carla Simón va entrar amb força en el món de la direcció amb "Estiu 1993". El llargmetratge va guanyar 36 premis, alguns tan importants com el de la millor pel·lícula del certamen i millor primera pel·lícula, a la Berlinale del 2017, 2 medalles CEC, 4 premis Feroz, 5 Gaudís, 3 Goyas, 5 Bisnagues al Festival de Màlaga i d'altres a nivell nacional i internacional.  

Paula Robles i Laia Artigas, a 'Estiu 1993'
Paula Robles i Laia Artigas, a "Estiu 1993"

A "Alcarràs", Simón fa un retrat del món agrícola en aquest poble de Lleida, un paisatge que coneix bé perquè part de la seva família es dedica a l'agricultura.

La pel·lícula narra l'estiu d'una família dedicada a la recollida del préssec en una població lleidatana. És l'última collita, perquè el propietari de les terres que han conreat durant dècades les dedicarà a un negoci més lucratiu: les plaques d'energia solar. La pel·lícula transmet la nostàlgia d'un últim estiu, entre caixes de préssecs i melmelades. També s'hi veu alguna brega familiar i la ràbia de l'agricultor, que veu extingir-se la base de la seva existència.

El repartiment de la pel·lícula el formen intèrprets no professionals. Després d'un càsting de més d'un any, Simón va escollir els intèrprets entre 9.000 candidats que va trobar aprofitant les festes majors d'estiu a les comarques del Segrià, l'Urgell i el Pla d'Urgell. D'aquesta manera, la directora tenia l'objectiu d'aconseguir autenticitat i credibilitat.

Lliurament de l'Os d'Or a millor pel·lícula a Carla Simón
Lliurament de l'Os d'Or a la millor pel·lícula a Carla Simón
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut