Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Malalties de la vida moderna, a "Il·luminats"

Doctora Guardiola, em pot guarir de la intoxicació digital?

L'escriptor Jordi Lara ingressa en un sanatori per curar-se de la vida digital sota el tractament de la investigadora cultural Íngrid Guardiola

Enllaç a altres textos de l'autor Jordi Lara a "Il·luminats"

Jordi Lara

Escriptor. Creador i guionista d'"Il·luminats"

No sé quant de temps estarem convalescents de l'impacte de la revolució digital. Ni què hem de fer perquè el monstre que hem creat no acabi engolint-nos. Em preguntava: visc el que visc perquè vull, o per complaure les previsions d'un algoritme que em coneix millor que jo mateix?

Em venien ganes de fugir del meu temps i ho vaig fer: em vaig instal·lar en un sanatori sense mòbil, l'antic Balneari Montagut, al peu de la carretera entre Campdevànol i Ribes de Freser, i em vaig plantar al 1923, un segle enrere: quan la tecnologia digital encara no governava el món.

Il·luminats, amb Íngrid Guardiola
Íngrid Guardiola i Jordi Lara en tractament de desinfoxicació

 

El diagnòstic, la teràpia i el confort

Però necessitava el diagnòstic, la teràpia i el confort de la doctora Íngrid Guardiola, una de les intel·lectuals que més han estudiat l'impacte de la tecnologia digital en les nostres vides. I vam passar dos dies de conversa i desinfoxicació que segurament m'han salvat la vida.

M'he guarit del tot? No ho sé pas. Segurament, continuaré fent com tothom, portant una vida mig analògica i mig digital i entomant els avantatges i les servituds d'estar connectat. Tot plegat, sense pensar-hi gaire.  

Al final del programa, ens plantejàvem què ens estimàvem més: fugir de les xarxes i instal·lar-nos en el confort de l'oblit, o bé intentar bregar amb la tecnologia. L'Íngrid va prendre la seva decisió lliurement; jo, la meva.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut