Empleades de l'"Hotel Voramar" donant la benvinguda a uns hostes
Empleades de l'"Hotel Voramar" donant la benvinguda a uns hostes
Nou temporades a la carta

"Hotel Voramar": la sèrie danesa que té enganxada l'audiència de TV3

Des de que TV3 va estrenar la ficció, l'estiu del 2022, no ha parat d'acumular fans a casa nostra. Diumenge a diumenge, esperen els dos nous episodis que també es poden veure a la carta. Què tenen aquestes històries que atrapen? Analitzem el fenomen

"Badehotellet" és el títol original d'aquesta sèrie, que es va començar a produir a Dinamarca l'any 2013, i que explica les vivències dels hostes i els treballadors d'un establiment situat al mar de Skagerrak, a la costa de Dinamarca, uns 10 quilòmetres al sud de Skagen. La producció va arribar a TV3 avalada per l'èxit aconseguit al país d'origen, Dinamarca, on la cadena TV 2 ha anat creant tot un seguit de productes que giren al voltant del famós hotel.

Cada estiu, l"Hotel Voramar" obre les portes a un públic molt selecte. A les seves habitacions s'hi allotgen famílies i parelles benestants i, capítol rere capítol, anem veient com evolucionen les seves vides, alhora que podem fer un viatge per una Europa convulsa marcada per les guerres i la gran crisi financera. La primera temporada de la sèrie se situava a l'estiu del 1928, i la novena, a l'estiu del 1945.

Els productors de la sèrie i els seus autors, Hanna Lundblad i Stig Thorsboe, ja han anunciat que "Badehotellet" estrenarà la desena i última temporada l'any 2024.

 

Personatges carismàtics i estimats

"Hotel Voramar" és una sèrie que compta amb un extens repartiment. Hi destaquen Rosalinde Mynster (la cambrera Fie), Amalie Dollerup (Amanda Madsen), Bodil Jørgensen (Molly Andersen, propiètària de l'hotel) o Jens Jacob Tychsen (l'actor Edward Weyse). Els actors que els interpreten han aconseguit que la gent se'ls estimi i que vulgui saber com evolucionen les seves vides, a través de les estades a l'hotel de la costa. I els fans s'han enamorat dels personatges, tots ells amb caràcters molt diferents, però alhora molt entranyables.

 

 

Un gran èxit d'audiència, en directe i a la carta

Entre els anys 2016 i 2020, "Hotel Voramar" va ser la sèrie de ficció més vista a la televisió danesa. A casa nostra, des que es va estrenar, "Hotel Voramar" ha anat acumulant seguidors que se la miren en directe a la TDT o en digital. El dia de l'estrena a TV3, el 31 de juliol, la sèrie va ser líder del prime time, amb 272.000 espectadors i una quota del 14,8%.

Pel que fa a l'audiència digital, des de la seva estrena, la sèrie ha tingut una mitjana mensual de 34.700 usuaris únics i s'han fet més d'1.200.000 reproduccions de vídeo, de les quals un milió són reproduccions a la carta. Aquest mes de febrer ha estat el quart programa més vist a la carta en nombre de reproduccions de TV3, amb més de 185.300 reproduccions. 

 

Els productes de la sèrie

A Dinamarca, país on s'ha creat la sèrie, el seu èxit ha estat tan gran que amb els anys la cadena que l'ha produït, la TV 2, ha anat creant productes de marxandatge perquè els fans poguessin endur-se l'"Hotel Voramar" a casa.

El primer va ser el CD amb la banda sonora de la música de la sèrie, que es va posar a la venda el 2014. Tots els fans en podeu gaudir, ja que està disponible a les plataformes de música digital, com, per exemple, Spotify. I, més enllà del CD, per a l'audiència amb coneixements musicals la cadena va fer l'edició de tres partitures de la música d"Hotel Voramar", arranjades per a piano.

 


També els vistosos plats que se serveixen al restaurant de la sèrie van sortir de la cuina de l'hotel i es van poder cuinar a les llars dels danesos. L'any 2018, la historiadora especialitzada en cuina Bettina Buhl va publicar el llibre "Badehotellets Kogebog". Les delicioses receptes de la senyora Andersen, a l'abast de tothom.

La senyora Andersen i els seus plats, al llibre "Badehotellets Kogebog"

 

I, finalment, retallables. La cadena TV 2 va muntar un concurs a les xarxes socials on el premi va ser un un joc de retallables amb els personatges del senyor i la senyora Weyse, el senyor i la senyora Madsen i l'Amanda i l'Edith.

Retallables amb els personatges d'"Hotel Voramar". Foto: TV 2 Marketing

TV3 emet l'últim capítol de la novena temporada d'"Hotel Voramar" diumenge, 12 de març. Però la sèrie continuarà estant disponible a la carta i, per tant, l'exèrcit de fans podrà seguir creixent.

Anar al contingut