Així es va gestar el "Somni del Basté"

Història d'un gag Covid-free

La idea era senzilla: fer un gag musical amb els quatre presentadors del programa, amb els metges i l'star system de la pandèmia. El dubte, si ho aconseguiríem. Però la feina de tot un equip de més de 40 persones en solfa ha fet realitat un gag que queda per a la història de TV3

Quan un guionista escriu un gag tan ambiciós com el "Somni del Basté" sempre sospita que alguna cosa farà que no arribi a bon port. Massa primeres espases a posar d'acord, massa sensibilitats recents, massa convidats especials amb agendes plenes i, en aquest cas, a més, massa protocols i mesures anti-Covid a eludir.

Per això se'ns va acudir la idea de fer un gag musical per al prime time amb els quatre presentadors del programa, amb els metges i l'star system de la pandèmia, i un de nosaltres va prometre que es banyaria al Tàmesi en pilotes si mai arribava a fer-se realitat.

Calia desengreixar tants mesos de patiment per la crisi del coronavirus amb uns minuts d'entreteniment, calia posar una mica de sentit de l'humor a la situació tan dramàtica en què ens trobem, i calia que periodistes i metges fessin un exercici d'autoparòdia després de tants mesos de governar les nostres vides des dels mitjans de comunicació. I havia de ser una peça, que, a més de fer somriure, no fos ofensiva per a totes les persones que han patit -hem patit- la mort d'una de les nostres persones estimades.

Els guionistes sabíem que un dels presentadors no s'hi oposaria per la seva afició i predisposició a cantar, i sospitàvem que la resta s'ho pensarien dues vegades, però acabarien acceptant. Així que, potser arrufant una mica el nas els primers moments, i demanant la matrícula dels guionistes que els havien escrit aquell gag que podia posar en joc anys de credibilitat, s'hi van posar. I tant si s'hi van posar!

El dia del rodatge, als platós del "Com si fos ahir" de TV3, i per a sorpresa de molts, els presentadors es van vestir d'estrelles de la televisió americana i van jugar a cantar, ballar i interpretar el "Vull ser Covid-free" com ho haurien fet Jimmy Fallon o James Corden. "Això no s'havia vist mai a TV3", va començar a córrer per la casa. Les riallades no van deixar de sonar durant el rodatge, i això és sempre un indicador que allò que s'ha escrit funciona.
 



Però si un mèrit té el gag és el de posar d'acord tantes persones i trobar tants i tan bons "cameos". L'art de finíssima funambulista de la directora de La Marató, l'Àngels Molina, va aconseguir que tothom remés a favor, i s'apuntessin a jugar –gairebé a cegues- eminències com el Dr. Toni Trilla, el Dr. Oriol Mitjà, el Dr. Josep Maria Argimon i també la Patry Jordan i la Núria Feliu com a "special guest star". I tot va semblar agafar més volada quan s'hi va apuntar el Dr. Jaume Padrós per iniciativa pròpia, després que el Dr. Trilla l'engresqués a participar. Per sort, el paracaigudes artístic de l'Arnau Tordera i la producció musical de Jordi Cubino garantien que la trencadissa musical fos reparada en cas d'accident. El realitzador, Xavi Garasa, s'hi va abocar i va aconseguir transmetre ben bé tot allò que s'havia escrit fins a millorar-ho i l'equip de producció de la Roser Sancho va remoure cel i terra en temps rècord perquè tot fos possible. Els astres s'havien alineat. Tot un equip de més de 40 persones en solfa l'han fet realitat i queda per a la història. Segur que no agradarà a tothom. Però penseu que hi ha un guionista que ara està buscant vols a Londres per complir una promesa. I no ho té fàcil.

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut