• Habitacions tancades - capítol 2
  Veure vídeo

  Habitacions tancades - capítol 2

  Al segon capítol la Violeta continua amb les seves investigacions per descobrir qui va matar la seva àvia Teresa.
  Tornem al primer terç del segle XX i som testimonis de com l'Amadeu coneix la Teresa, una dona bella i fràgil, destinada a convertir-se en la persona que més influirà en el pintor. Tots dos compartiran un amor pur i absolut. L'Amadeu sent una veritable adoració per la seva esposa, i ella admira la genialitat del seu marit; però ni l'un ni l'altre aprendran mai a estimar-se com cal.
  Mentre assisteix a la inexorable decadència de les indústries Lax, l'Amadeu ha d'afrontar una doble frustració, és tan incapaç de gestionar el llegat del seu pare, com de consolidar el seu matrimoni. Ni tan sols el naixement del petit Modest aconseguirà recomposar l'univers dels Lax, una nissaga que sembla marcada pel signe de la tragèdia.
  Una tragèdia que es revelarà amb cruesa davant els incrèduls ulls de la Violeta, l'última descendent de la nissaga Lax.

  Al segon capítol la Violeta continua amb les seves investigacions per descobrir qui va matar la seva àvia Teresa. Tornem al primer terç del segle XX i som testimonis de com l'Amadeu coneix la Teresa, una dona bella i fràgil, destinada a convertir-se en la persona que més influirà en el pintor. Tots dos compartiran un amor pur i absolut. L'Amadeu sent una veritable adoració per la seva esposa, i ella admira la genialitat del seu marit; però ni l'un ni l'altre aprendran mai a estimar-se com cal. Mentre assisteix a la inexorable decadència de les indústries Lax, l'Amadeu ha d'afrontar una doble frustració, és tan incapaç de gestionar el llegat del seu pare, com de consolidar el seu matrimoni. Ni tan sols el naixement del petit Modest aconseguirà recomposar l'univers dels Lax, una nissaga que sembla marcada pel signe de la tragèdia. Una tragèdia que es revelarà amb cruesa davant els incrèduls ulls de la Violeta, l'última descendent de la nissaga Lax.

 • Habitacions tancades - capítol 1
  Veure vídeo

  Habitacions tancades - capítol 1

  En el primer capítol seguirem en actualitat l'inici de la investigació de la Violeta Lax, la néta del famós pintor. Després de la descoberta inesperada d'un cadàver a la residència familiar dels Lax, la Violeta comença amb les seves indagacions.
  Ens traslladem a principis del segle XX per descobrir l'itinerari vital i sentimental de l'Amadeu Lax, a qui coneixem des de la seva infància més tendra, període en què es construirà bona part dels seus trets identitaris: la relativa desafecció cap a la seva mare i, especialment, la rivalitat insana que mantindrà sempre amb el seu germà Joan. La rancúnia i l'odi enquistat en tots dos serà la llavor que desembocarà de forma tràgica en la conclusió del relat.
  Aquesta primera part de la història ens permet anticipar un final tràgic i preguntar-nos: per què va desaparèixer la Teresa Brusés, el gran amor de l'Amadeu, el juliol del 1936, en el mateix moment en què esclatava la Guerra Civil espanyola? Serà missió de la seva néta descobrir l'enigma, ho aconseguirà?

  En el primer capítol seguirem en actualitat l'inici de la investigació de la Violeta Lax, la néta del famós pintor. Després de la descoberta inesperada d'un cadàver a la residència familiar dels Lax, la Violeta comença amb les seves indagacions. Ens traslladem a principis del segle XX per descobrir l'itinerari vital i sentimental de l'Amadeu Lax, a qui coneixem des de la seva infància més tendra, període en què es construirà bona part dels seus trets identitaris: la relativa desafecció cap a la seva mare i, especialment, la rivalitat insana que mantindrà sempre amb el seu germà Joan. La rancúnia i l'odi enquistat en tots dos serà la llavor que desembocarà de forma tràgica en la conclusió del relat. Aquesta primera part de la història ens permet anticipar un final tràgic i preguntar-nos: per què va desaparèixer la Teresa Brusés, el gran amor de l'Amadeu, el juliol del 1936, en el mateix moment en què esclatava la Guerra Civil espanyola? Serà missió de la seva néta descobrir l'enigma, ho aconseguirà?

Anar al contingut