Greta Fernández, guardonada per "La hija de un ladrón"
"La hija de un ladrón", un film amb participació de TV3

Greta Fernández, guardonada per "La hija de un ladrón", film amb participació de TV3, al CiBRA de Toledo

L'actriu catalana Greta Fernández guanya el premi a la millor interpretació femenina per "La hija de un ladrón", un film que compta amb la participació de TV3, al Festival del Cinema i la Paraula (CiBRA) de Toledo

El 24 de novembre es va celebrar la gala de cloenda i el lliurament de premis del festival CiBRA al Palau de Congressos El Greco de Toledo. La barcelonina Greta Fernández va ser la guanyadora del premi a la millor interpretació femenina pel seu paper a "La hija de un ladrón", dirigida per Belén Funes, i en la qual participa el pare de l'actriu guardonada, Eduard Fernández.

El festival, que va arrencar el 15 de novembre i va acabar el 24 de novembre al vespre, és una mostra de cinema i literatura en què es projecten pel·lícules basades en guions adaptats d'una obra, des d'una novel·la fins a una peça de teatre o un còmic, i on també es duen a terme diversos tallers, conferències, exposicions i concerts, tots emmarcats dins l'àmbit del cinema i la literatura característic d'aquest festival.

L'actriu, de 24 anys, va debutar al cinema amb Cesc Gay a "Ficció", i va participar en la multipremiada òpera prima de Mar Coll, "Tres dies amb la família"; a "Amar", d'Esteban Crespo; a "No sé decir adiós", de Lino Escalera; a "La malaltia del diumenge", dirigida per Ramón Salazar i que també compta amb participació de TV3, i a "Elisa i Marcel·la", l'últim film d'Isabel Coixet, en què compartia el paper protagonista amb Natalia de Molina.

Aquesta trajectòria ha anat consolidant la carrera professional de l'actriu. L'empenta definitiva a la seva carrera va ser rebre la Concha de Plata a la millor actriu per "La hija de un ladrón" a Sant Sebastià, aquest setembre. Al novembre, al Festival Internacional de Cinema de Tessalònica també va recollir el guardó a millor actriu per la mateixa pel·lícula i ara, a Toledo, torna a demostrar el seu potencial com a actriu amb el premi a millor interpretació femenina.

És una producció d'Oberon Cinematogràfica en coproducció amb BTeam Prods, que compta amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC.

Sinopsi
"La hija de un ladrón" és la primera pel·lícula en què actuen junts Eduard i Greta Fernández, que interpreten els rols de pare i filla, respectivament. La Sara (Greta Fernández) ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família normal al costat del seu germà petit i del pare del seu fill. El seu pare, el Manuel (Eduard Fernández), després d'anys absent, en sortir de la presó decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle dins dels seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d'ella i del seu germà.

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:
Direcció:
Belén Funes
Guió: Belén Funes i Marçal Cebrián
Intèrprets: Greta Fernández, Eduard Fernández, Àlex Monner i Frank

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut