Nord bull. El consell va ple de noves idees i projectes. Volen fer un nou estat, reinventar la seva vida. Ho tenen tot a les seves mans. Bé, gairebé tot. Només els falta una cosa: el seu cavaller protector. L'Anna Obach, a uns quants centenars de quilòmetres de distància, no vol saber res de Nord. Ha tornat a la seva plaça en una comissaria de Barcelona i intenta refer la seva vida. Però no li serà gens fàcil. I és que dir adéu a Nord no és tan senzill...

Així arrenca la segona temporada de "Gran Nord". En els nous capítols, Ermengol farà tot el que estigui a les seves mans per recuperar l'estima de l'Anna, que ha quedat escarmentada i ha perdut la confiança en els de Nord. El Manolo i el Quico s'uniran a un grup de contrabandistes, el Sisquet esdevindrà famós arreu del món gràcies a una habilitat que tenia mig amagada i el Joan i la Frederica veuran com terceres persones fan trontollar la seva relació. La Rita s'embolicarà en negocis arriscats i la Margarida no podrà reprimir la gelosia quan una altra dona aparegui en la vida del Rius. I l'Estadella, el Pep i el Cullera obriran junts una formatgeria casolana on faran un dels formatges més preuats de la zona. Evidentment, tot això ho anirà explicant la Tanja, en les estones lliures que li deixi la seva nova relació amorosa.

Fem una mica de memòria...

L'agent Anna Obach és una jove subinspectora dels Mossos d'Esquadra, amb un expedient brillant i un futur prometedor. L'Anna té un caràcter obstinat que, unit a un acusat sentit de la justícia i del deure professional, fa que sovint tingui problemes amb els seus superiors. Un dia, en el compliment del seu deure, fica la pota i el seu cap la degrada i la destina al Gran Nord, una vall poc coneguda dels Pirineus. Gran Nord és un lloc especial, com ho acostumen a ser, per als habitants de les ciutats, la majoria de poblets d'alta muntanya qualsevol dia feiner, però ben normal per a la gent que hi viu.

El que ja no és tan normal, ni tan sols per a la gent de Gran Nord, són els habitants del petit poble de Nord, on l'Anna arriba per instal·lar-se a l'antiga i abandonada casa familiar. A Nord estan convençuts que tenen una democràcia absoluta, que mai ha reconegut cap altra sobirania que els seus habitants. Nord no té autoritats, ho decideixen tot al Consell, una mena d'assemblea on sempre estan reunits el Manolo, la Rita, el Joan, la Frederica, el Sisquet, la Tanja, l'Ermengol i el Quico. Tenen un Llibre de Privilegis, atorgat per Carlemany, que els fa diferents, originals i lliures.

L'Anna, una dona de ciutat i amb un gran sentit del deure, una defensora absoluta de la llei, comença una nova vida en aquest poble, on el seu sistema de creences, i fins i tot la seva pròpia carnalitat, es veuran trasbalsats absolutament. Aquella mossa d'esquadra que no volia anar castigada a aquest racó del món descobrirà al Gran Nord el seu lloc al món i, en certa manera, viurà una mena d'experiència iniciàtica.
Anar al contingut