Campanya de sensibilització per la salut mental

Gràcies per explicar la vostra experiència: els famosos de la crida de La Marató

Cares conegudes del món de l'esport, la cultura, la ciència o el periodisme han donat la cara en aquesta edició de La Marató que ha trencat murs per la salut mental. Andrés Iniesta, Paula Badosa, Jordi Díaz, Oriol Mitjà o Leticia Dolera han explicat el trastorn mental que han patit i han fet una crida a col·laborar-hi

 

Una de cada quatre persones tindrà algun problema de salut mental al llarg de la seva vida. D'aquesta estadística no se n'escapa ningú, sigui quina sigui la seva condició social o personal. Per això, quan una persona famosa dona la cara i explica obertament que pateix o ha patit un trastorn mental, s'obre una finestra a la sensibilització: trenquem el mur dels tabús sobre la salut mental. Això és el que han fet una bona pila de cares conegudes de l'esport o la cultura explicant quin és el trastorn que han patit i han fet una crida a col·laborar amb La Marató.

 

1. Andrés Iniesta

L'exfutbolista del FC Barcelona és un dels esportistes que n'ha parlat obertament. Va patir una depressió quan estava en un dels seus millors moments esportius al Barça, fins i tot va perdre la il·lusió per jugar.

 

2. Leticia Dolera

L'actriu i directora de cinema és conscient que ser un personatge públic implica aprendre a gestionar comentaris i opinions que de vegades poden fer mal. Per això ella cuida la seva salut mental, perquè l'ajudin a gestionar l'ansietat i acceptar que és vulnerable.

 

3. Jordi Díaz

Quan va complir els 40 anys l'actor Jordi Díaz va perdre la seva mare i no se'n va poder acomiadar. Aquell esdeveniment li va fer perdre la salut mental i va caure en una depressió. "Podia sortir a l'escenari a fer riure la gent, però quan arribava a casa, plorava", ha explicat.

 

4. Paula Badosa

Quan va començar a competir a alt nivell, la pressió es va apoderar de la Paula. Va deixar de creure en ella mateixa i pensava que mai tindria èxit. Tenia ansietat i depressió.

 

5. Glòria Serra

La periodista relata que l'estrès que va patir quan treballava a la ràdio la va portar fins al límit. Es va haver de tancar a casa durant tres mesos perquè patia agorafòbia. Va trobar ajuda professional de seguida, i va poder superar la depressió i recuperar la seva salut mental.

6. Lluís Gavaldà

El cantant Lluís Gavaldà reconeix que cada matí s'aixeca amb ansietat i ha de lluitar amb ella. "La immensa majoria de dies, guanyo", assegura. Fa vuit anys va patir un brot de depressió.

 

7. Àlex Abrines

El jove jugador del FC Barcelona reconeix que no va tenir forces per continuar tot i estar vivint un somni esportiu. Fins i tot va haver de deixar la NBA i el bàsquet durant un temps per poder recuperar la salut mental. Va patir una depressió que va superar demanant ajuda.

 

8. Oriol Mitjà

L'investigador ha explicat que és molt perfeccionista i que això l'ha portat fins i tot a tenir pensaments catastrofistes sobre la vida. Va tenir una depressió que li va esborrar totes les il·lusions. Amb l'ajuda professional i el suport de persones que l'estimen, les ha recuperat.

En aquest fil del seu compte de Twitter ha explicat com la malaltia torpedina els seus pensaments.

 

9. Angy Fernández

La cantant i actriu treballava en en una exitosa sèrie quan va començar a tenir atacs de pànic. Dalt de l'escenari s'evadia del món, però quan arribava a casa s'enfonsava. Va perdre la salut mental a causa de l'ansietat i la depressió.

 

10. Kilian Jornet

Mentre l'atleta de muntanya ho guanyava tot, a les nits plorava. "Allò que més estimava, em provocava estrès i ansietat", explica, i no el deixava viure. Va perdre la salut mental.

 

11. Raül Balam

L'alcohol i les drogues van dominar la vida del cuiner Raül Balam. Assegura que els mesos del seu ingrés va viure un autèntic infern. Però compartir públicament la seva addicció i buscar ajuda li ha canviat la vida.

 

Tània Sarrias, Raquel Sastre, Edurne Pasaban, Gerard López, Jorge Javier Vázquez, Aitana Bonmatí, Marc Roca i Àlex Márquez, també han donat la cara en aquesta edició de La Marató.

ARXIVAT A:
La Marató
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut