Carles Xuriguera i Fel Faixedas han visitat els darrers mesos comarques com el Priorat, l'Empordà, el Penedès, la Conca de Barberà i, al Maresme, Alella. Han entrat a les vinyes i als cellers, han passat la rella tirada pel matxo, o han observant el líquid preciós a través d'un potent microscopi. Durant tretze capítols, amb un ànim plenament divulgador, "Glops" recorre la geografia catalana i descobreix les diferents denominacions d'origen, les varietats de ceps característiques de cada terra, el procés d'elaboració dels millors vins del país i, també, tot el treball, el coneixement i la passió que s'amaga darrere una bona ampolla.

El programa, que dirigeixen els mateixos Xuriguera i Faixedas, vol acostar el món del vi a tothom, ja siguin entesos, encuriosits o, simplement, aquells que fins avui s'ho han mirat un xic de reüll. De manera distesa, amb un punt didàctic i molt sentit de l'humor, cada programa, a través d'un tema central, descobreix les històries que amaga el vi. Són històries humanes lligades a la vinya, al celler, persones que expliquen la seva experiència. Joves que tot just comencen, d'altres que han reinterpretat el celler familiar utilitzant nous mètodes de vinificació, o viticultors molt coneguts i amb una llarga trajectòria. A més, també hi participen aquells que es belluguen entorn d'aquest món fascinant, sommeliers, dissenyadors, cuiners, arquitectes, crítics, científics, músics, molts músics.

Carles Xuriguera i Fel Faixedas, els conductors i directors de "Glops", tot i ser bons coneixedors del món del vi, no exerceixen com a entesos, sinó que són els acompanyants a través dels quals descobrim els secrets de la vinya i el vi. En Carles Xuriguera se centra més en el món de la vinya, mentre que en Fel Faixedas es dedica al producte acabat, quan el vi ja és dins de l'ampolla. Ells satisfan dubtes, aclareixen conceptes o faciliten algun consell.

Anar al contingut