Dimecres 23 de desembre, la docusèrie "Gent de mercats i comerços" torna a TV3 per descobrir les històries que es couen als mercats, comerços i establiments de restauració de Catalunya. La segona temporada del programa, dirigit per Tana Collados i produït amb la col·laboració de Benecé Produccions, continua donant veu als professionals dels mercats i hi incorpora el comerç de proximitat i la restauració, que també mostraran el seu dia a dia. El primer capítol s'endinsarà als mercats de Vilafranca, i a Santa Caterina i el Clot de Barcelona. La nova temporada de "Gent de mercats i comerços" comença visitant el mercat de Santa Caterina de Barcelona per conèixer el David, un carnisser enamorat de l'òpera. L'equip del programa també parlarà amb l'Anna, una estilista gastronòmica d'aquelles que aconsegueixen que mengem pels ulls, i serà testimoni del renaixement de la Brunells, una pastisseria emblemàtica del barri. A Vilafranca del Penedès, la docusèrie descobreix com ha estat per a l'Àgueda convertir-se en agricultora i comerciant partint de zero. A més, coneix l'Oriol, el xef propietari del Cigró d'Or, situat sobre el mercat de la Carn, i descobreix com s'ha hagut d'adaptar a la crisi de la Covid-19. També surt a fer un tomb amb el Salvador, l'últim pastor de Vilafranca, que alhora és carnisser. "Gent de mercats i comerços" també va fins al mercat del Clot de Barcelona, on l'Enric, tot un expert en el món de la pasta, explicarà com el mercat va adaptar-se als pitjors moments de la pandèmia. També sortirà al carrer per conèixer la Tutu, que introduirà els espectadors a la cuina vietnamita amb un somriure, mentre, amb el restaurant tancat, prepara menjar per emportar. I, entre altres històries, coneixerà la del Ferran i la Pilar, mare i fill del celler Sopena, un establiment del segle XIX en ple eix comercial del Clot. La segona temporada Aquest 2020, a causa de la crisi del coronavirus, els mercats alimentaris han estat més essencials que mai. I també la restauració i el petit comerç de barri, especialment afectats per les mesures per afrontar la pandèmia. Aquests sectors seran els protagonistes de la segona temporada de "Gent de mercats i comerços", que torna a TV3 amb sis capítols, que explicaran com viuen i afronten els efectes de la Covid-19 els professionals dels mercats, de la restauració i dels establiments de proximitat. En aquesta segona temporada, el programa continuarà donant veu als pagesos i ramaders amb parada fixa al mercat, als venedors que han decidit començar-hi un negoci o als fills de llargues nissagues, als compradors de tota la vida o bé als nous que han descobert els temples del producte fresc. Amb els protagonistes de cada capítol, visitarà escenaris com les llotges, on s'abasteixen els peixaters, i racons poc o gens vistos dels mercats, a més de mostrar tota mena de situacions que es donen en aquest plató real que són els mercats. "Gent de mercats (i comerços)" està dirigida per la periodista de TV3 Tana Collados, especialista en gastronomia dels Serveis Informatius, que ha treballat temes d'alimentació i cuina en diversos formats televisius, com els programes "30 minuts" i "Cuines". La realització de la docusèrie és de Tània Crosas, i la producció executiva, de Xavier Atance. El programa és una producció de TV3, amb la col·laboració de Benecé Produccions, amb el suport de la Regidoria de Comerç, Mercats i Consum de l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Prodeca, l'Agència de Residus de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.