26a edició dels guardons a la qualitat audiovisual

Tres premis Zapping per a TV3

"Gent de mercats", Helena Garcia Melero, "Bàlsam" i "Per què volen els avions?" recullen els tres guardons en la XXVI edició dels Premis Zapping

TV3 recull tres guardons en la XXVI edició dels Premis Zapping. "Gent de mercats" és guardonat en la categoria de programa cultural /divulgatiu /documental, una docusèrie dirigida per Tana Collados que s'endinsa en els mercats municipals de Catalunya per conèixer les persones que els poblen.

Helena Garcia Melero s'emporta el premi a millor presentadora per la seva feina al capdavant de "Tot es mou", de dilluns a divendres, cada tarda a TV3.

També s'han lliurat els Premis Nominals, que atorga l'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (TAC).

TV3 ha rebut el Premi Especial per ser altaveu de la integració i la diversitat cultural a través de programes com "Bàlsam" i "Per què volen els avions?", dos formats en què destaquen la qualitat, els continguts plurals i el to vitalista.

"Bàlsam", que es va estrenar i emetre pel 33, és una producció de TV3 amb la col·laboració de Batuta Audiovisual; és una sèrie documental de Marta Ferrer i Maria Nova que visibilitza la diversitat cultural a Catalunya a través de la música.

"Per què volen els avions?" és una producció de TV3 amb la col·laboració de La Kaseta Ideas Factory, dirigida per David Fontseca. El programa és un projecte inclusiu que vol trencar estereotips a través del seu presentador, Eloi Collell, un jove amb síndrome de Down que té curiositat per tot el que l'envolta.

"Bàlsam" i "Per què volen els avions?" van ser dues de les cinc propostes seleccionades en la primera Crida 33, la convocatòria pública de projectes audiovisuals innovadors que la CCMA va obrir el setembre del 2018.

Els Premis Zapping d'aquest any són un reconeixement al millor oci audiovisual de qualitat del 2019. A diferència d'altres guardons, els Zapping premien la qualitat, i no l'audiència, i són els consumidors i usuaris els que escullen els finalistes de cada categoria. Així mateix, un jurat especialitzat, regit per la presidenta de l'associació, Anna Plans, decideix amb el seu vot els guanyadors.

L'Associació de Consumidors és una entitat sense ànim de lucre integrada per més de 17.000 persones. El seu objectiu, obert a tots els ciutadans, és col·laborar en la millora de l'oci audiovisual fent-se ressò de la veu dels consumidors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut