Mercats de la Barceloneta, de Mollet del Vallès i de Sant Sadurní d'Anoia
Veiem com és d'important per a una parella de joves invidents a qui els agrada menjar bé, la compra al mercat. L'Elvira i l'Albert, ell nedador paralímpic i ella mestra d'escola, viuen a la Barceloneta. Estan encantats amb el barri perquè està ben adaptat i tenen el mercat a prop. A l'hora de comprar valoren com s'hi dirigeixen els paradistes i l'atenció que els presten, perquè, segons diuen, els venedors, són els seus ulls. Al mercat de la Barceloneta coneixem també una parella que fa tres anys va obrir la peixateria. La Montse havia estat carnissera i el Jesús, pescador. Els va animar la Cristina, una gran defensora de la cultura del peix de llotja que reivindica La Platgeta, l'històric moll de pescadors de Barcelona.
Al mercat ambulant de Sant Sadurní d'Anoia veiem com la Gemma, que munta parada d'embotits els dijous i els dissabtes, se les empesca per continuar alletant el seu fill mentre treballa. A la capital del cava també coneixem el Joan, cuiner convençut de la importància dels productes de proximitat que compra al mercat, que ens fa venir gana amb el biquini d'ànec mut, i al Rachid que ven roba en un parada de les de més èxit del mercat, que el seu pare va començar amb tot just una capsa de mocadors.
Finalment a Mollet del Vallès, coneixem la Pepita, la llegumaire més presumida del mercat municipal, que no té cap pensament de jubilar-se a pesar que fa anys que podria. En aquesta població del Vallès Oriental, al mercat hi trobem una parada del forn que fa una de les coques més bones de Catalunya: parada, botigues i obrador que les netes del fundador gestionen amb un relleu generacional ple d'empenta i nova energia.Veiem com és d'important per a una parella de joves invidents a qui els agrada menjar bé, la compra al mercat. L'Elvira i l'Albert, ell nedador paralímpic i ella mestra d'escola, viuen a la Barceloneta. Estan encantats amb el barri perquè està ben adaptat i tenen el mercat a prop. A l'hora de comprar valoren com s'hi dirigeixen els paradistes i l'atenció que els presten, perquè, segons diuen, els venedors, són els seus ulls. Al mercat de la Barceloneta coneixem també una parella que fa tres anys va obrir la peixateria. La Montse havia estat carnissera i el Jesús, pescador. Els va animar la Cristina, una gran defensora de la cultura del peix de llotja que reivindica La Platgeta, l'històric moll de pescadors de Barcelona. Al mercat ambulant de Sant Sadurní d'Anoia veiem com la Gemma, que munta parada d'embotits els dijous i els dissabtes, se les empesca per continuar alletant el seu fill mentre treballa. A la capital del cava també coneixem el Joan, cuiner convençut de la importància dels productes de proximitat que compra al mercat, que ens fa venir gana amb el biquini d'ànec mut, i al Rachid que ven roba en un parada de les de més èxit del mercat, que el seu pare va començar amb tot just una capsa de mocadors. Finalment a Mollet del Vallès, coneixem la Pepita, la llegumaire més presumida del mercat municipal, que no té cap pensament de jubilar-se a pesar que fa anys que podria. En aquesta població del Vallès Oriental, al mercat hi trobem una parada del forn que fa una de les coques més bones de Catalunya: parada, botigues i obrador que les netes del fundador gestionen amb un relleu generacional ple d'empenta i nova energia.
Els mercats de Sant Jordi a Sant Boi, de la Llibertat i del Poblenou a Barcelona i l'ambulant de Malgrat
A "Gent de mercats" seguim un grup de clients molt especial pel mercat de Sant Jordi a Sant Boi: una dotació de bombers que tan bon punt apaguen un foc com encenen uns fogons. Allà es troben amb la Roser, que vol canviar el davantal del negoci familiar per l'uniforme de bombera. Coneixem la Rosanna, que porta el bar del mercat que va pertànyer als seus sogres, ara en traspàs, i que no pensa deixar en mans de qualsevol.
Al Mercat de la Llibertat de Barcelona ens trobem amb el Salvador, un especialista en olives de qui intentem esbrinar la recepta secreta de les seves "olives infern" (tot i que no és fàcil!). Coneixem una parella d'aquelles que van néixer al mercat i segueixen com el primer dia, la formada per la Montse i el Jaume. I pels passadissos del mercat hi trobem l'Alexis, a la recerca dels productes per fer el millor capipota de la zona.
Anem fins al mercat ambulant de Malgrat de Mar, on coneixem la història de la Pili, l'última generació d'una nissaga de venedors ambulants, i ens colem a la parada de roba de la Montse i la Mari, dues germanes que han posat l'ànima en la seva pròpia marca de roba solidària amb la lluita contra el càncer.
I acabem aquesta nova ruta pels mercats al barri del Poblenou de Barcelona. Allà coneixem el Beltrán, un cuiner jove, arribat de Segòvia, d'aquells que admira la cuina de les iaies i el producte de mercat. De la seva mà coneixem la Mari i el Josep, mare i fill carnissers, i l'Esteve, que porta tota una vida al mercat i segueix anant a la llotja de Barcelona. Tot, per descobrir que cada mercat és un món ple d'històries.A "Gent de mercats" seguim un grup de clients molt especial pel mercat de Sant Jordi a Sant Boi: una dotació de bombers que tan bon punt apaguen un foc com encenen uns fogons. Allà es troben amb la Roser, que vol canviar el davantal del negoci familiar per l'uniforme de bombera. Coneixem la Rosanna, que porta el bar del mercat que va pertànyer als seus sogres, ara en traspàs, i que no pensa deixar en mans de qualsevol. Al Mercat de la Llibertat de Barcelona ens trobem amb el Salvador, un especialista en olives de qui intentem esbrinar la recepta secreta de les seves "olives infern" (tot i que no és fàcil!). Coneixem una parella d'aquelles que van néixer al mercat i segueixen com el primer dia, la formada per la Montse i el Jaume. I pels passadissos del mercat hi trobem l'Alexis, a la recerca dels productes per fer el millor capipota de la zona. Anem fins al mercat ambulant de Malgrat de Mar, on coneixem la història de la Pili, l'última generació d'una nissaga de venedors ambulants, i ens colem a la parada de roba de la Montse i la Mari, dues germanes que han posat l'ànima en la seva pròpia marca de roba solidària amb la lluita contra el càncer. I acabem aquesta nova ruta pels mercats al barri del Poblenou de Barcelona. Allà coneixem el Beltrán, un cuiner jove, arribat de Segòvia, d'aquells que admira la cuina de les iaies i el producte de mercat. De la seva mà coneixem la Mari i el Josep, mare i fill carnissers, i l'Esteve, que porta tota una vida al mercat i segueix anant a la llotja de Barcelona. Tot, per descobrir que cada mercat és un món ple d'històries.
Mercats ambulants de Tremp, Sort i La Pobla de Segur
"Gent de Mercats" va fins al Pallars per conèixer tres mercats ambulants amb un munt d'històries per explicar. A Tremp, al Pallars Jussà, coneixerem el Pepe, que cada setmana planta la parada als tres mercats, faci fred o calor. Ens trobem amb el Jorge i la Isa, dos germans valencians especialitzats, com no, en taronges i cítrics. El Jaume, mestre artesà xarcuter, ens obre les portes del seu obrador i de productes 100% pallaresos com la singular girella.
A Sort, al Pallars Sobirà, hi arribem amb taxi. El del Josep, un taxista que s'encarrega de portar els clients cap al mercat des dels pobles del voltant. Com la Carme, que fa la compra setmanal al mercat ambulant. Allà ens trobem amb la Montse i el Julià, dos amics que queden per fer el "mermut", la seva suma particular de mercat i vermut. I al "mermut" coneixem l'Amparo, una murciana enamorada del Pallars que ens descobreix el Cafè Pessets, un clàssic de Sort reinventat.
Seguim el nostre recorregut a La Pobla de Segur, novament al Pallars Jussà, on coneixem la Rianne, una holandesa que ja fa 13 anys que va venir per amor i que treballa la terra per l'autoconsum i per vendre al mercat. I acabem amb un ritual de solstici d'hivern de la mà de la Marta i la Maria, dues joves neorurals que regenten un refugi de muntanya amb una energia molt especial.
Nouvinguts d'arreu i veïns de tota la vida es troben al voltant dels mercats per descobrir-nos les seves vides plenes d'històries."Gent de Mercats" va fins al Pallars per conèixer tres mercats ambulants amb un munt d'històries per explicar. A Tremp, al Pallars Jussà, coneixerem el Pepe, que cada setmana planta la parada als tres mercats, faci fred o calor. Ens trobem amb el Jorge i la Isa, dos germans valencians especialitzats, com no, en taronges i cítrics. El Jaume, mestre artesà xarcuter, ens obre les portes del seu obrador i de productes 100% pallaresos com la singular girella. A Sort, al Pallars Sobirà, hi arribem amb taxi. El del Josep, un taxista que s'encarrega de portar els clients cap al mercat des dels pobles del voltant. Com la Carme, que fa la compra setmanal al mercat ambulant. Allà ens trobem amb la Montse i el Julià, dos amics que queden per fer el "mermut", la seva suma particular de mercat i vermut. I al "mermut" coneixem l'Amparo, una murciana enamorada del Pallars que ens descobreix el Cafè Pessets, un clàssic de Sort reinventat. Seguim el nostre recorregut a La Pobla de Segur, novament al Pallars Jussà, on coneixem la Rianne, una holandesa que ja fa 13 anys que va venir per amor i que treballa la terra per l'autoconsum i per vendre al mercat. I acabem amb un ritual de solstici d'hivern de la mà de la Marta i la Maria, dues joves neorurals que regenten un refugi de muntanya amb una energia molt especial. Nouvinguts d'arreu i veïns de tota la vida es troben al voltant dels mercats per descobrir-nos les seves vides plenes d'històries.
Mercats de Puigmercadal, Mercagavà, Les Roquetes a Sant Pere de Ribes i Vall d'Hebron a Barcelona
A "Gent de Mercats" seguim fent un tomb per alguns dels mercats de Catalunya. Comencem a Manresa, on coneixem la història de la Maria, que ha voltat el món per amor i que ha canviat Las Vegas per una parada de pastissos al mercat de Puigmercadal. Allà parem atenció a les receptes de l'Agustí, president del mercat i peixater, i visitem el supermercat cooperatiu que acull el mercat.
A Mercagavà ens espera l'Isma, un paradista cuinetes que és tot un influencer gràcies a les seves vídeo-receptes que arriben casi tan lluny com els encàrrecs que rep gràcies a les xarxes. El Javi ens ensenya la seva parada, una fruiteria autoservei ben assortida on hi té de tot.
Al mercat de Vall d'Hebrón-Teixonera a Barcelona coneixem la Mònica i la Mayka, companyes, amigues i expertes en llegums tan ben avingudes que molts les prenen per germanes. I pugem a la coberta del mercat per descobrir-hi un espai ben inesperat: un hort urbà únic a tota Catalunya.
Al mercat ambulant de Les Roquetes, a Sant Pere de Ribes, intentarem que el Javi ens expliqui la recepta dels seus xurros, tot i que no serà gens fàcil que ens en descobreixi el secret. Ben a prop hi trobem la Tetyana, la veïna de la parada dels llençols, que és originària de Moscou. Passem per la parada del Joan, un agricultor que es passa el dia del camp a la parada i de la parada al camp, i coneixem la Remei, una altra pagesa del mercat, vella amiga de Gent de Mercats, que és tot un referent pel Joan. Noves generacions i paradistes de tota la vida que són l'ànima dels nostres mercats.A "Gent de Mercats" seguim fent un tomb per alguns dels mercats de Catalunya. Comencem a Manresa, on coneixem la història de la Maria, que ha voltat el món per amor i que ha canviat Las Vegas per una parada de pastissos al mercat de Puigmercadal. Allà parem atenció a les receptes de l'Agustí, president del mercat i peixater, i visitem el supermercat cooperatiu que acull el mercat. A Mercagavà ens espera l'Isma, un paradista cuinetes que és tot un influencer gràcies a les seves vídeo-receptes que arriben casi tan lluny com els encàrrecs que rep gràcies a les xarxes. El Javi ens ensenya la seva parada, una fruiteria autoservei ben assortida on hi té de tot. Al mercat de Vall d'Hebrón-Teixonera a Barcelona coneixem la Mònica i la Mayka, companyes, amigues i expertes en llegums tan ben avingudes que molts les prenen per germanes. I pugem a la coberta del mercat per descobrir-hi un espai ben inesperat: un hort urbà únic a tota Catalunya. Al mercat ambulant de Les Roquetes, a Sant Pere de Ribes, intentarem que el Javi ens expliqui la recepta dels seus xurros, tot i que no serà gens fàcil que ens en descobreixi el secret. Ben a prop hi trobem la Tetyana, la veïna de la parada dels llençols, que és originària de Moscou. Passem per la parada del Joan, un agricultor que es passa el dia del camp a la parada i de la parada al camp, i coneixem la Remei, una altra pagesa del mercat, vella amiga de Gent de Mercats, que és tot un referent pel Joan. Noves generacions i paradistes de tota la vida que són l'ànima dels nostres mercats.