Dimarts 4 de febrer, a les 23.00

"Gent de mercats" s'endinsa en dos mercats de Barcelona i al Central de Reus

El programa visita el remodelat mercat de Sant Antoni i el mercat de Provençals de Barcelona, per encomanar-se del bon rotllo que es respira entre els seus paradistes. A Reus, celebrarà el Corpus al Mercat Central

En aquesta ocasió, "Gent de mercats" visita el remodelat mercat de Sant Antoni  per conèixer Maria Masclans, part d'una nissaga centenària de bacallaners que gestiona dues parades i un bar. Amb quatre fills, encara té temps de posar d'acord els companys, com a presidenta dels comerciants d'alimentació. També es podrà veure com, en un mercat tan antic, hi ha paradistes que s'han criat pràcticament junts i com hi ha vides senceres que transcorren entre aquestes parets. Sant Antoni és "dos mercats en un", com expliquen els Bernaus, propietaris d'una de les botigues dels encants de roba que, amb la remodelació, s'han pogut oblidar de muntar i desmuntar la parada cada dia.

Al mercat de fruites i verdures de Mercabarna coneixerem l'empresa de cítrics que ara porta Montse Sanahuja i el seu orgullós pare, el Florencio, que hi va de tant en tant per retrobar-se amb antics companys i clients, com la Carme, que té parada a Sant Antoni.

El programa també visita el mercat de Provençals per encomanar-se del bon rotllo que es respira entre els seus paradistes, que munten taules al bell mig del mercat per dinar junts el dia que obren a la tarda. Amb el Juan Antonio, d'una família de carnissers, es mouran entre les parades del mercat ambulant dels dimecres.

"Gent de mercats" celebrarà el Corpus al Mercat Central de Reus, i veurà com fa la coca amb cireres, típica d'aquest dia, la blogaire Marta Jubert, que compra les cireres a Anna Gisbert. Un bon amic de l'Anna, que va cada dia a la seva parada i a la de la pesca salada dels Vidal, és Ferran Cerro, un cuiner que ha voltat per restaurants molt reputats fins a establir-se a casa, en un local propi on cuina amb productes frescos comprats el mateix dia.

Anar al contingut