Anar a la navegació principal
Un jaguar amb un conill a la mà
Una mà de contes: En Fullaraca, un monstre molt tendre
General

Contes per compartir contra l'assetjament escolar

Tothom contra l'assetjament

Una mà de contes us presenta una proposta sobre un tema que ens interessa a tots: l'assetjament. Destinada a tots els públics --petits, grans, famílies, mestres...--, aquesta compta amb l'assessorament del Departament d'Educació. I, a més d'una sèrie de contes centrats exclusivament en el tema de l'assetjament, també podreu accedir a una selecció de títols relacionats, escollits de la mateixa col·lecció del programa. Així mateix, us facilitem documentació sobre la metodologia de treball que hem fet servir.

 

 

Inspirats en la literatura infantil i en els contes populars, aquests contes recreen alguns dels conflictes mes freqüents en les situacions d'assetjament. Prenent com a referencia al psicòleg noruec Dan Olweus --pioner en l'estudi d'aquest tema--, l'equip del programa ha fet servir el seu Cercle de l'Assetjament Escolar com a model per elaborar l'estructura dramàtica de cada un dels contes.

 

 

En un conte, hi pot cabre el món sencer. És per això que els podem fer servir per explicar moltes coses. Els personatges dels contes, com les persones de veritat, a més de ser feliços i menjar anissos, també s'enfaden entre ells, es barallen, tenen por, es posen tristos, s'enrabien i, de vegades, no saben explicar per què. Potser si els escoltem amb atenció ens poden ajudar quan tenim un problema de veritat.

                   

 

Anar al contingut

Una mà de contes

Benvingut al blog d'"Una mà de contes". A més de poder seguir les notícies relacionades amb el programa, et proposem alguna cosa més que veure un conte. Saber com fem el programa seguint amb detall la producció d'alguns capítols. Fer recorreguts temàtics i de les diverses tècniques utilitzades a través de les diferents col·leccions. Però, sobretot, volem compartir tot allò que aprenem col·laborant amb els amics que anem fent pel camí: escoles, museus, institucions... i, especialment, amb els nens i nenes que participen enviant els seus dibuixos i les seves històries. La imaginació és a les teves mans. Cada paraula, un món; cada imatge, una història.

Cerca posts del blog
Últims posts