Andreu Culleré és un dels protagonistes del capítol dedicat a l'oci
Andreu Culleré és un dels protagonistes del capítol dedicat a l'oci
"Generació selfie" és una nova sèrie documental del Departament de Nous Formats de TV3 que vol ser un retrat dels joves catalans que ara tenen entre 20 i 35 anys.
Aquests joves, després d'haver gaudit d'uns quants anys de bonança i dels beneficis de l'estat del benestar, potser seran els primers a viure pitjor que els seus pares.
Els ha tocat ser joves en un moment difícil: l'atur juvenil és gairebé del 50%, els sous estan per sota dels mil euros, l'accés a l'habitatge és impossible... però, tot i això, lluiten, creen altres maneres de treballar, de compartir, de comprometre's amb la societat... És una generació interessant que s'ha acostumat a viure sota tota mena d'etiquetes: "la generació perduda", "els precaritzats", "els cervells a la fuga"... Un grup de gent que comparteix edat, referents socials i culturals, però que compta amb veus molt heterogènies que mereixen ser escoltades.
 
I com que el mòbil i la "selfie" ja formen part de la vida quotidiana d'aquests joves, hem volgut que siguin ells mateixos els que es gravin amb un telèfon per mostrar-nos el seu dia a dia. Un autoretrat directe, espontani i autèntic que ens permet saber qui són, com pensen i com se senten. Al llarg dels 10 capítols de la sèrie, uns 40 joves diferents mostren com ha estat la seva vida durant unes setmanes i, en alguns casos, durant uns mesos. Ensenyen què fan, expliquen qui són i revelen com se senten: les pors, els somnis, els dubtes... I això és el que busca el programa: conèixer-los a fons, sense intermediaris.