TV3 va conèixer els protagonistes de "Generació D" quan eren adolescents i els va entrevistar per saber què pensaven del món en què vivien, quines eren les seves inquietuds - personals i com a adolescents-, i com s'imaginaven el futur. El resultat es va emetre al programa "30 minuts", el 1989.
Durant tres dècades, TV3 s'ha interessat per les seves vides i ha parlat amb ells en quatre ocasions. La segona vegada, entre el 1996 i el 1997, molts d'ells estaven acabant els estudis, alguns ja treballaven i altres ja s'havien casat i fins i tot esperaven algun fill.

La primera edició de "Generació D" es va emetre el 1989. En aquell programa, es van entrevistar 70 nois i noies de Barcelona, Sant Joan Despí, Tarragona, Vic i Tremp.  La segona edició es va emetre el 1997. En aquella ocasió, van ser 20 els joves protagonistes del programa. El 2005 va ser l'any del tercer capítol de Generació D, en aquella ocasió el nombre de protagonistes es va reduir a 12.  La quarta edició es va emetre el 2011, amb 8 protagonistes seleccionats.

Uns joves que, amb els anys, ens hem fet una mica nostres i dels quals cada 7 anys en tenim notícia. El 2018, superada la barrera dels quaranta anys, "Generació D" s'ha retrobat amb ells per saber com els va la vida.
Anar al contingut