"Un día vi 10.000 elefantes" es projectarà al festival EcoZine

El festival de projectes audiovisuals relacionats amb el medi ambient

El documental "Un día vi 10.000 elefantes", amb participació de TVC, s'ha programat a la 9a edició de l'EcoZine International Film Festival dins de la secció nacional del festival. El certamen, que dóna veu a produccions sobre medi ambient, s'ha celebrat a Saragossa del 3 al 21 de maig.

Àlex Guimerà i Juan Pajares han dirigit aquesta pel·lícula documental d'animació narrada en primera persona que rememora una vella expedició cinematogràfica a l'Àfrica central, a l'antiga colònia espanyola de Guinea Equatorial entre 1944 i 1946. L'objectiu era documentar la vida a la colònia i buscar el misteriós llac on, segons una llegenda africana, es podien veure 10.000 elefants junts. El documental és fruit de més de 16 anys de feina i investigació i una aposta pel gènere "animadoc". El cinema d'arxiu es barreja amb fotografies i il·lustracions animades, animació "stop motion" i vídeo digital per recordar aquella expedició, un viatge que utilitza el passat colonial d'Àfrica com a escenari de reflexió sobre el present.

La pel·lícula va ser nominada als Gaudí 2015. A més, va obtenir el primer Premi MAC, Mercat Audiovisual de Catalunya, categoria Contingut - 2014, el Premi Lurra de Greenpeace al Festival de Cinema de Donostia i el Premi Laus de bronze de Disseny Gràfic i Comunicació Visual, l'any 2014, pels títols de crèdit. És una producció de SeveralStudio en coproducció amb TVC i TVE, amb l'ajuda de l'ICAA, de l'ICEC i de l'AECID, i la col·laboració de l'ICO, Filmoteca Española, SEAT, Fedrigoni, l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament d'Olesa, Granollers Audiovisual, Hangar i Niu Bcn.

Sinopsi:
Angono Mba, un octogenari guineà, rememora des del saló de casa seva l'expedició en què va fer de portador per al cineasta madrileny Manuel Hernández Sanjuán i el seu equip (Hermic Films). Entre 1944 i 1946 van recórrer la Guinea espanyola documentant la vida a la colònia i buscant un llac misteriós on, segons explicava una llegenda africana, es podien veure 10.000 elefants junts. De l'obsessió del cineasta espanyol per trobar aquell llac, de les aventures pròpies d'una expedició per aquell país desconegut i dels sentiments contradictoris dels dos personatges, sorgeix aquesta història de fascinació per l'Àfrica, el passat i la memòria.

Fitxa tècnica:

Direcció: Àlex Guimerà i Juan Pajares
Idea original i guió: Pere Ortín
               *Basat en una història original de Juan Tomás Ávila Laurel
Producció i direcció d'art: Juan Pajares
Producció executiva: Àlex Guimerà (SeveralStudio), Andrés Luque (TVE) i Jordi Ambròs (TVC)
Producció delegada: Joan Pavon
Muntatge, direcció d'animació i de fotografia: Àlex Guimerà
Banda sonora original: Benjamin Fert
Rap "Un día vi 10.000 elefantes": Fábel (feat. "El Chojin")
Disseny de so: Juan S&aa
Anar al contingut