"Truman", premi Sant Jordi a la millor pel·lícula espanyola

Lliurament dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia

El dilluns 11 d'abril es van entregar els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia, que van premiar en aquesta 60a edició la pel·lícula "Truman", de Cesc Gay, amb el premi Rosa de Sant Jordi a la millor pel·lícula espanyola. Els premis es van atorgar per votació dels oients de Radio 4 (RNE).
Aquest guardó se suma al palmarès de premis aconseguits des de la seva estrena: destaquem, d'entre els més importants, cinc estatuetes Goya (pel·lícula, director, guió original, actor protagonista i actor secundari), sis premis Gaudí (film en llengua no catalana, direcció, guió, protagonista masculí, actor secundari i actriu secundària), dos premis Feroz (millor guió i millor actor principal) i cinc medalles CEC (millor pel·lícula, direcció, guió adaptat, actor protagonista i actor secundari). El llargmetratge es va estrenar a finals d'octubre del 2015 i els primers premis els va rebre al Festival de Sant Sebastià, en què els dos actors (Ricardo Darín i Javier Cámara) van guanyar ex aequo la Concha de Plata al millor actor i el llargmetratge, el Premi Feroz Zinemaldia a la millor pel·lícula de la secció oficial a concurs del festival. La distribució internacional de "Truman" també ha tingut molt bona acollida i ja es pot veure a més de 50 països.

El film transcorre durant quatre intensos dies, en què dos amics viuen moments emotius i sorprenents provocats per la difícil situació que travessa un d'ells. Julián (Ricardo Darín) està malalt de càncer i sap que s'ha de morir. Tomás (Javier Cámara) farà el viatge des del Canadà, on viu, fins a Barcelona, per passar els últims dies al costat del seu gran amic. Cesc Gay explica aquest fet dramàtic des del vessant més amable, amb pinzellades d'humor, per parlar sobre la relació entre els dos amics davant d'aquesta situació, des del punt de vista de qui la pateix i de qui l'acompanya. Dos homes i, finalment, un gos, fidel company del protagonista, que dóna títol a la pel·lícula. La gala es va celebrar l'11 d'abril a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm a Barcelona.

Truman és una producció de Marta Esteban per a Imposible Films i Trumanfilm AIE i Diego Dubcovsky per a BD Cine amb la coproducció de K&S Films i Telefé, amb la participació de TVC, TVE i Movistar+/Telefónica Studios.
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Cesc Gay
Guió: Tomàs Aragay i Cesc Gay
Producció: Marta Esteban i Diego Dubcovsky
Coproducció: Daniel Burman, Hugo Sigman, Alejandro Gorodish, Matías Mosteirín i Axel Kuschevatzy
Intèrprets: Ricardo Darín (Julián), Javier Cámara (Tomás), Dolores Fonzi (Paula), Troilo (Truman), Eduard Fernández (Luis), Àlex Brendemühl (veterinari), Pedro Casablanc (metge), José Luis Gómez (productor), Javier Gutiérrez (assessor funerària), Elvira Mínguez (Gloria), Oriol Pla (Nico), Nathalie Poza (dona 2), Àgata Roca (dona 1), Susi Sánchez (dona adopció), Francesc Orella (actor restaurant), Silvia Abascal (Mónica) i Kika Miró (actriu de companyia)
Direcció de fotografia: Andreu Rebés (AEC)
Música: Nico Cota i Toti Soler
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut