"Truman", nominada als Premis David di Donatello 2017

Acadèmia del Cinema Italià

"Truman, un vero amico", títol en italià de la pel·lícula de Cesc Gay "Truman", ha estat nominada a millor pel·lícula europea en els Premis de l'Acadèmia del Cinema Italià David di Donatello.  La llista de tots els nominats es va fer pública el 21 de febrer i la cerimònia dels premis es farà el 27 de març als Studios, a Roma. La pel·lícula protagonitzada per Ricardo Darín i Javier Cámara competeix per l'estàtua amb "Julieta", de Pedro Almodovar; "Florence", de Stephen Frears; "Yo Daniel Bake", de Ken Loach, i "Sing Street" de John Carney. Els premis David di Donatello es consideren els guardons cinematogràfics més prestigiosos d'Itàlia. Es concedeixen a diferents categories de pel·lícules italianes, europees, estrangeres, curtmetratges i documentals.

"Truman" ha estat una de les pel·lícules més premiades del cinema català des que es va estrenar.  En el seu palmarès, hi ha 6 premis Gaudí, 5 premis Goya, 2 premis Feroz, 2 premis Forqué i 5 medalles CEC, tots del 2016. El llargmetratge es va estrenar a finals d'octubre del 2015 i els primers premis els va rebre al Festival de Sant Sebastià, en què els dos actors van guanyar ex aequo la Concha de Plata a millor actor, i el llargmetratge, el Premi Feroz Zinemaldia a millor pel·lícula de la secció oficial a concurs del festival. L'octubre del 2016, Cesc Gay i Tomás Aragay van ser premiats pels Premis Borau-RAE pel guió de la pel·lícula. La pel·lícula narra la història d'una gran amistat entre dos amics de la infància que es retroben. Tomás (Javier Cámara) viu al Canadà i viatja a Barcelona per fer una ràpida visita a Julián (Ricardo Darín), que té un càncer terminal. Una pel·lícula tendra i divertida, a moments, dels quatre dies que compartiran aquests dos amics; dies intensos, moments emotius i sorprenents provocats per la difícil situació que viu en Julián, juntament amb el seu gos fidel, Truman. És una producció d'Imposible Films, Truman Films AIE, BDCine (Argentina), K&S Films (Argentina), Telefe i Vos (Argentina), amb el suport de l'ICAA, el Departament de la Generalitat de Catalunya, l'INCAA, FOX+, Iberomedia, amb el finançament d'AudioVisual SGR, l'ICO i amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, Canal + i TVE.

 

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Cesc Gay
Guió: Tomàs Aragay i Cesc Gay
Producció: Marta Esteban i Diego Dubcovsky
Coproducció: Daniel Burman, Hugo Sigman, Alejandro Gorodish, Matías Mosteirín i Axel Kuschevatzy
Intèrprets: Ricardo Darín (Julián), Javier Cámara (Tomás), Dolores Fonzi (Paula), Troilo (Truman), Eduard Fernández (Luis), Àlex Brendemühl (veterinari), Pedro Casablanc (metge), José Luis Gómez (productor), Javier Gutiérrez (assessor funerària), Elvira Mínguez (Gloria), Oriol Pla (Nico), Nathalie Poza (dona 2), Àgata Roca (dona 1), Susi Sánchez (dona adopció), Francesc Orella (actor restaurant), Silvia Abascal (Mónica) i Kika Miró (actriu de companyia)
Direcció de fotografia: Andreu Rebés (AEC)
Música: Nico Cota i Toti Soler

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut