Tres premis al CineHorizontes

Festival de Cinema Espanyol de Marsella

El cinema català ha tingut un reconeixement en la 15a edició del Festival CineHorizontes, en premiar tres produccions amb implicació de Televisió de Catalunya.

"Callback", de Carles Torras, s'ha endut el Gran Prix al millor guió. La pel·lícula narra la història de Larry (Martín Bacigalupo), un immigrant il·legal als EUA amb trastorns de personalitat, narcisista i psicòpata, que vol integrar-se dins la societat americana i fa tot el possible per semblar un americà més. És una producció de Zabriskie Films, amb associació amb Glass Eye Pix, /'al-ke-me/ i Visualsuspects, amb la col·laboració de TVC i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El premi al millor documental ha estat per a "La Granja del Pas", de Sílvia Munt. La pel·lícula parla de la precarietat econòmica que es viu actualment a Espanya. La cinta se centra en els afectats pels desnonaments i les activitats de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Sabadell. És una producció d'Intent Produccions SL, en coproducció amb TVC.

Finalment, la pel·lícula de Cesc Gay "Truman", que s'havia programat en la secció Panorama, fora de concurs, ha estat premiada amb el Premi CineHorizonte del públic. El llargmetratge és un retrobament de dos amics d'infància, que es troben perquè un d'ells està malalt de càncer. Els dos amics, juntament amb Truman, el gos fidel d'un d'ells, compartiran, al llarg de quatre intensos dies, moments emotius i sorprenents provocats per la difícil situació que viu Julián. És una producció d'Imposible Films, Truman Films AIE, BDCine (Argentina), K&S Films (Argentina), Telefe y Vos (Argentina), amb el suport de l'ICAA, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'INCAA, FOX+, Iberomedia, amb el finançament de AudioVisual SGR, l'ICO i amb la col·laboració de TVC, Canal + i TVE. El Festival de Cinema Espanyol de Marsella representa una finestra oberta del cinema català al país veí. Entre els llargmetratges programats pel festival d'aquest any n'hi havia vuit amb coproducció o col·laboració de TVC.  La gala de lliurament de premis es va fer el 24 de novembre a Marsella.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut