Tot apunt pel "Temporda Alta"

Quatre produccions amb TVC hi participen

Arriba la 25a edició del "Temporada Alta", considerats un dels festivals d'arts escèniques més importants d'Europa i motor de creació del nostre país. El festival, pensat per a tots els públics, es caracteritza per tenir una programació multidisciplinar en camps com el teatre, la música, la dansa, el circ, la creació contemporània i l'audiovisual, amb l'idea també de fomenta l'autoria catalana i exporta el talent  local a l'estranger. En la secció "Cinema de Temporada" s'han programat quatre produccions amb Televisió de Catalunya, tres col·laboracions i una coproducció:

"La propera pell" d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, juga amb l'ambigüitat. Un adolescent desaparegut torna a casa després de vuit anys quan tothom el donava per mort i es reincorpora a la vida familiar. A poc a poc sorgirà el dubte de si realment es tracta del nen desaparegut o d'un impostor. És una producció de Bord Cadre Films, Corte y Confección de películas, Sentido Films i La Termita Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya  i de l'ICAA.

"La mort de Lluís XIV", d'Albert Serra, és una adaptació de les memòries de Saint-Simon sobre Lluís XIV, escrit per Thierry Lounas i pel mateix Albert Serra. El rei Sol té una gangrena imparable i veu que els seus dies s'acaben. Lluís XIV, postergat al llit, ha d'organitzar la seva successió. És una producció d'Andergraun Films, Capricci Film i Rosa Filmes, amb la col·laboració de TVC i ARTE, i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

"El perdut", de Christophe Farnarier, és un film totalment experimental, a cavall entre el documental i la ficció. Interpretat per Adrià Miserachs, narra la història d'un home que desapareix engolit per la muntanya sense cap motiu. El llargmetratge segueix al llarg d'un any la vida d'aquest home que sent la necessitat de viure com un animal al bosc, sense cap contacte amb els humans, per recuperar de mica en mica la necessitat de retrobar-se amb la seva família. És una producció de DDM Visual, Les films du present i Pantalla Partida amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

"Dead slow ahead", de Mauro Herce, és el retrat d'un viatge revelador i hipnòtic a bord del vaixell de càrrega Fair Lady. Els mariners que el tripulen, gairebé tots filipins, viuen envoltats per un món deshumanitzat i totalment industrialitzat del qual semblen que siguin simples engranatges. És una producció de Nanouk Films i El Viaje Films en coproducció amb Bocalupo Films i Televisió de Catalunya.
 

El "Temprada Alta" es farà a Girona del 30 de setembre al 4 de desembre
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut