Tancat el programa del "Different 9!"

L'autre cinéma espagnol

La novena edició del "Different!", l'autre cinéma espagnol ja ha tancat el programa amb tres produccions amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i una amb coproducció. "Truman", "Un dia perfecte per volar", "Quatretondeta" i "La granja del pas" es podran veure del 13 al 21 de juny a la capital francesa.
 
"Truman", de Cesc Gay, ha estat la pel·lícula espanyola que ha acumulat més premis aquest any. Fa poc ha estat nominada a cinc Premis Latino i triomfa a tot arreu on va. La llista és llarga: 5 Goya, 2 premis Feroz, 6 premis Gaudí, 2 premis Forqué, 5 medalles CEC i la Concha de Plata al millor actor "ex aequo" en la 63a edició del Festival de Sant Sebastià per a Ricardo Darín i Javier Cámara. La pel·lícula ens presenta a dos amics que, juntament amb Truman, el seu gos fidel, compartiran, al llarg de quatre intensos dies, moments emotius i sorprenents provocats per la difícil situació que viu Julián. És una producció de Marta Esteban per a Imposible Films i Trumanfilm AIE i Diego Dubcovsky per a BD Cine amb la coproducció de K&S Films i Telefé i la participació de TVC, TVE i Movistar+/Telefónica Studios.

"Un dia perfecte per volar", la nova pel·lícula de Marc Recha està protagonitzada pel seu fill Roc i Sergi López, una història que parla sobre la relació entre un pare i un fill i sobre l'absència. La pel·lícula ens situa en una tarda ventosa, amb la mirada clavada a l'estel del nen que voleia en un immens cel blau. L'estel s'enreda en uns matolls i en Roc demana ajuda al seu pare per deslligar-lo. I mentre el deslliguen i el tornen a fer volar, l'espectador és un observador omnipresent i veu com transcorre la tarda i alhora entra en un món màgic. És una producció de Parallams Companyia Cinematogràfica, Batabat amb la col·laboració de TVC, TVE i el suport de l'ICAA i l'Institut Ramon Llull. 

"Quatretondeta", de Pol Rodriguez, fa una reflexió sobre la memòria, la vida i la mort en clau de comèdia negra amb picades d'ullet al western, al cinema costumista i a les "road movies" en què la importància dels records i l'oblit es barregen des d'una mirada festiva per acabar sent un verdader crit a la humanitat.  José Sacristán, Laia Marull, Sergi López i Julián Villagrán són els protagonistes principals d'aquesta història que representa el debut de Pol Rodríguez com a guionista i director de llargmetratges. És una producció d'Arcadia Motion Pictures i Afrodita Audiovisual, en coproducció amb Noodles Production (França), amb la participació de TVC i TVE i el suport de l'ICEC i l'ICAA.
 
El documental "La granja del pas" parla de la precarietat econòmica que es viu actualment a Espanya. La cinta, dirigida per Sílvia Munt, se centra en els afectats pels desnonaments i les activitats de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Sabadell.  El documental va rebre el primer premi de la secció Tiempo de Historia de la Semana Internacional de Cine de Valladolid, Seminci 2015. És una producció d'Intent Produccions SL, en coproducció amb TVC.
 
 
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut