S'ha estrenat "Quatretondeta"

Una comèdia negra dirigida i escrita per Pol Rodríguez

"Un lugar de cuyo nombre aún puedo acordarme".... amb aquesta frase que encapçala el cartell i que fa clara referència a les cèlebres primeres paraules d'"El Quixot",  Pol Rodriguez vol posar l'accent precisament en l'on: "Quatretondeta"; la pel·lícula protagonitzada per José Sacristán, Laia Marull, Sergi López i Julián Villagrán, que es va estrenar divendres 29 d'abril als cinemes.

Pol Rodriguez fa una reflexió sobre la memòria, la vida i la mort en clau de comèdia negra amb picades d'ullet al western, al cinema costumista i a les "road movies" en què la importància dels records i l'oblit es barregen des d'una mirada festiva per acabar sent un vertader crit a la humanitat. "Quatretondeta" suposa el debut de Pol Rodríguez com a guionista i director després de més de 35 pel·lícules com ajudant de direcció.  El cineasta té una llarga trajectòria d'ajudant de direcció de directors com Agustí Villaronga, Marc Recha o Claudia Llosa, entre d'altres. La pel·lícula ha estat seleccionada en la secció oficial del Festival de Màlaga, que se celebra aquesta setmana. És una producció d'Arcadia Motion Pictures i Afrodita Audiovisual, en coproducció amb Noodles Production (França), amb la participació de TVC i TVE i el suport de l'ICEC i l'ICAA.
 
Sinopsi:
La dona del vell Tomás (José Sacristán) ha mort i la filla de la difunta reclama repatriar el cos a París, on viu. Però Tomàs havia promès a la seva dona que l'enterraria a Quatretondeta, un petit poble de l'interior alacantí. Davant d'aquesta problemàtica, Tomás decideix robar el cos i dur a terme el seu pla. Però, de sobte, Tomás té un altre problema: afectat per l'Alzheimer, no recorda el camí per arribar a Quatretondeta... i es perd.
A partir d'aquest moment, comença una esbojarrada persecució en plenes festes de la comarca, en què Tomàs, juntament amb uns companys d'aventura una mica peculiars, el Genovés (Sergi López) i l'Iñaki (Julián Villagrán), lluitaran també per recuperar el mateix: un cadàver. I tot això passa just durant la setmana de festes majors de Quatretondeta; un context màgic on viuran tots aquells records que sempre havien volgut oblidar ... o potser lluitaran per mantenir els records que dia rere dia es van esborrant.
 
Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Pol Rodríguez
Guió: Pol Rodríguez, Celia Rico i Eduard Sola
Producció executiva: Ángel Durández, Julio Piedra, Jerôme Vidal i Pol Rodríguez
Producció: Ibon Cormenzana i Ignasi Estapé
Producció associada: Sandra Tapia
Intèrprets: José Sacristán (Tomás), Laia Marull (Dora), Julián Villagrán (Iñaki),  Sergi López (Genovés)
Direcció de fotografia: Carles Gusi
Música: Joan Valent i Alfred Tapscott
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut