Produccions amb col·laboració i producció de TV3 arreu

"Truman", "Nedar" i "Priorat"

"Truman", "Nedar" i "Priorat"  són algunes de les produccions catalanes amb col·laboració i producció de TV3 que es projecten aquests dies en diversos festivals internacionals.

La novena edició del Catalan Film Festival a la Universitat de Massachusetts Amherst, als Estats Units, ha programat el llargmetratge multipremiat "Truman", de Cesc Gay, el 28 de març. El 4 d'abril, últim dia del festival, es podrà veure "Nedar", de Carla Subirana, amb la presència de la directora. Les pel·lícules programades estan vinculades a la temàtica de l'envelliment, la pèrdua de la memòria i la malaltia. El cicle compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull. 

La pel·lícula "Truman" narra la història d'una gran amistat entre dos amics de la infància que es retroben. Tomás (Javier Cámara) viu al Canadà i viatja a Barcelona per fer una ràpida visita a Julián (Ricardo Darín), que té un càncer terminal. Una pel·lícula tendra i divertida, alguns moments, dels quatre dies que compartiran aquests dos amics; dies intensos, moments emotius i sorprenents provocats per la difícil situació que viu en Julián, juntament amb el seu gos fidel, Truman. És una producció d'Imposible Films, Truman Films AIE, BDCine (Argentina), K&S Films (Argentina), Telefe i Vos (Argentina), amb el suport de l'ICAA, el Departament de la Generalitat de Catalunya, l'INCAA, FOX+, Iberomedia, amb el finançament d'AudioVisual SGR, l'ICO i amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, Canal + i TVE.

"Nedar" és un documental que parla de l'Alzheimer i de la memòria històrica. El llargmetratge, que es va estrenar l'any 2008, va representar el debut com a directora de Carla Subirana. Tres generacions de dones soles s'enfronten a un secret amagat durant anys. Un avi afusellat el 1940 serà el punt de sortida d'una investigació que explica un viatge personal i reflexiona sobre la pèrdua de la memòria familiar i col·lectiva. En definitiva, la recerca de la pròpia identitat. És una producció de Benecé Produccions i Televisió de Catalunya.

 

D'altra banda, el documental "Priorat" s'exhibeix aquests dies en el Festival Internacional de Cinema de Sofia, que se celebra fins al 31 de març a la capital búlgara. Aquesta producció catalana, dirigida per David Fernández de Castro, està seleccionada en la secció Cinema Gourmet, dedicada a les grans històries que giren al voltant del menjar. El documental es projecta els dies 18, 19 i 24 de març. Hi està prevista l'assistència de la productora del film, Belén Sánchez, i del seu productor executiu i guionista, Santi Suárez. El documental ens situa a l'any 1945, al Priorat, on només hi quedaven quatre cellers en actiu. El 2014, el DOC Priorat compte amb 95 cellers. Com ha estat possible aquesta transformació? En poc més de 20 anys, aquest territori ha passat de ser una de las comarques més deprimides de Catalunya, a atreure inversions internacionals. Professionals de tot el món arriben al Priorat també per aprendre les tècniques que li han permès deixar de ser una zona productora de vi de baix cost a convertir-se en la zona on es fa el vi més car de tot Espanya. És una producció de Lastor Media, Un Capricho Producciones i Televisión de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut