Preparatius pel Festival de Cambridge 2016

La mostra de Cinema Català, a Anglaterra

El Cambridge Film Festival ja està a la recta final dels preparatius; tot a punt, doncs, per a la inauguració per 36a vegada el 20 d'octubre, a Cambridge. També en aquesta edició torna la secció Camera Catalonia que ja fa cinc anys que es va estrenar i continua any rere any per la bona acollida que té entre el públic assistent. Com cada any, aquesta secció fa un recull del cinema català recent a casa nostra. Els llargmetratges escollits per aquesta edició són:

"Barcelona nit d'estiu" és l'"opera prima" del director català Dani de la Orden,  una comèdia romàntica que gira al voltant de sis històries d'amor que passen al llarg d'una nit en una única ciutat. És una producció de Playtime Movies, El Terrat Producciones i Sábado Películas amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i TVE.

"Barcelona nit d'hivern", també de Dani de la Orden, ens retrobem amb alguns dels personatges preferits de la primera pel·lícula. Aquests personatges viuen un nou capítol dels seus peculiars enamoraments durant una màgica nit de Reis. A la pel·lícula no sempre la temàtica gira entorn de l'amor, ja que, tot i que hi ha històries d'amor, també n'hi ha de desamor, d'adaptació, de temeràries, d'irresponsables i, a vegades, d'ocultes. És una producció de Playtime Movies, El Terrat i Sábado Películas, en coproducció amb Televisió de Catalunya, la participació de TVE i Canal + i el suport de l'Ajuntament de Barcelona.                   

"El virus de la por", de Ventura Pons, és una adaptació de l'obra de teatre de Josep Maria Miró i Coromina anomenada "El principi d'Arquimedes". El film s'explica com el dia que el grup infantil de natació d'un poliesportiu municipal comença a nedar sense cinturó i s'acusa un dels monitors de fer un petó a un dels nens. És una producció d'Els Films de la Rambla i Televisió de Catalunya. 

Per últim, "Sexe, maraques i chihuahues". El documental narra la increïble història del polifacètic compositor català Xavier Cugat, un home curiós que va desenvolupar la major part de la seva carrera musical a Hollywood i que va participar en la banda sonora de les primeres pel·lícules de so. Va aparèixer actuant amb la seva orquestra en diversos llargmetratges, sempre fent el paper de director de música rítmica acompanyat del seu Chihuahua blanc. La seva orquestra va ser un planter d'artistes musicals d'on van sorgir grans intèrprets de la cançó tropical. Es va relacionar amb la flor i nata del món de Hollywood, com Charles Chaplin, Rodolfo Valentino, Greta Garbo, Frank Sinatra i, a més de músic, va ser empresari d'èxit i dibuixant de tires còmiques del diari "Los Angeles Times". "Sexe, maraques i chihuahues" vol rendir homenatge a aquest gironí de vida turbulenta que va saber conquerir Hollywood. És una producció de Minimal Films, Televisió de Catalunya i TVE.

El festival s'allargarà fins al 27 d'octubre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut