Nova edició del Festival de Seattle

Tres produccions catalanes amb participació de TVC

El Seattle International Film Festival d'enguany, que se celebra del 19 de maig al 12 de juny,  ha seleccionat  tres produccions amb la col·laboració de Televisió de Catalunya. "Truman", de Cesc Gay  i "Anacleto: Agent secret", de Javier Ruiz Caldera s'han programat a la secció Emoción Pura: cinema from Spain. L'"opera prima" de Mauro Herce, "Dead slow ahead" participarà a la secció Alternative Cinema.
 
La multipremiada "Truman" ens presenta Julián, un home d'uns cinquanta anys que rep la visita inesperada del seu amic Tomás, que viu al Canadà. Els dos amics, juntament amb Truman, el seu gos fidel, compartiran, al llarg de quatre intensos dies, moments emotius i sorprenents provocats per la difícil situació que viu Julián. És una producció d'Imposible Films, Truman Films AIE, BD Cine (Argentina), K&S Films (Argentina), Telefe (Argentina), amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, Canal + i TVE.
 
"Anacleto: Agent secret" està basada en la sèrie de tebeo homònima que Vázquez va fer per a Ediciones B. Imanol Arias interpreta un Anacleto en hores baixes i retallades pressupostàries, però encara en actiu, que s'enfronta a la missió més punyent de la seva vida: salvar el seu propi fill. Quim Gutiérrez és el fill del superagent, totalment aliè a la identitat real del seu pare. Altres personatges que apareixen a la pel·lícula són Kàtia (Alexandra Giménez), la nòvia d'Adolfo, Martín (Berto Romero), el germà de Kàtia, la mare dels dos germans (Rossy de Palma) i Vázquez (Carlos Areces), un criminal molt dolent. També hi surten fent un "cameo" Andreu Buenafuente i Jose Corbacho, entre d'altres. És una producció de Zeta Cinema amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, TVE i Canal+.
 
El documental "Dead slow ahead" és el retrat d'un viatge revelador i hipnòtic a bord del vaixell de càrrega "Fair Lady". Els mariners que el tripulen, gairebé tots filipins, viuen en un entorn sobrepassat per un món industrialitzat del qual sembla que siguin simples engranatges. El vaixell de vuit pisos d'alçada i set bodegues es converteix en un escenari fantasmal que Mauro Herce recorre durant els 2 mesos que va durar el rodatge; una visió apocalíptica d'uns treballadors a la deriva per aigües internacionals. És una producció de Nanouk Films, El Viaje Films i Bocalupo Films en coproducció amb Televisió de Catalunya.
 
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut