"Mentre dorms" la nit de dimarts

El relat d'Alberto Marini rodat per Balagueró

El "thriller" psicològic de Jaume Balagueró, "Mentre dorms", es podrà veure a TV3 la nit de dimarts, 3 de maig, a les 22.45.
 
El relat d'Alberto Marini està protagonitzat per Luis Tosar i Marta Etura i gira entorn de les obsessions d'un porter per la seva nova veïna. Aquesta feina li permet conèixer a fons els moviments, els secrets, els hàbits més íntims i els punts dèbils de tots els seus inquilins. Amb aquest film, Balagueró aconsegueix inquietar constantment l'espectador. La intriga vola per sobre del cel·luloide i s'arrapa a cada fotograma... i encara que no juga amb cops d'efecte, desprèn un tuf d'horror que encongeix l'estómac. 
 
"Mentre dorms" va aconseguir 6 premis Gaudí l'any 2012 (millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció, millor guió, millor muntatge, millor interpretació masculina i millor so). També el Méliès de Plata en el 28 Imagine Fantastic Festival d'Amsterdam i el premi al millor guió al Fantasia International Film Festival de Mont-real, aquell mateix any. A més, va participar en el Fantastic Fest d'Austin (Texas), al Festival Internacional de Cine Fantàstic de Catalunya, al Festival Internacional de Cine de Turí i al Busan Film Festival de Corea, entre d'altres. El llargmetratge està produït per Castelao Productions amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, Canal+ Espanya i TVE. 
 
 
Sinopsi:
En César és un porter d'un edifici –afable, però un voyeur malintencionat- tafaneja la vida dels inquilins. Si volgués, podria fins i tot controlar les seves vides, influir-hi com si fos Déu, obrir les seves ferides i furgar-hi a dins. I tot sense aixecar cap mena de sospita. Perquè en César té un secret, un joc particular: li agrada fer mal, moure les peces necessàries per crear dolor al seu voltant. L'arribada de Clara (Marta Etura) al 5è B pertorba les regles dels seus jocs, i serà un repte perfecte per a César.
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Jaume Balagueró
Guió: Alberto Marini
Producció executiva: Julio Fernández, Carlos Fernández i Alberto Marini
Intèrprets: Luis Tosar, Marta Etura, Alberto San Juan, Petra Martínez, Oriol Genís, Iris Almeida, Margarita Rosed i Elena Irureta, entre d'altres.
Director de fotografia: Pablo Rosso
Música: Lucas Vidal
 
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut