"Llops bruts" recull dos premis

XIV premis Mestre Mateo, Acadèmia Gallega de l'Audiovisual

El 23 d'abril es va donar a conèixer el palmarès dels XIV premis Mestre Mateo. "Llops bruts" va estar guardonat amb els premis d'art (Antonio Pereira) i de vestuari (Marta Anta). "El Desconocido", de Dani de la Torre, va ser la gran vencedora i va acaparar bona part dels premis.
 
 La pel·lícula de  Simón Casal narra un episo­di totalment desconegut de la II Guerra Mundial. L'any 1944, una zona estratègica on conflueixen les províncies gallegues d'Ourense, Zamora i Lleó es va convertir en un niu d'espies pels serveis secrets nazis i aliats. Allà, els alemanys van trobar un mineral molt difícil de trobar dins d'Europa: el tungstè, un mineral estratègic per a la indústria de guerra nazi. Aquesta història transcorre a la principal mina de tungstè de Galícia, una gran instal·lació dirigida per enginye­rs nazis i la Guàrdia Civil espanyola, on conviuen presos polítics que redimeixen penes i treba­lladores lliures procedents de petits pobles dels voltants. Un sabotatge a la mina serà el gran detonant d'aquesta història. És una producció de Dream Team Concept, Agallas Films, Left Field Ventures, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, de la televisió de Galícia, de Canal Sur i de l'AGADIC (Axencia Galega das Industrias Culturais).
 
Sinopsi:
Galícia, 1944. En el racó més allunyat d'Europa, els nazis exploten una mina de tungstè, un mineral imprescindible per a la construcció del seu armament. En aquestes mines, hi treballa la Manuela, una dona d'un poblet veí que necessita diners per poder curar la seva filla malalta, i no fa cas de les males llengües, que la consideren una "meiga". La seva vida canviarà per sempre amb l'arribada d'uns espies aliats amb la missió de dur a terme un gran robatori de tungstè. Els aliats prometen curar la seva filla a canvi de la seva ajuda. Sense ser gaire conscient del que això pot representar, la Manuela i la seva esbojarrada germana petita Candela, que innocentment ajuda jueus a escapar-se per la frontera,  es veuran embolicades de ple en la Segona Guerra Mundial.
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Simón Casal
Guió: Felipe Rodríguez, Noelia del Río, Paula Cons i Carmen Abarca
Producció executiva: Felipe Rodríguez
Intèrprets: Isak Ferriz (Miguel), Marian Álvarez (Manuela), Manuela Vellés (Candela), Sam Louwyck (Bryan), Pierre Kiwitt (Franz), David Bages (Mateo), Thomas Coumans (Edgar), Ricardo de Barreiro (Birutas), Xosé M. Esperante (Márquez) i Luisa Merelas (María), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Sergi Gallardo
Música: Sergio Moure
 
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut