"La substància", seleccionada al Festival Visions du Réel

Una col·laboració de TV3

El documental  de Lluís Galter "La substància" participarà en el Festival "Visions du Réel" que se celebrarà del 21 al 29 d'abril a Nyon (Suïssa). El documental formarà part de la secció competitiva Helvétiques que presenta  produccions produïdes o coproduïdes amb Suïssa.

Cadaqués és el punt de partida del llarg documental. El 2010 una delegació 'd'arquitectes xinesos va viatjar a Cadaqués, per dur a terme la construcció d'una rèplica a gran escala del poble empordanès en el litoral de Xiamen, en el mar de la Xina meridional. Sis anys més tard, Tingting, una jove emprenedora de Xiamen, que s'ha comprat un pis al Cadaqués xinès (Kadakaisi), decideix passar un cap de setmana al Cadaqués de la Costa Brava. El film navega entre el poble pescador original i la rèplica del sol ponent, entre la realitat i el somni, el temps i la memòria, a través dels paisatges de Cadaqués, Kadakaisi, Xiamen i el Cap de Creus.  "La substància" va tenir la seva première mundial al Festival de Cine Europeo de Sevilla el 2016 i també es va poder veure al festival L'Alternativa de Barcelona i el Temporada Alta de Girona. És una producció de Lastor Media, Mallerich Films, Paco Poch Cinema, Televisió de Catalunya i Alina Film.

Lluís Galter va néixer a Figueres el 1983 i va  estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i a l' Escola de Cine i Televisió de l' Acadèmia de les Arts Escèniques de Praga (FAMU). Ha escrit i dirigit diversos curts i el llargmetratge "Cara cremada" l'any 2010; una producció amb la participació de Televisió de Catalunya.  

Fitxa tècnica:

Direcció: Lluís Galter
Guió: Ivan pintor, Irene Masdeu i Lluís Galter
Producció executiva: Sergi Moreno, Paco Poch, Tono Folguera
Producció executiva TV3: Jordi Ambròs
Direcció de fotografia: Jordi Figueras
Muntatge: Oriol Cid i Lluís Galter
So: Diego Casares i David Lipka

Anar al contingut