JOSEP MARIA CIVIT, premi a la millor fotografia

Josep M. Civit ha guanyat el premi PRISMA AEC 2012 a la millor fotografia en produccions de TV i llargmetratges, concedit per l'Associació de Directors de Fotografia (AEC).

Aquest premi se li ha atorgat per la seva feina a "Tornarem", la sèrie de dos capítols de Felip Solé, produïda per Televisió de Catalunya, Brutal Media i Televisió Espanyola, amb la col·laboració de l'ICEC i l'ICAA i el suport del programa Media de la Unió Europea.

"Tornarem" parla de la Lola i el Felip, un jove matrimoni que, fugint de les tropes franquistes que entren a Barcelona a les acaballes de la Guerra Civil, veuen amb desesperació com la seva filla, la Maria, és segrestada pels falangistes. Obligats a seguir el camí de l'exili, el matrimoni serà reclòs al camp de concentració d'Argelers. Quan aconsegueixen sortir-ne, el Felip tornarà a Barcelona per intentar recuperar la seva filla, tot i que els esdeveniments el portaran fins a l'Àfrica, on lluitarà durant cinc anys a les ordres del general Leclerc. Mentrestant, a França, la Lola coneixerà el Manel, un passador de refugiats, de qui no podrà evitar enamorar-se...


Els PRISMA són els premis anuals dels directors de fotografia, i tenen el valor que es concedeixen per votació entre els mateixos profesionals de l'AEC. És un reconeixement dels mateixos profesionals tenint en compte criteris estrictament cinematogràfics, d'imatge i d'acabament tècnic.

Anar al contingut