"Incerta Glòria" d'Agustí Villaronga

Un drama que passa durant la Guerra Civil, al front d'Aragó

"Incerta glòria" és la pel·lícula que està rodant Agustí Villaronga des de fa dies i que es preveu que acabi a finals de juny. L'equip s'ha desplaçat fins a la Cartuja de Nuestra Señora de las Fuentes de Sariñena, a l'Aragó, una localització espectacular i de gran bellesa, abandonada durant molts anys.

El llargmetratge està basat en el llibre homònim de Joan Sales, traduït a més de 20 llengües i que "The Economist" ha manifestat que és un dels 10 millors llibres de ficció publicats en anglès el 2014.  El llargmetratge té com a protagonistes Marcel Borràs, Núria Prims, Oriol Pla i Bruna Cusí, i relata una història de passions amoroses i amistats traïdes durant la Guerra Civil, al front d'Aragó. És una pel·lícula de guerra en què pràcticament no es dispara ni un tret. Villaronga comenta que "no es tracta d'una pel·lícula bèl·lica més sobre la Guerra Civil, sinó que és un drama romàntic amb tocs de pel·lícula d'espies, una certa aroma de western, i una mica de cine negre." Isona Passola, productora del projecte, afegeix que " La guerra és fons i causa de gran part de tot allò que hi passa, però són les passions, amors, traïcions i desitjos de venjança de quatre éssers humans les coses que mouen el molí d'una història plena de clarobscurs, en què resulta molt difícil diferenciar les víctimes dels botxins."

A banda de la Cartuja de Nuestra Señora de las Fuentes de Sariñena, el llargmetratge es rodarà en altres escenaris de l'Aragó i a Catalunya. L'estrena està prevista per a l'any 2017. És una producció de Massa d'Or Produccions i Televisió de Catalunya amb la participació de TVE i Movistar + amb el suport de l'ICEC, el Ministeri de Cultura, el govern d'Aragó,  la Diputació de Saragossa, la Diputació d'Osca, la Diputación de Terol i Tu Huesca, amb l'ajut de l'ICASA i la col·laboració de la productora aragonesa d'Urresti Producciones
 
Sinopsi:
Front d'Aragó, 1937. En Lluís, un jove oficial republicà, destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix la Carlana, una enigmàtica vídua de la qual s'enamora. La dona aconsegueix entabanar-lo per falsificar un document que la converteix en la senyora de la comarca. El millor amic d'en Lluís, en Soleràs, un oficial degradat, descobreix el frau i a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seva dona, la Trini, de qui ell està secretament enamorat. Quan la Trini arriba al poble, no triga a descobrir la traïció d'en Lluís i s'instaura entre ells un "estat de guerra" que farà trontollar tots els seus fonaments morals.

Fitxa tècnica i artística:
Direcció: Agustí Villaronga
Guió: Agustí Villaronga i Coral Cruz
Producció executiva: Isona Passola
Producció delegada TVC: Elisa Plaza
Intèrprets: Marcel Borràs (Lluís), Oriol Pla (Soleràs), Núria Prims (Carlana), Bruna Cusí (Trini) i Lluïsa Gavasa (tia Olerana), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Josep Maria Civit

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut