Farafina 2016 arrenca amb "Dimanche à Brazzaville"

Dins del cicle dedicat a l'Àfrica i la seva diàspora

La Mostra de Cinema Documental "Farafina. Més enllà de les fronteres" ha seleccionat el documental "Dimanche à Brazzaville", que es podrà veure als CINEMES GIRONA dijous, 31 de març, a les 20.00, a Barcelona.
 
El cicle està dedicat a l'Àfrica i la seva diàspora i busca una mirada lúcida, realista i complexa del continent africà allunyada del tractament paternalista o catastrofista que sovint se n'ha donat. "Dimanche à Brazzaville", és l'òpera prima dels sabadellencs Enric Bach i Adrià Monés. La sessió comptarà amb la presència dels directors, que participaran en un col·loqui un cop acabada la projecció.
 
La Mostra de Cinema Documental "Farafina. Més enllà de les fronteres" ha estat organitzada pel Centre d'Estudis Africans i Interculturals, l'Espai Avinyó i els Cinemes Girona. Del 31 de març al 30 de juny, el cicle oferirà l'últim dijous de cada mes un documental amb la presentació dels directors o membres de l'equip."Dimanche à Brazzaville" (2012) és el primer títol. El documental va ser premiat a nombrosos festivals i el van adquirir televisions de tot el món. L'elogiaven per la mirada trencadora pel que fa a la imatge de guerra, fam i misèria que sovint s'ofereix de l'Àfrica. Tampoc no es tracta d'un documental frívol ni amaga les condicions de vida a la ciutat, considerada el 2002 la pitjor del món per viure-hi, sinó que anima els africans a no conformar-se, aixecar-se i construir el seu propi destí. Va ser guardonat amb la medalla de plata en el 31è URTI (Unió Internacional de Ràdio i Televisió) i premiat als festivals de MiradasDoc, DocsBarcelona, Xile, Ruanda, Irlanda, els Estats Units, el Senegal o Berlín. És una producció de Fasten Seat Belt amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i Télé Congo.


Sinopsi:
El jove locutor de ràdio Carlos La Menace presenta tres personatges de la ciutat en el seu programa de cap de setmana: el "sapeur" Yves, el cantant i compositor Chériff i el campió de "catch" Palmas.



Fitxa tècnica i artística:

Direcció, producció i guió: Enric Bach i Adrià Monés
Fotografia: Enric Bach
Música: Chériff Bakala, Fanfarre Geriko i Jean Serge Essous
So: Adrià Monés
Muntatge: Núria Campabadal
Intèrprets: Carlos da Silva, (àlies Carlos La Menace), Bakala Martin Net (àlies Chériff Bakala), Malanda Jean Brice (àlies Palmas Yaya), Ngatsongo Yves François (àlies Yves Saint Laurent)
Ajudant de realització: Féfé Ngakiegni
Muntatge addicional: Laura P. Solà
Traduccions: Ifrikia Kengué
Postproducció d'àudio: Àlex Vilches
Etalonatge: Jaume Vidal


 
 
Anar al contingut