Falten pocs dies per al DocsBarcelona 2016

"Sexo, maracas y chihuahuas", "Game over" i "Joana Biarnés, una entre tots"

El 25 de maig s'inaugura la nova edició del DocsBarcelona (l'International Documentary Film Festival), que recull els documentals recents més rellevants del panorama nacional i internacional.

Aquest any, el festival presenta una nova secció a concurs, la Latitud DocsBarcelona, que agrupa els millors documentals de la península Ibèrica i d'Amèrica Llatina. En aquesta secció s'ha programat el documental de Diego Mas "Sexo, maracas y chihuahuas",  un "biopic" alegre i glamurós sobre la increïble vida de Xavier Cugat, un home nascut a Girona que es va convertir en el director d'orquestra de la sala de festes més prestigiosa de Hollywood. Es va relacionar amb la flor i nata d'aleshores, com Charles Chaplin, Rodolfo Valentino, Greta Garbo, Frank Sinatra i, a més de músic, va ser empresari d'èxit i dibuixant de tires còmiques del diari "Los Angeles Times".
El documental entrevista diverses personalitats del món de l'espectacle de diferents camps que han estat vinculades, influenciades o atrapades per la màgia de Cugat. Entre elles, hi ha Isabel Coixet, Joana Biarnés, Nina, Àlex Zara, Eduard Fornés, entre d'altres. És una producció de Minimal Films, Televisió de Catalunya i TVE.
 
En la secció Docs&Teens, dedicada al públic adolescent, s'hi podrà veure "Game over", d'Alba Sotorra, i "Joana Biarnés, una entre tots", d'Òscar Moreno i Jordi Rovira. El documental d'Alba Sotorra ens presenta en Djalal, un jove educat com a fill únic d'una família catalana, obsessionat amb els jocs de la guerra, que vol convertir-se en soldat. Va anar a lluitar a la guerra de l'Afganistan com a franctirador. Un cop allà, la guerra real l'avorreix, perquè no hi ha tanta acció com ell havia vist en les pel·lícules, i torna a casa. Però a casa tot ha canviat. La crisi econòmica ha colpit la seva família i toca prendre decisions. El joc s'ha acabat. En Djalal haurà de trobar el seu lloc en aquest món real. És una coproducció de Televisió de Catalunya amb les productores Gaia Audiovisuals, Promarfi Futuro 2010, Dirk Manthey Films, Loto Films i Televisió Espanyola.
 
 "Joana Biarnés, una entre tots", en canvi, ens introdueix en la vida de la fotògrafa Joana Biarnés, la primera fotoperiodista dona d'Espanya que va triomfar en un món dominat pels homes i va superar els perjudicis de l'època. Es va colar a la  suite dels Beatles, va enganyar Roman Polanksi, va ser la fotògrafa de Raphael, va escollir el vestit de la Massiel a Eurovisió, Clint Eastwood va besar els seus llavis, va ser amiga de Xavier Cugat, de Joan Manuel Serrat, de la duquessa d'Alba, de Fernando Rey, del Cordobés, de Lola Flores, de Salvador Dalí... El documental narra en primera persona la vida d'aquesta apassionat dona que als anys 80 va plantar la càmera desenganyada del periodisme sensacionalista que es feia en l'època per obrir un restaurant a Eivissa. Joan Manuel Serrat, Juan Mari Arzak, Raphael, Ramón Masats... són alguns dels personatges que participen en el documental. És una producció de REC Videoproduccions en coproducció amb Televisió de Catalunya i TVE.



 
Anar al contingut