Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

"Estiu 1993" premiada per partida doble a la Berlinale

Òpera prima de Carla Simón Pipó

 "Estiu 1993", de Carla Simón Pipó, ha guanyat el premi a la millor "opera prima" del Festival de Cinema de Berlín i també el gran premi especial del jurat en la secció Generation Kplus, que el comparteix "ex aequo" amb la coreana "Becoming Who I Was", de Chang-Yong Moon. Competia amb més de 60 films de més de 40 països. "Estiu 1993" és una pel·lícula intimista, delicada, sobre la Frida, una nena de sis anys que afronta el primer estiu amb els seus tiets, la nova família adoptiva, després de la mort de la seva mare. És autobiogràfica i relata, amb parts de ficció, com la directora, de nena, va gestionar l'encaix en la nova família. La jove directora badalonina explica que volia fer un retrat sobre la seva infància i també tractar el tema de la mort des del punt de vista d'un nen.

A l'hora de fer el càsting de la Frida i l'Anna, buscaven nenes que s'assemblessin als personatges: Laia Artigas (Frida), una nena urbanita de família desestructurada i amb caràcter, i Paula Robles (Anna), una altra de molt innocent a qui tot li està bé. Amb la combinació de totes dues, moltes reaccions van sortir soles. Simón diu que "no feien ben bé el que jo volia. Sortien moltes coses espontànies, molt naturals i ja m'estaven bé. A més, vam fer molts assajos amb els grans per crear relacions de veritat amb David Verdaguer i Bruna Cusí (els tiets de la Frida) i, en haver jugat durant tant de temps a ser una família tots plegats, el rodatge va ser molt més fàcil i natural." La pel·lícula està rodada càmera en mà, fet que hi dona un punt de contemplació d'una realitat que passa davant dels teus ulls.

És una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TVC, TVE i la col·laboració de Media, l'ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Sinopsi
"Estiu 1993" explica la història de la Frida, una nena que ha d'aprendre a encaixar en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu junts, la Frida, l'Esteve (oncle), la Marga (tieta) i l'Anna (cosina), la seva família adoptiva, s'aniran descobrint. L'Esteve i la Marga han d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. La Frida, aparentment, accepta la nova situació, ràpidament, els anomena "papa" i "mama", però li costa més acceptar la seva nova germana, l'Anna. Malgrat que l'Anna l'estima amb devoció des del primer dia, la Frida té sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions. No serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar.

 

Fitxa tècnica i artística:

Direcció i guió: Carla Simón Pipó
Producció executiva: Valérie Delpierre i María Zamora
Productora delegada TVC: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Laia Artigas (Frida), Paula Robles (Anna), Bruna Cusí (Marga), David Verdaguer (Esteve), Isabel Rocatti (àvia de la Frida) i Fermí Reixach (avi de la Frida), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Santiago Racaj
Música: Ernest Pipó i Pau Boïgues

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut