EL Fic Cat escalfa motors

Cinc produccions amb Televisió de Catalunya, entre els seleccionats

El Festival internacional de Cinema en Català–Costa Daurada d'enguany ha fet pública la llista dels llargmetratges que formaran part de la cartellera del 2016. Cinc són amb coproducció de Televisió de Catalunya.
 
"Ebre, del bressol a la batalla", de Roman Parrado, inaugura el festival el 31 de maig. La "TV movie" ens situa en plena batalla de l'Ebre de la Guerra Civil Espanyola que, de totes les batalles del 36 al 39, va ser la més llarga, la que més morts va causar i on van anar a parar més combatents. Amb guió d'Eduard Sola i protagonitzada per Oriol Pla, Enric Auquer, Àlex Monner, Emilio Palacios, Artur Busquets, Roser Tapias i Manuel Moron, "Ebre, del bressol a la batalla" és una coproducció de TVC, Set Màgic Audiovisual i Enciende TV, amb la participació de Canal Sur i l'ajut de l'ICEC, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Terrassa.
 
"El rei borni" és l'adaptació cinematogràfica de l'exitosa obra teatral escrita i dirigida per Marc Crehuet i protagonitzada pels mateixos actors: Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túrnez, Ruth Llopis i Xesc Cabot. La pel·lícula narra la història del David, un policia antidisturbis que ha tret l'ull a un manifestant amb una pilota de goma. La casualitat provoca que aquest manifestant, Nacho, aparegui a casa seva una nit. És una producció de Moiré Films, Lastor Media i El Terrat en coproducció amb TVC i la participació de l'ICEC.

"El virus de la por", de Ventura Pons, està produïda per Els Films de la Rambla i TVC. La pel·lícula és una adaptació de l'obra de teatre de Josep Maria Miró i Coromina anomenada  "El principi d'Arquimedes"  que es va estrenar a la Sala Beckett de Barcelona dins la temporada del Grec del 2012. Els protagonistes també van representar l'obra de teatre. Retrobem Roser Batalla, Rubèn d'Eguia, Albert Ausellé i Santi Ricart, als quals s'afegeix un nou personatge encarnat per Diana Gómez.
 
El llargmetratge apocalíptic de Carles Porta "Segon origen" ens presenta l'Alba (20 anys) i en Dídac (10 anys) com a únics supervivents d'una catàstrofe que ha arrasat el planeta. La seva supervivència marcarà un nou començament per a la humanitat. Actors internacionals i nacionals com Rachel Hurd-Wood (Alba), Andrés Batista (Dídac nen), Ibrahim Mané (Dídac adult), Sergi López (Philip), Hurd-Wood (Alba), entre d'altres, donen vida als personatges del film. És una coproducció de Produccions Audiovisuals Antàrtida SL, TVC i Ipso Facto Productions, amb la participació de TVE i Canal + i les subvencions de CDA, l'ICEC, ICAA, Media Desenvolupament, Ajuntament de Lleida i Diputació de Lleida. 
 
En l'apartat de documentals, ha quedat seleccionat el llargmetratge d'Alba Sotorra "Game over". "Game over" gira al voltant d'en Djalal, un nen que estava obsessionat amb els jocs de guerra i que, ara de gran, explica la seva experiència des de que era un nen fins a passar pel front afganès com a franctirador. Però la guerra no és tan emocionant com sembla a les pel·lícules. És un coproducció de Promarfi Futuro, Loto Films, Televisió de Catalunya, Dirk Manthey, Gaia Audiovisuals i TVE.
El festival
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut