El BIFFF 2016 premia "Anacleto: Agent secret"

Premi del públic del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Brussel·les

"Anacleto: Agent secret", de Javier Ruiz Caldera, ha guanyat el premi del públic del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Brussel·les (BIFFF). La gala de lliurament de premis es va celebrar diumenge 10 d'abril a la capital belga. Javier Ruiz Caldera és la segona vegada que obté aquest guardó. L'any 2013 el va aconseguir amb "Promoció fantasma", una producció també amb la col·laboració de TVC.
 
"Anacleto: Agent secret" està basada en la sèrie de tebeo homònima que Vázquez va fer per a Ediciones B, però obre una nova faceta: la de pare. Imanol Arias interpreta un Anacleto en hores baixes i retallades pressupostàries, però encara en actiu, que s'enfronta a la missió més punyent de la seva vida: salvar el seu propi fill. Quim Gutiérrez és el fill del superagent més estimat de la literatura del nostre país, totalment aliè a la identitat real del seu pare. Tot i no ser una rèplica del còmic passat al cinema, el guió aporta molts dels elements narratius i "gadgets" característics de la sèrie del tebeo. Trets, cambres ocultes, portes secretes, artefactes explosius, contrasenyes, bombes fetes amb xiclets i passadissos se succeeixen al llarg dels 90 minuts de metratge, entre persecucions i ràfegues a dojo. Altres personatges que apareixen a la pel·lícula són Kàtia (Alexandra Giménez), la nòvia d'Adolfo, Martín (Berto Romero), el germà de Kàtia, la mare dels dos germans (Rossy de Palma) i Vázquez (Carlos Areces), un criminal molt dolent. També hi surten fent un "cameo" Andreu Buenafuente i Jose Corbacho, entre d'altres. És una producció de Zeta Cinema amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, TVE i Canal+.
 
Sinopsi:
Adolfo, un jove d'uns trenta anys, avorrit i amb poca ambició, treballa de guarda de seguretat. D'un dia per l'altre el deixa la seva nòvia (Kàtia) i, a més, descobreix que el seu pare no és un pagès dedicat a la producció d'embotits, com ell havia cregut tota la vida, sinó que és Anacleto, un agent secret en hores baixes i l'home que va tancar Vázquez (un criminal perillós) fa trenta anys. Adolfo haurà de col·laborar amb el seu pare, la persona amb qui s'entén pitjor del món, per sobreviure a la venjança de Vázquez, que juntament amb una banda de sicaris busquen la manera d'aniquilar-los. Però la feina d'Adolfo serà doble, salvar el coll i recuperar la seva xicota. Adolfo no tindrà cap més remei que aprendre a fer d'agent, amb la mort al clatell.
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Director:  Javier Ruiz Caldera                  
Productor: Francisco Ramos
Guió: Fernando Navarro, Pablo Alen, Breixo Corral
Produccions delegades: Eneko Gutiérrez, Oriol Sala-Patau
Intèrprets: Imanol Arias, Quim Gutiérrez, Alexandra Jiménez, Emilio Gutiérrez Caba, Berto Romero, Rossy de Palma, Carlos Areces,
Dir. producció: Josep Amorós
Dir. fotografia: Arnau Valls
Música: Javier Rodero 
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut