"Dos a la carta", a TV3

Una divertida comèdia per a la tarda de dissabte

"Dos a la carta" és una comèdia plena de sorpreses i de bon rotllo sobre assumptes de família, màfies i enamoraments... amb una masia estupenda a l'Empordà de rerefons. La pel·lícula es va emetre a TV3 dissabte 4 de juny a les 18.35. L'Òscar és un seriós "broker" de la ciutat de Barcelona que, arran de l'herència d'una masia a l'Empordà, descobreix que té un germà fins ara inexistent. El film contraposa la vida a la ciutat amb viure en un entron rural. Segons explica el director, Robert Bellsolà, "si de tant en tant desconnectéssim de les grans ciutats i recuperéssim el verd, seríem més feliços".
 
Els personatges són divertits i caricaturescos. Adrià Collado encapçala el cartell i fa de "broker". Ell és el germà assenyat que viu a Barcelona i que ara ha afrontar greus problemes econòmics. Andoni Agirregomezkorta és en Dani, el germà desconegut, un camperol que fa de cambrer a la masia de Can Pitu. Completen el cartell Melani Olivares, Jordi López i Carolina Bang.
 
Amb aquesta pel·lícula, Sergi López va ser nominat a millor interpretació masculina de repartiment per l'Spanish Actors Union l'any 2015, uns premis cinematogràfics que lliura anualment el Sindicat d'Actors (SAG) del Estats Units d'Amèrica. És una producció d'Aiguaviva Films amb el patrocini de Gros Mercat, amb la participació de Televisió de Catalunya, el suport de l'ICEC, l'ajuda de l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona i la col·laboració de Cederroth.
 
Sinopsi:
 L'Òscar és un seriós "broker" de la ciutat de Barcelona. En Dani és un pagerol que fa de cambrer a Can Pitu, el restaurant rural del pare de l'Òscar. A causa d'una operació de blanquejat de diners i d'un escàndol financer, l'Òscar està en un situació angoixant. El client romanès a qui ha estafat li reclama un milió d'euros o el matarà. La mort sobtada del pare de l'Òscar li dóna una possible sortida: vendre's el restaurant i desaparèixer durant un temps. Però en comptes de suavitzar-se, la situació es complica de valent quan l'Òscar descobreix que en Dani és el seu germà i ha de negociar amb ell la venda del restaurant. Però això només és el punt de partida d'una història plena d'humor en què altres personatges acabaran embolicant les aventures dels nostres protagonistes principals.
 
Fitxa artística i tècnica:
 
Direcció: Robert Bellsolà
Guió: Carles Casabò i Robert Bellsolà
Producció executiva: Robert Bellsolà
Producció associada: Cine de Garage, Figtree
Intèrprets: Adrià Collado, Andoni Aguirregomezkorta, Marcel Tomàs, Carolina Bang, Helena Pla, Florin Opritescu, Eric Masip, Miquel Puig, Jordi Romanos, Marta Carbonell, Petra&Katerina Kostalova Tom Hagan i la participació especial de Sergi López.
Direcció de fotografia: Martí González Damonte
Música: Xurxo Núñez
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut